Inkeri

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 11/2016

12.9.2017
Inkeri on aavistuksen varovainen koira, joka katselee tulijoita mieluummin parin metrin päästä kuin ryntää suoraan syliin.

Valkoinen laikku niskassa erottaa Inkerin muista mustista koirista, joilla on valkoiset liperit ja varvastossut.

23.3.2017
Kun Inkeriä ehtii erikseen huomioimaan, tepastelee se tutustumaan. Varovaisesti nuuhkaisee kättä, heiluttaa vähän häntää ja vilkuilee silmiin: ehkä me voisimme ruveta ystäviksi.

Irinan tarhalla asuu iso lauma pentuja. Mukana juoksee monta mustaa karvapalloa, joita on ensisilmäyksellä hyvin vaikea erottaa toisistaan. Kun tassuttelijoita jää tarkkailemaan, huomaa niissä eroja: muutama on supersosiaalinen ja ensimmäisenä tekemässä kaiken. Muutama muu taas tarkkailee rauhallisesti hetken, ennen kuin päättää, mihin ryhtyy. Inkeri kuuluu jälkimmäiseen porukkaan: rauhalliseen ja vähän tuumivaiseen, mutta kuitenkin sosiaaliseen ja ihmisrakkaaseen.

Inkeri ei varsinaisesti ujostele, mutta se antaa riehakkaampien pentujen hoitaa ensimmäiset tutustumiset. Kun tilanne vähän rauhoittuu ja Inkeriä ehtii erikseen huomioimaan, tepastelee sekin tutustumaan. Inkeri vaikuttaa sympaattiselta tytöltä, joka vain kaipaa omaa kotia, jossa sille riittäisi huomiota.

Inkeristä kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se voi kotioloissa muuttua selvästi vilkkaammaksi kuin tarhalla, joten uuden omistajan tulee ehdottomasti varautua siihen, että tytölle tarjotaan riittävästi puuhaa ja ulkoilua. Paikallisen koirakoulun arkitaitojen kurssikin voisi olla Inkerille mieleen, onhan uuden oppiminen koirasta aina hauskaa puuhaa!

Inkeri etsii sitoutunutta omistajaa - sellaista, joka ymmärtää, millaista arki tulee olemaan pennun ja nuoren koiran kanssa. Kaikki tuskin tulee olemaan ruusuilla tanssimista, kenties ei edes voikukkaniityllä. Mutta yleensä aina lopputulos on kuitenkin hyvä, kunhan nuorta koiraa jaksaa sinnikkäästi ja rauhallisesti totuttaa ja ohjata eteenpäin. Reipas koirakaveri voisi myös olla oiva opastaja Inkerille, mutta välttämättömyys se ei ole.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.