Nikodemus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 26 kg)
Syntymäaika: 2017

16.5.2019
Nikodemukselle on käynyt kuten monille mustille koirille tuppaa käymään. Se on unohtunut tarhalle. Ihmisrakas Nikodemus pääsee kuitenkin vihdoin oman kodin etsintään.

Nikodemus ilmaantui tarhalle myöhään viime syksynä. Se on kuitenkin joutunut odottamaan harmittavan pitkään sivuille lisäämistä. Pojan aitauskaverit koostuvat nuorista huliviliriiviöistä eikä Nikodemus itsekään ole ihmisten astuessa aitaukseen mikään rauhallisuuden ruumiillistuma. Kuvia onkin ollut melko mahdoton napata siitä ja koska aitaus sijaitsee hankalassa paikassa, on tarvittu useampi ihminen saattojoukoiksi että pojan saa turvallisesti vietyä tarhan ulkopuolelle tarkempaan tutustumista varten. Vihdoin tuli kuitenkin Nikodemuksen vuoro.

Nikodemuksen menneisyydestä ei ole tietoa, mutta vaikuttaa siltä että kaulapanta ja hihna ovat sille entuudestaan tuntemattomia kapistuksia. Onneksi poika saa seurakseen jo hihnaan tottuneemman kaverin, josta saa paljon tukea ja jonka esimerkkiä seuraten Nikodemuskin rohkaistuu. Ojanvarteen on hyvä pysähtyä syömään ruohoa ja onhan siitä aikaa jo vaikka kuinka kun poika on saanut viimeksi tuntea tassujensa alla jotain muutakin kuin tömisevän puulattian. Kaaosmaisesta ja stressaavasta ympäristöstä pois pääseminen selvästi rauhoittaa Nikodemusta eikä sen kierrokset ole läheskään yhtä korkealla kuin tarhalla. 

Nikodemus on hyvin ihmisrakas ja luottavainen poika, joka ei millään malttaisi pysyä nahoissaan kun kaivatut tarhavieraat vihdoin saapuvat. Tarhalla sen elämä on melko stressaavaa ja poika ottaa kovia kierroksia naapuriaitausten koirista. Elämä pienessä aitauksessa päivästä toiseen vailla liikuntaa on myös kenelle tahansa nuorelle koiralle turhauttavaa. Nikodemus jakaa nykyisen aitauksensa useamman narttukoiran kanssa, yhtään urosta ei taida aitauksessa olla. Tyttökavereiden kanssa Nikodemus tuntuu ainakin tulevan hyvin toimeen. 

Nikodemus on nuori koira ja sen todellinen ikä sijoittunee jonnekin puolentoista viiva kahden vuoden väliin. Etsinnässä on ihminen, joka mielellään liikkuu ja puuhastelee koiransa kanssa. Vaikka Nikodemus ei olekaan viettänyt pentuaikaansa tarhalla, jännittaa sitä tarhan ulkopuolinen ympäristö jonkin verran. Voisikin olla varmempaa, että Nikodemuksen tulevassa kodissa olisi reipas isoveli tai -sisko, josta ottaa tukea ja esimerkkiä. Nikodemus toivoo vähän rauhallisempaa asuinaluetta, ihan ydinkaupungin vilinä ei ole tämän pojan juttu. Toivomuslistalla on ennen kaikkea ihminen, jolla riittää ymmärrystä, aikaa ja motivaatiota harjoitella puuttuvia taitoja eikä heittää hanskoja tiskiin vaikka kaikki ei heti sujuisikaan toivotulla tavalla.

Viipurin koirat - Nikodemus 13.5.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.