Fiiu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 52 cm)
Syntymäaika: 2016

30.12.2018
Suloinen Fiiu on rohkaistunut paljon. Nyt se tulee jo kovin ilahtuneena hakemaan rapsutuksia. Vuosi tarhaelämää takana - joko pian Fiiu pääsisi omaan kotiin?

Fiiun arkuus on karissut jo paljon. Ajoittain se toki on vielä varovainen tyttö, mutta ihmisistä on tullut sille myös kovin ihana asia. Kun sen aitaukseen menee, tulee Fiiu jo tervehtimään hyvin iloisesti, hyppii vasten ja haluaa kovasti huomiota ja silityksiä. Kunhan Fiiu pääsisi omaan kotiin, reipastuisi se varmasti edelleenkin paljon.

Fiiu tulee tarhalla hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Se ei koskaan ärhentele tai muuten komentele niitä. Se vaikuttaa kovin mukavalta tytöltä, joka ansaitsisi päästä omaan kotiin ilahduttamaan jotain onnekasta ihmistä. Uuden omistajan tulee kuitenkin ymmärtää, että varsinkin aluksi Fiiu voi uudessa kodissa ujostella paljonkin. Sen kotiutumiseen tulee varata aikaa ja rauhallista ymmärtämistä, että Fiiu saa omaan tahtiinsa tutustua uusiin asioihin. Kiltti ja reipas koirakaveri voisi myös auttaa Fiiua sopeutumisessa.

Viipurin koirat - Fiiu 28.12.2018

4.4.2018
Fiiu vaikuttaa herttaiselta ja kiltiltä tytöltä, joka tahtoo vähän jäädä isompien ja riehakkaiden nuorten jalkoihin.

Fiiu on asustellut alkuvuodesta saakka Irinan tarhalla. Fiiun menneisyydestä ei ole varmaa tietoa, mutta samoihin aikoihin Fiiun kanssa tarhalle saapui useita samannäköisiä ja -oloisia partasuita, jotka olivat peräisin eräältä koiria kotiinsa keränneeltä vanhalta naiselta. On mahdollista, että Fiiu kuuluu tähän samaan porukkaan. Tulleessaan tarhalle Fiiu oli kovin peloissaan ja usein vain kurkisteli kulmakarvat kurtussa kopin suulta. Kuukausien aikana Fiiu on kuitenkin reipastunut ja rohkaistunut niin, että sopivan raon tullen tulee itse hakemaan huomiota ja rapsutuksia vierailta. 

Fiiun aitaus on pieni ja tupaten täynnä koiria. Fiiu antaa isompien ja riehakkaiden aitauskavereidensa rauhassa jyrätä tiensä ensimmäisinä ihmisten luokse eikä lähde kilpailemaan huomiosta. Se katselee kauempaa vähän väliä kainosti, että no, joko nyt olisi hänen vuoronsa ja mahdollisuutensa saada edes muutama rapsutus..? Kun meno vähän rauhoittuu, tulee mahdollisuus saada lyhyt hetki Fiiun kanssa. Tyttö tassuttaa ystävällinen katse silmissään luokse nuuhkimaan sormia ja hakemaan omaa osaansa rapsutuksista. Rauhallinen hetki ei ikävä kyllä kestä kauaa, ja pian nuorten koirien innokas joukko piirittää joka puolelta saaden Fiiun perääntymään takavasemmalle.

Rauhallisessa kotiympäristössä Fiiu pääsisi varmasti loistamaan ja puhkeamaan kukkaan. Tyttö tarvitsisi rinnalleen kärsivällisen ihminen, jolla riittää aikaa ja motivaatiota hylätylle koiratytölle. Fiiulla ei välttämättä ole oikein mitään kotikoiran taitoja tassuissaan, joten tulevan omistajan onkin oltava halukas kaiken uuden opetteluun.

Viipurin koirat - Fiiu 13.4.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.