Osallistu keräykseen

Tällä sivulla tiedotamme ajankohtaisista keräyskampanjoista, joiden avulla pyrimme helpottamaan viipurilaisten kodittomien koirien elinolosuhteita.

Yhdistyksen toimintaa voi tukea myös mm. liittymällä kannatusjäseneksi tai ryhtymällä koiran kummiksi. Voit myös tehdä yleisen lahjoituksen toimintamme tukemiseksi tai lahjoituksen ruokaa varten.

Lämmitä palelevat tassut ja täytä tyhjät massut- keräys

Sähköä kuluu tarhoilla talviaikaan valtavasti. Kopeissa olevat lämmittimet ja lämpölamput kuluttavat kylminä ja kosteina aikoina suuren määrän sähköä, mutta ovat elintärkeät varsinkin pienille ja heikoille pennuille. Lämpimämmät ja kuivemmat olosuhteet auttavat ehkäisemään ikäviä hengitystieinfektioita.
Kuivikkeiden ja lämmityksen lisäksi ympäri vuoden kuluu suuret määrät ruokaa. Nyt ruokittavia suita on entistä enemmän ja koiranruokaa kuluukin kolmella tarhalla laskujemme mukaan yhteensä noin 180 kg päivässä.
Muistaisitko nälkäistä ja palelevaa ystäväämme Viipurissa, jotta koirilla olisi ruokaa ja lämpöä myös huomenna? Lue lisää keräyksestä täältä.

Svetogorskin koirat 

Viipurin Koirat on tukenut pienimuotoisesti Svetogorskissa toimivia löytökoira-aktiiveja tavaralahjoituksilla, maksamalla eläinlääkärilaskuja sekä rahoittamalla alueella tehtävää sterilisointityötä. Nyt yhteistyötä aiotaan laajentaa ja Svetogorskiin rakenteilla olevasta Elenan tarhasta tulee yhdistyksen virallinen yhteistyökumppani. Lue lisää projektista täältä

Rakennustalkoot/klinikkaparakkikeräys

Keräyksen tavoitteena on parantaa elinolosuhteita sekä Irinan että Olgan tarhalla. Toiveena on saada Irinan tarhalle lämmitetty tila eläinlääkärin tutkimuksia, hoitotoimenpiteitä ja ennen kaikkea sterilointileikkauksia varten. Tässä pikku rakennuksessa olisi myös pienet eristystilat ja mahdollisuus säilyttää lääkkeitä, hoitovälineitä ja papereita. Tähän saakka tarhalle on ollut vaikea saada eläinlääkäreitä, koska potilaille ei ole paikkaa ja hoitotoimia on vaikea suorittaa aitauksissa ulkona. Keskustan klinikalle viedään usein vain sairaimmat koirat ja talvisaikaan siellä suoritetaan sterilisaatiot. Autoton Irina joutuu turvautumaan näillä matkoilla taksiin ja suomalaisten satunnaiseen kuljetusapuun. Parakista odotetaankin sekä isoa helpotusta sekä Irinan arkeen että koirien mahdollisuuksiin saada hoitoa vaivoihinsa. Yli kahdensadan koiran tarhalla riittää monenlaista vaivaa, varsinkin, kun koirat sinne tullessaan ovat usein aliravittuja ja heikkokuntoisia, joskus loukkaantuneitakin. Toivomme että sairailla koirilla olisi rauhallinen paikka toipua ja että tarhalta löytyisi talviaikaan toipilaille joku muukin lämmin paikka kuin henkilökunnan muutaman neliön kokoinen kahvihuone. Lisää voit lukea täältä.

Myös Olgan tarhalle suunnitellaan rakennusprojektia ja karanteenitiloja. Olgan tarhan purkukuntoisista mökeistä purettiin toissa kesänä kaksi ja niiden tilalle rakennettiin lämpöeristetyt mökit. Nyt projektia on tarkoitus jatkaa hävittämällä viimeinenkin vinoon vajonnut, vuotavakattoinen ja maalattialla varustettu lato. 

Viipurin Koirat ry:n keräystili: Nordea FI74 1394 3500 155391. Olgan tarhan viite 1106. Irinan tarhan viite 1119.

Parane pian -rahasto

Viipurin Koirat ry pyrkii auttamaan sairauksista kärsiviä ja vammautuneita koiria tarjoamalla niille pääsyn lääkäriin. Keräämme rahastoa, jotta tämä olisi jatkossakin yhdistykselle taloudellisesti mahdollista. Tarhoilla elävät pennut kärsivät herkästi ripulin aiheuttamasta kuivumisesta ja tarvitsevat nesteytystä selvitäkseen. Kokonaisia pentueita hylätään tarhoille heikkokuntoisina. Pakkasessa ja viimassa yskät muuttuvat kroonisiksi ja niistä saattaa seurata keuhkokuume. 

Monia vaivoja on mahdotonta hoitaa karuissa tarhaoloissa, eikä avustamillamme tarhoilla ole riittävästi resursseja koirien yksilölliseen huolenpitoon, lääkitsemiseen ja kuntouttamiseen. Pyrimme tarjoamaan hoitoa mm. aliravitsemuksesta kärsiville, toisten koirien kiusaamiksi joutuneille sekä vanhuskoirille ja löytämään edes osalle tällaisista koirista sijaiskodin Suomesta, ja auttamaan niitä pääsemään lääkärin hoitoon. 

Lue lisää Parane pian! -rahastosta täältä. Sivulle kootaan kuvia rahaston avulla autetuista koirista. Tarvitsemme apuasi!

Viipurin Koirat ry:n keräystili: Nordea FI74 1394 3500 155391. Viite 1054.

Ei vahinkopennuille!

Viipurin kodittomien koirien hyväksi otettiin odotettu askel, kun sterilisointikampanja Ei vahinkopennuille! käynnistyi kesällä 2012. Kampanjan ja siihen liittyvän keräyksen avulla pyritään hillitsemään jatkuvaa ei-toivottujen koirapentujen syntymää Viipurin seudulla. Suuri osa vahinkopennuista hylätään ja vain harva niistä päätyy omaan, vastuuntuntoiseen kotiin. Kodittomina elävät koirat joutuvat lähes poikkeuksetta kärsimään nälästä, kylmästä ja sairauksista. Osa päätyy löytökoiratarhalle, mutta niiden resurssit ovat hyvin rajalliset.

Ei vahinkopennuille! -kampanja on suunnattu viipurilaisten vähävaraisten perheiden koirille. Paikalliset voivat viedä narttukoiransa eläinklinikalle sterilisoitavaksi veloituksetta. Viipurin Koirat ry koordinoi kampanjaa ja maksaa kustakin leikatusta koirasta yhteistyöeläinlääkärille 30 e.

Tue Viipurin Koiria tärkeässä ennaltaehkäisevässä työssä! Kaikki lahjoitukset käytetään suoraan kampanjaan.

Lue lisää Ei vahinkopennuille -kampanjasta täältä. Sivulle kootaan tiedot kaikista kampanjan avulla leikatuista koirista.

Viipurin Koirat ry:n keräystili: Nordea FI74 1394 3500 155391. Viite: 1041.

Rahankeräyslupa: POL-2015-14237
Toimeenpanoaika ja -alue: 14.4.2016-6.3.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta