Shtolle

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2009

26.9.2017
Shtolle jäi juuri kodittomaksi ja meinasi päästä hengestään. Nyt tyttö on onneksi päässyt Olgan luokse turvaan ja toivoo kovasti, että uusi koti löytyisi pian!

Syyskuussa tapaamme kaksi vastikään Olgan luokse saapunutta aikuista koiraa. Shtollen ja Gerdan omistaja menehtyi ja koirat joutuivat kadulle. Omistajan kuoltua ne yrittivät pysytellä tutulla alueella, mutta sydämettömät naapurit eivät olleet lainkaan halukkaita katselemaan kahta ulkona asustelevaa koiraa vaan yrittivät saada ne hengiltä. Hätähuudot tavoittivat Olgan sikäläisessä sosiaalisessa mediassa ja Olga otti nälkiintyneet koirat luokseen.

Shtolle vaikuttaa ensikohtaamisella hieman häkeltyneeltä ja varovaiselta. Ei mikään ihme. Se on kokenut lyhyessä ajassa paljon muutoksia ja ikäviä asioita. Olgaan Shtolle on kuitenkin jo kovin kiintynyt ja pysyttelee visusti uuden, turvallisen ihmisen lähettyvillä. Useasti Shtolle nostaa sirot tassunsa vasten ja kurottautuu muutaman pusun verran kohti Olgan kasvoja. Suuressa koiralaumassa Shtolle tuntuu pärjäävän ja antaa vieraidenkin vähän rapsutella itseään.

Shtolle on arviolta noin 7-8-vuotias, mutta todellista ikää on mahdotonta tietää. Roikkuvista nisistä päätellen sillä on ollut useampia pentueita elämänsä aikana. Shtollella on ollut omistaja, mutta emme tiedä millaista kotikoiran elämää se on saanut viettää. Voikin olla, että jotkin kotikoiran taidot vaativat harjoitusta. Shtolle vaikuttaa ystävälliseltä ja rauhalliselta tytöltä, mutta tietysti kun tyttö on kotiutunut kunnolla ja elämä tasoittunut, voi uusia piirteitä tulla esiin.

Shtolle on joutunut elämässään kestämään jo tarpeeksi, ja toivookin löytävänsä rakastavan ja sitoutuneen kodin, joka pitää huolta ja rakastaa tyttöä sen viimeiseen henkäykseen saakka.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.