Pimu

25.3.2013
Pimun sikaripunkki vaikuttaa vihdoin kokonaan selätetyltä! Pimu jatkaa elämäänsä hoitopaikassaan ja kovasti toivomme, että sairaus ei enää uusiudu.

Koska Pimu on tällä hetkellä hyvässä kunnossa, ei tyttö etsi enää uusia kummeja. Lämmin kiitos kaikille Pimua auttaneille!

5-2012
Pimulla puhkesi ensimmäisistä juoksuista vuoden alussa sikaripunkkitulehdus, joka levisi räjähdysmäisesti osittain väärästä diagnoosista ja lääkityksestä johtuen. Sairauden vuoksi Pimu palautui yhdistykselle toukokuun alussa ja on siitä lähtien ollut toipumassa hoitopaikassaan.

Hyvin vakavan tulehdustilan takia Pimu vietiin hakupäivänä suoraan eläinlääkärin päivystykseen, jossa tytölle annettiin kunnon annos kipulääkettä ja otettiin raapenäytteet oikean hoidon varmistamiseksi. Olimme jo luopumassa toivosta, että Pimun terveydentila lähtisi paranemaan, kunnes oikeiden lääkkeiden ansiosta paraneminen kuin ihmeen kautta kuitenkin alkoi, ja niin alkoi myös Pimun uusi elämä.

Sinnikkään hoidon ja huolenpidon ansiosta Pimulla alkaa jo kasvamaan turkki kaljuihinkin kohtiin. Tassut ovat vielä kovin arat ja kävely toisinaan vaikeaa. Toipumisajan alun joka toinen päivä toistuneen lääkeshampoopesun ja föönauksen voi nykyään tehdä kerran kahdessa viikossa. Pitkästä kortisonikuurista johtunut elimistön häiriötila alkaa olla jo muisto vain, kun kortisonia ei ole annettu enää aikoihin.

Pimun lääkekustannukset ovat kuitenkin tällä hetkellä huimat 400 euroa kuussa, kunnes saadaan lupa siirtyä edullisempaan sikaripunkkilääkkeeseen ja lopettaa antibioottikuurit. Toivomme Pimulle kummeja, koska tyttö pitää varsinaisen sairauden hoidon lisäksi vielä steriloida ja sikaripunkin takia kontrollikäyntejä on kuukauden välein.

3.12.2012
Pimu on selvinnyt pitkästä hoitojaksosta hyvin. Sikaripunkki ei enää pitkään aikaan vaivannut tyttöä ja suuri kiitos siitä kuuluu kummeille. Hoitotäti ihastui Pimuun niin kovin, että tyttö saa jäädä pysyvästi hoitopaikkaansa. Samassa taloudessa asustaa myös lauma muita koiria ja siksi Pimu pysyy yhdistyksen kummikoirana, jotta sille voidaan taata tulevaisuudessakin parasta hoitoa.

Pimu tulee loistavasti toimeen kaikkien koirien kanssa ja nauttii myös naapurin lasten huomiosta. Nyt keskitymme kohentamaan yleiskuntoa, joka kärsi useita kuukausia kestäneen sikaripunkkilääkityksen aikana melkoisesti. Aluksi Pimu ei jaksanut edes juosta ja nykyään hän ottaa osaa jo muiden koirien takaa-ajoleikkeihinkin vaivatta.

Valitettavasti näyttää kuitenkin siltä, että hyvästä toipumisesta huolimatta Pimun sikaripunkkivaivaa ei ole vielä ihan kokonaan voitettu: lääkintäkulut ovat yhä noin 350 euroa kuussa, jotta sairaus saadaan pidettyä kurissa ja toivottavasti lopulta myös kokonaan selätettyä.
 

Voit auttaa Pimua ryhtymällä tytön kummiksi. Voit lahjoittaa haluamasi summan Viipurin Koirat ry:n lahjoitustilille Nordea 139435-155391 (IBAN FI74 1394 3500 1553 91). Kirjoita maksuun viestiksi kummikoirasi nimi sekä sähköpostiosoitteesi. Saat kummikoirasi kuulumisia ja kuvia sähköpostitse, joten lähetäthän yhteystietosi myös osoitteeseen laura.viipurinkoirat[at]gmail.com.

Yhdistyksen keräysluvan numero on 2020/2011/3416, ja se on voimassa 13.12.2011-12.12.2013. Lupa on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.