Kioto

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2011

17.6.2012
Kioto sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

27.4.2012
Komea Kioto huokuu ylvästä rauhallisuutta. Poika tulee tervehtimään tulijoita ystävällisen tyynesti ja on selvästi ilahtunut, kun saa huomiota ihmisiltä. Kioton menneisyydestä ei ole sen kummempaa tietoa. Poika oli napattu kiinni erään viipurilaisen lähiön kadulta ja toimitettu Irinan tarhalle. Tarhalla Kioto asustaa nyt usean muun uroksen ja nartun kanssa samassa tarhassa ja vaikuttaa tulevan mutkattomasti toimeen kaikkien kanssa.

Kioton ilme ja erityisesti sen olemus muistuttavat hämmentävän paljon akitaa. Kukaan ei tietenkään tiedä, löytyykö rodun geenejä todellisuuudessa pojan verestä, mutta varmuuden vuoksi tulevan omistajan tulee varautua mahdolliseen akitan rotuperimään. Akitat ovat hillittyjä ja rauhallisia koiria, mutta ne omaavat myös vahvan ja itsenäisen luonteen ja kaipaavat siten johdonmukaista ja luotettavaa omistajaa. Kioto on pienempi kuin akitat keskimäärin, joten senkin puolesta rotuperimästä löytyvä sekoitus on kuitenkin lopulta pelkkää arvailua.

Kioto vaikuttaa ystävälliseltä ja tasapainoiselta pojalta, mutta kuitenkin myös vähän sellaiselta omien polkujensa kulkijalta. Kiotosta ei välttämättä ole tottelevaisuuskenttien kuninkaaksi, mutta sen sijaan metsäpolkujen valtiaana poika olisi varmasti omimmillaan. Kioto tulee nyt toimeen myös joidenkin toisten urosten kanssa, mutta varmuuden vuoksi sitä ei suositella toisen uroksen kaveriksi.

Kiotosta kuoriutuu takuulla hieno ja entistäkin komeampi koira, kunhan oikeanlainen omistaja sattuu sen kohdalle ja tarjoaa pojalle mahdollisuuden uuteen elämään. Koska Kioton menneisyys on tuntematon, ei ole myöskään tietoa siitä, osaako poika kulkea hihnassa tai onko se sisäsiisti. Siksi uuden omistajan tulee varautua siihen, että monet kotikoiran taidot pitää pojalle vielä opettaa. Mutta tuskin siinä kauaa menee, kun Kioto hallitsee arkielämään liittyvät koiramaiset taidot.

Kioto on valmis matkustamaan Suomeen vaikka heti.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu huolellisesti adoptio-ohjeisiin ja täytä kotiselvityslomake ennen kuin soitat koiravaraajillemme.