Adele

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 30 kg)
Syntymäaika: 11/2013

17.2.2018
Adele sai kodin Nurmijärveltä.

11.1.2018
Adele kävi hammaslääkärissä ja siltä poistettiin yksi kipeä hammas. Samalla uusittiin Adelen rokotukset.

21.11.2017
Adele on hyväntuulinen ja liikkuvainen tyttö, joka pitää pitkistä lenkeistä sekä ihmis- ja koiraseurasta.

Kaunis Adele on sosiaalinen persoona ja tuntuu viihtyvän parhaiten, kun ympärillä on turvallista seuraa. Aikuiset, rauhalliset ihmiset sekä kaikenkarvainen koiraseura sopivat Adelelle. Tyttö leikkii mielellään koirakavereiden kanssa, ja osaakin olla melkoinen painimestari. Poikakoirien seurassa Adele on hurjempi leikkijä, toisten tyttöjen kanssa meno on rauhallisempaa. Ihmisten seura on Adelen mielestä erityisen mukavaa, rapsutukset ja muu hoivaaminen kelpaavat mainiosti. Perusjutut, kuten harjaus ja kynsien leikkaaminen sujuvat myös hyvin.

Adele joutui muuttamaan pois entisestä kodistaan, sillä yhteiselo pienen lapsen kanssa ei onnistunut. Lapsiperheen elämä sai herkän Adelen stressaantumaan ja se ilmeni koiran hermostuneena käytöksenä, sisälle pissaamisena ja hihnakävelyillä kovana vetämisenä. Vihainen tai käytökseltään uhkaava Adele ei ole missään vaiheessa ollut. Adelen ongelmat johtuivat hyvin todennäköisesti ainakin osittain kivuista, sillä hoitopaikassa ne lakkasivat  heti kun Adelella aloitettiin kipulääkekuuri. Tyttö kävi eläinlääkärillä ja tutkimusten jälkeen näyttää todennäköiseltä että Adelea on vaivannut lihasjäykkyys tai siitä johtunut hermopinne, joka aiheuttaa kovaa kipua. Vaiva on nyt hyvin hallinnassa, mutta uudessa kodissa Adelen olotilaa on syytä seurata tarkasti jottei kipu pääse taas vaivaamaan: tarvittaessa Adelen täytyy saada lääkitystä, ja sille suositellaan myös hierontaa tai fysioterapiaa.

Tällä hetkellä Adele asuu hoitoperheessä jossa ei ole lapsia. Seurana on erikokoisia ja -ikäisiä koirakavereita. Elämä on sujunut hyvin ja Adele on sopeutunut nopeasti uuteen ympäristöön. Eniten Adele pitää lenkkeilystä, mutta myös pihalla ulkoilu ja sisällä pötköttely sopivat neidille. Adele osaa jäädä kiltisti kotiin kun ihmiset lähtevät pois kotoa, eikä puuhaile päivän mittaan mitään luvatonta. Adele on myös täysin sisäsiisti. Neidillä on aika kantava haukkuääni ja joskus se ilmoittelee ulkoa kuuluvista äänistä. Vaikka haukahtelu on satunnaista, ei kerrostalo välttämättä ole Adelelle paras mahdollinen asuinpaikka, ainakaan jos naapurit häiriintyvät helposti haukkuäänistä.

Adele on liikunnallinen tyttö ja viihtyy pitkillä lenkeillä rauhallisessa maastossa. Autot tai muut tielläliikkujat eivät varsinaisesti pelota Adelea, mutta herkkänä koirana se reagoi ympäröivään hälinään ja alkaa helposti vetää hihnassa. Metsälenkeillä Adele rentoutuu, kävelee kauniisti vetämättä ja haistelee hartaasti ojanpientareita. Remmirähinää Adele ei harrasta vilkkaammallakaan seudulla. Lenkkely onnistuu yhtä hyvin sekä koiraseurassa että kahdestaan ihmisen kanssa.

Adele sopii parhaiten kotiin jossa ei asu lapsia, ja jossa on mahdollisuus ulkoilla rauhallisella alueella. Parasta olisi, jos uudessa kodissa olisi Adelelle koiraseuraa, niin mielellään tyttö viettää aikaa koirakaverin kanssa. Ehdottoman tärkeää on, että Adelen uusilla ihmisillä on aikaa puuhata koiran kanssa, tehdä pitkiä lenkkejä ja viettää yhdessä mukavaa aikaa. Adele matkustaa kiltisti autossa, joten se kulkee mukana myös pienille reissuille.

Adele on käytetty yhdistyksen toimesta sterilisoitavana.

18.8.2014
Adele sai toistamiseen oman kodin.

15.7.2014
Adelen perhe kohtasi niin suuria vaikeuksia, etteivät voi nuorta tyttöä enää pitää luonaan.

Adele on vain noin 8 kuukauden ikäinen koiratyttö, joka ehti olla suomalaisessa kodissaan muutamia kuukausia ennenkuin omistaja joutui luopumaan koiristaan vaikean elämäntilanteen vuoksi. Adele ja Enni etsivät nyt uusia koteja hoitopaikasta käsin.

Adele on vähän ujo, mutta hyvin kiinnostunut kaikesta ja kaikista, kuten nuoren koiran pitääkin. Tällä hetkellä Adele on turhan hoikassa kunnossa, ja onkin luultavaa että sillä on vilja-allergia joka on vaikeuttanut ravinnon imeytymistä. Adelen ruokinta on nyt korjattu viljattomaksi. Ruokahalu tytöllä on hirmuinen, joten kunhan ravinto vain imeytyy alkaa neiti takuulla saada lihaa luittensa päälle. Vaaleakasvoinen, partasuinen Adele on hoikkuudestaan huolimatta hyvin kaunis koira. Aikuiseen kokoon ehdittyään siitä tulee luultavasti keskikokoinen, yli 20-kiloinen tyttö.

Adele osaa kulkea hihnassa, mutta taktiikassa on vielä pikkuisen hiomista. Mikään hirmuinen kiskoja tyttö ei kuitenkaan ole, eikä hauku vastaantulijoille. Kissoihin suhtautumisesta ei tiedetä. Toisiin koiriin Adele suhtautuu hyvin kiinnostuneesti mutta aluksi hieman arastellen. Adele ei ole koskaan elänyt ainoana koirana, joten mukavinta olisi jos Adele pääsisi kotiin jossa sillä olisi koiraseuraa. Entisessä kodissaan Adele ei ehtinyt oppia vielä aivan täysin sisäsiistiksi, joten harjoittelu jatkuu.

Koska Adelen kaikki ihmiskokemukset eivät ole olleet positiivisia, suhtautuu tyttö uusiin ihmisiin varauksella. Tässä on kuitenkin hyvin kiltti ja perusvireeltään iloisen oloinen koira, joten jos pelkoon ei anna aihetta, uskaltautuu Adele pian tervehtimään uutta tuttavuutta. Jos olet valmis tarjoamaan nuorelle koiralle päivittäin tarpeeksi liikuntaa ja tekemistä, mutta myös tukemaan ja rohkaisemaan arkaa tyttöä, saattaisit hyvinkin olla herkän ja kauniin Adelen uusi emäntä tai isäntä. Adele on kotihoidossa Etelä-Suomessa.

24.4.2014
Touhukas Adele sai matkalipun Suomeen.

20.2.2014
Partakuonoinen Adele on kovin suloinen tyttö. Vähän kainosti Adele tulee tekemään tuttavuutta, mutta kovin uteliaasti se silti meitä lähestyy.

Adele joutui kodittomaksi ja Irinan tarhalle odottamaan uutta omistajaa. Adele taitaa olla vielä vähän hämillään tarhalla joutumisesta, mutta hyvin uteliaasti se silti haluaa tehdä tuttavuutta. Pientä varovaisuutta on ilmassa, kun Adele lähestyy meitä, mutta huomionkaipuu voittaa pienen ujostelun äkkiä.

Adele vaikuttaa reippaalta ja mukavalta tytöltä, joka pentumaiseen tapaan rakastaa temmeltämistä, leluista kisaamista ja kilpajuoksua aitauksen ympäri. Se ihan pieni kainostelu ihmisiä kohtaan katoaa takuulla äkkiä, kunhan Adele pääsee omaan kotiin. Adelessa saattaa virrata ripaus jotain terrieriä, joten ehkä tästä tytöstä tulee vielä löytymään virtaa enemmän kuin heti arvaisi!

Viipurin koirat - Adele

Viipurin koirat - Adele

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.