Kaius

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 9/2016

13.9.2017
Kaius on varttunut komeaksi nuorukaiseksi, joka tarkkailee tilannetta hiukan syrjässä, mutta ystävällisesti.

Viipurin koirat - Kaius 9.9.2017

18.4.2017
Kaius on ystävällinen mutta aavistuksen ujonpuoleinen pentu. Uteliaana se puuhastelee ihmisten ympärillä, mutta syliin nostaminen saa pienen kovin huolestuneeksi.

Kaius päätyi Irinan tarhalle keväällä. Tarkempaa tietoa Kaiuksen menneisyydestä meillä ei ole, mutta toivottavasti poikaa odottaisi nyt parempi tulevaisuus Suomessa. Kaius asustaa toistaiseksi pentutalossa kymmenien muiden pentujen kanssa. Yhteiselo kavereiden kanssa sujuu hyvin.

Vieraiden saapuessa aitaukseen hyppelehtii ja häärii Kaius ympärillä siinä missä muutkin reippaat pennut, mutta kun poika huomaa että se yritetään napata syliin kuvattavaksi iskeekin jännitys. Lopulta Kaius kuitenkin saadaan kiinni ja nostetaan syliin. Ja voi pojat, kylläpä jännittää! Mutta siitä huolimatta Kaius antaa käsitellä itseään nätisti ja istuu sylissä rimpuilematta. Kunpa se vain saisi viettää enemmän aikaa ihmisten kanssa sylissä rapsuteltavana, mutta niin kauan kun omaa kotia ei ole jää läheisyys ja hellittely vain haaveeksi.

Kaius ei varsinaisesti ole mikään arka pentu, mutta käsittelyyn tottumaton kuten moni muukin pentu. Kunhan vain oma koti löytyisi ja poika pääsisi jättämään ankean tarhan, olisi Kaiuksella varmasti hyvät mahdollisuudet kasvaa reippaaksi ja rohkeaksi nuorukaiseksi! Omalta ihmiseltään Kaius tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä, sekä halua panostaa varovaisen pennun kotiuttamiseen. Koirakaveri näyttämässä reipasta esimerkkiä olisi varmasti hyvä juttu.

Kaius on rakenteeltaan siro poika ja aikuisena siitä mitään jättiä tuskin kasvaa. Kaius voikin hyvin jäädä noin 20 kiloiseksi, mutta tarkkaa arviota on mahdoton antaa. Kunpa kultainen ja kiltti Kaius pääsisi pian omaan kotiin eikä edessä olisi ankea tulevaisuus tarhalla.

Viipurin koirat - Kaius 2.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.