2021

13.6.2021  

Jitan jalka murtui - apua kaivataan eläinlääkärilaskuihin

Jitta pääsi Suomeen toukokuun lopussa. Se eli huoletonta koiranpennun elämää hoitopaikassa ja teki kaikkea sitä, mitä pennun kuuluukin. Kesken innokkaan kurkottelun Jitta liukastui ja satutti jalkansa. Vamma oli niin kipeä, että oli lähdettävä päivystykseen, missä selvisi, että jalka oli murtunut. Päivystyksessä Jitta sai ensiavun, ja jalka kuvattiin ja lastoitettiin varpaista nivusiin. Edessä on vielä käynti ortopedillä ja mahdollisesti leikkaus. 

10.6.2021  

Viipurin Koirat ry ottaa käyttöön valjaiden jarrupalat adoptoitavilla koirilla

Jatkossa jokainen Suomeen saapuva viipurilaiskoira saa ylleen valjaisiin kiinnitettävän vyötäröremmin eli ns. jarrupalan. Sen tarkoituksena on ehkäistä karkaamisia, sillä se estää koiraa peruuttamasta valjaista ulos. Varuste on erityisen näppärä hiljattain uuteen kotiin tai hoitopaikkaan muuttaneilla ja aroilla koirilla, jotka saattavat säikähtää ja pyrkiä paniikissa karkuun.

3.6.2021  

Viipurin Koirien Talent Show 7.6.–13.6.2021

15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi haluamme juhlistaa myös kodin saaneita viipurilaisia ja sitä tosiseikkaa, miten lahjakkaita, fiksuja ja rakastettavia nämä karvakuonomme ovat. Moni koira harrastaa erilaisia lajeja yhdessä omistajansa kanssa, osa treenailee kotona temppuja aktivointimielessä tai ihan vaan yhteiseksi iloksi. Viipurilaiset ovat myös monesti erityisen persoonallisia ja omaavat omia hassuja tapoja ja taitoja.

30.5.2021  

Suomeen saapuneet koirat 28.5.2021

Toukokuinen ilta toi 18 onnekasta koiraa Suomeen. Suoraan omiin koteihin muuttivat Juta, Renate ja Dina.

30.5.2021  

Uusi hallitus vuodelle 2021

Viipurin Koirat ry:n vuosikokous järjestettiin 30.5.2021 Helsingissä. Pandemiatilanteeseen liittyvien kokoontumisrajoitusten vuoksi kokoukseen osallistuttiin pääosin etäyhteyden välityksellä. 

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat. Susanna Kankaanpää valittiin puheenjohtajaksi jatkokaudelle ja hallituksen jäseniksi valittiin sopuvaalilla Arja Liimatainen, Mira Masalin, Leena Nio sekä Laura Uotila. Varajäseneksi valittiin Ira Müller. 

25.5.2021  

Suomeen saapuneet koirat 21.5.2021

Toukokuun lopussa kyyti toi sijaiskoteihin Suomeen vuosia tarhalla odottaneet Noan ja Junin Snezhannan tarhalta sekä Vegan Olgan tarhalta.

22.5.2021  

Mitä kuuluu, kummipennut?

Reilut kaksi vuotta sitten heinäkuussa syntyi muuan ei-toivottu pentue hiiltyneeseen talonraunioon. Pentujen emon oli omistaja hylännyt jo talvella, kotitalonsa palamisen jälkeen. Emokoira oli jäänyt uskollisesti asumaan ainoaan tuttuun paikkaan palaneen kotitalon raunioon. Naapuri oli huomannut pentujen syntymän ja toimitti kuuden viikon ikäiset pennut Olgan tarhalle turvaan. Naapuri lupasi pitää huolta pentujen emosta ja vei sen steriloitavaksi Viipurin koirien kustantamana.

14.4.2021  

Farrahin polvi leikattu

Viime kuussa keräsimme varoja kotihoidossa olevan Farrahin polvileikkausta varten. Farrahin ensimmäinen polvi on nyt leikattu ja toipuminen lähtenyt hyvin käyntiin.

7.4.2021  

Viipurin Koirat ry:llä uusi logo

Viipurin Koirat ry on ottanut käyttöön uuden tunnuksen. Oikealta vasemmalle juoksevan koiran voi kuvitella vaikkapa juoksemassa iloisesti idästä länteen vastaanottamaan Viipurin tarhoille saapuvia vapaaehtoisia.


28.3.2021  

Suomeen saapuneet koirat 26.3.2021

Perjantainen alkuilta toi mukanaan 20 onnekasta koiraa Viipurista Suomeen. Omaan kotiin suoraan muutti suloinen Zlata. Pitkään omaa kotia odottaneet aikuiset Waldo ja Shadi pääsivät vihdoin pois tarhalta ja muuttivat hoitopaikkoihinsa jatkamaan oman kodin etsintää.

5.3.2021  

Farrah kaipaa apua päästäkseen polvileikkaukseen

1-vuotias Farrah kaipaa apua päästäkseen polvileikkaukseen. Farrah on Suomessa sijaiskodissa ja etsii omaa kotia. Pian saapumisen jälkeen kävi selväksi, että sen takajaloissa on jotain vialla. Ortopedin tutkimuksissa paljastui, että sen molemmissa takajaloissa on patellaluksaatio eli polvilumpiot menevät sijoiltaan. Luksaatiot ovat Farrahilla luokkaa 4 ja 3, eli vaikea-asteisia: lumpiot ovat enimmän osan ajasta pois paikaltaan.

Pages