Taneli

9.1.2015
Taneli toipui leikkauksesta erinomaisen hyvin. Ja nyt Taneli löysi myös oman kodin. Valtavan iso kiitos kaikille Tanelin kummeille, jotka teitte tämän mahdolliseksi!

3.11.2014
Tanelin jalka tutkittiin ja sen toiseen etutassuun joudutaan tekemään isohko leikkaus. Kummien avulla varat leikkaukseen saatiin kokoon!

Tanelin toisen etujalan isossa anturassa on kova luinen muutos, joka on aiheuttaa ontumista. Anturasta on poistettava iso osa ja tilalle käännetään yhden varpaan anturaa, jotta jalka kestäisi jatkossakin isohkon Tanelin painoa. Leikkaus on iso ja haastava, mutta eläinlääkärillä on aiempaa kokemusta vastaavasta leikkauksesta ja onnistumisen todennäköisyys on hyvä.

Kustannusarvio leikkaukselle on 1 000 euroa.

Jos haluat olla mukana auttamassa Tanelia, voit alkaa pojan kummiksi maksamalla haluamasi summan tilillemme 139435-155391 (IBAN FI74 1394 3500 1553 91). Kirjoita viestikohtaan kummikoiran nimi ja lähetä omat yhteystietosi osoitteeseen laura.viipurinkoirat[at]gmail.com. Lähetämme sinulle kummikoirasi kuulumisia sähköpostitse.

8/2014
Taneli pääsi Suomeen kotihoitoon - toinen etujalka vähän vaivaa poikaa, joten jalan tutkiminen ja hoito onnistuu Suomessa. Ja oma kotikin on askelta lähempänä!

Sympaattinen Taneli on asunut pennusta asti tarhalla. Taneli kaipaa kummeja, jotta elämä tarhalla olisi vähän entistä parempaa!

Taneli ja veljensä Tatu ja Toto olivat asuneet Irinan tarhan lähellä olevassa kylässä. Poikien emo oli asunut siellä jo vuosia, ja kyläläiset ruokkivat emokoiraa aina ohikulkiessaan. Välillä emo sai muutaman pennun, jotka sitten löysivät kodit kyläläisten luota tai niiden surulliseksi kohtaloksi tuli auton alle jääminen. Ja näin kävi valitettavasti lopulta myös itse emokoiralle. Tämän jälkeen emottomiksi jääneet pennut toimitettiin Irinan tarhalle etsimään omaa kotia, keväällä 2012.

Taneli oli aluksi huomattavasti veljiään arempi. Se ei uskaltanut juurikaan hakea kontaktia ihmisiin, vaan Taneli lymyili aina aitauksen reunoilla, siinä missä veljet tulivat tervehtimään ja hakemaan herkkuja. Iloksemme Taneli kuitenkin muuttui pikkuhiljaa, ja nykyisin Taneli juoksee jo riemuiten meitä vastaan - kerjäten rapsutuksia ja jakaen hännän heilutuksia ja pieniä lipaisuja.

Taneli kuuluu siihen taviskoirien joukkoon, joka ei ulkonäöllään tunnu ketään sykähdyttävän. Vaan kun joku pääsisi tutustumaan Tanelin kultaiseen luonteeseen, muuttuisi mielipide varmasti. Niin kauan kun tällaista ihmistä ei löydy, joutuu Taneli jatkamaan tarhaelämää. Koska tarhaelämä ei koskaan ole koiralle mukavaa, päätimme tehdä Tanelista kummikoiran ja näin edes hieman auttaa sen elämänlaadun parantamisessa.

Taneli etsii samalla yhä omaa kotia, ja pojan tiedot löytyvät täältä.

Jos haluat olla mukana auttamassa Tanelin elämän parantamisessa, voit alkaa pojan kummiksi maksamalla kummimaksun tilillemme 139435-155391. Kirjoita viestikohtaan kummikoiran nimi ja lähetä omat yhteystietosi osoitteeseen laura.viipurinkoirat[at]gmail.com. Lähetämme sinulle kummikoirasi kuulumisia sähköpostitse noin neljä kertaa vuodessa. Kummimaksu vuonna 2014 on 30 e.

Yhdistyksellä on keräyslupa 2020/2013/4368, ja se on voimassa 7.3.2014-6.3.2016 koko Suomessa Ahvenanmaata lukuunottamatta.