Albert

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: n. 50 cm, 20 kg
Syntymäaika: 12/2015

2.9.2017
Pieni susihukkanen varttui aikuiseksi koiraksi ja etsii edelleen omaa kotia Hämeenkyrössä.

Albert on herkkä ja hauska persoona. Se viihtyy tuttujen ihmisten seurassa ja kiipeää mielellään viereen sohvalle. Lenkkeilyä ja ulkoilua Albert rakastaa mahdottomasti, ja kävi kuluneena kesänä myös pienellä vaelluksella Seitsemisen kansallispuistossa. Teltassa nukkuminenkin onnistui, vaikka olikin jännittävää! Albert osaa myös rauhoittua omiin oloihinsa ja pärjää kotona ihmisten ollessa töissä.

Vieraat ihmiset ja vieraat koirat ovat Albertille hankala asia, ja niiden kohtaaminen lenkillä aiheuttaa rähinää. Myöskään omaan pihaan Albert ei vieraita mielellään laske. Sisällä asiat sujuvat kuitenkin helpommin ja vieraatkin saavat istuskella rauhassa. Albertin hoitopaikka on maaseudulla ja kulkijoita yleensäkin vähänlaisesti, joten niiden kohtaaminen on aina jonkinlainen tapaus. Kaupungissa vieraillessaan Albert ei jaksa hermostua kaikista muista tielläliikkujista, vaikka koirien ohittaminen on sielläkin entiselle tarhakiusatulle pulssia nostattava tilanne.

Hoitopaikan koiraseurassa Albert pärjää hyvin, ja raisut painileikit kuuluvat sen suosikkipuuhiin. Kissat kiinnostavat poikaa siinä määrin liikaa, ettei Albertia suositella kissakotiin. 

12.6.2017
Albert kävi testeissä multiresistenttien bakteerien varalta ja sen näytteet olivat sekä MRSP:n että ESBL:n osalta negatiiviset.

18.12.2016
Albertista on varttunut melkoisen upea koirapoika!

Albert täyttää joulukuussa vuoden, ja alkaa siis olla jo aikuinen koira. Poika kävi juuri kastroitavana ja operaatio sujui hyvin, vaikka toipumisvaiheen kauluri onkin Albertin mielestä aivan vihoviimeinen keksintö! Fiksuna koirana Albert kestää silti kaulurinkin, poika sopeutui tyypilliseen tapaansa hyvin nopeasti uuteen tilanteeseen.

Albert on asustellut hoitopaikassaan useamman kuukauden ja osoittautunut todella ihastuttavaksi, sopivan luonteikkaaksi koiraksi. Albert ei ole kaikkien vastaantulevien halikaveri, vaan suhtautuu vieraisiin ihmisiin terveellä epäluulolla ja vaatii hieman tutustumisaikaa ennenkuin päästää uuden tuttavuuden lähelleen. Albertin kanssa on silti verrattain helppo mennä uusiin paikkoihin, ja se ulkoilee sujuvasti myös vilkkaammalla seudulla. Autossa matkustaminen sujuu hienosti, mutta julkisia kulkuneuvoja Albert ei ole päässyt kokeilemaan. 

Kooltaan Albert jäi varsin mukavaksi, tarvittaessa syliin napattavaksi "pieneksi keskikokoiseksi" koiraksi. Sutjakka poika voisi kuitenkin mielellään saada vielä muutaman kilon lisää painoa. Pitkään vaivannut vatsaongelma hidasti painon kertymistä, mutta nyt Albertille on löytynyt sopiva ruokavalio ja vatsa on ollut sen jälkeen hyvässä kunnossa; Albert syö tällä hetkellä pelkästään keitettyä kanajauhelihaa. On aivan mahdollista että muukin ruoka alkaa sopia taas kun elimistö on päässyt rauhoittumaan, mutta on tärkeää ettei ruokavaliota yritetä muuttaa liian nopeasti.

Ikioma, lopullinen koti on edelleen tämän mainion koiran toivelistalla. Albert sopii parhaiten kotiin jossa sillä on koirakaveri, jossa ulkoillaan paljon ja osataan antaa koiralle aikaa tutustua uusiin ihmisiin. Albert on aktiivinen liikkuja ja nokkela oppija, joten siitä olisi varmasti kaveriksi myös johonkin harrastukseen. 

3.10.2016

Hämeenkyröläisessä hoitopaikassa asusteleva Albert on opetellut suomalaisen kotikoiran elämää jo reilut kaksi kuukautta, ja tähän saakka pojalla on sujunut hyvin.

Kiusatun tarhakoiran itsetunto on noussut, ja nykyään Albert on jo varsin reipas koira. Pieni arkuus näkyy ainoastaan silloin kun Albert kohtaa vieraita tilanteita tai ihmisiä: silloin poika saattaa haukahdella hieman pelkohaukkua. Tuttujen kesken Albertia ei jännitä, ja se viihtyy hyvin sekä ihmis- että koiraseurassa.

Liikunta on reippainta teini-ikäänsä elävälle nuorelle koiralle tärkeää, ja Albert toivookin löytävänsä kodin jossa ulkoillaan paljon. Myös muut aktivointileikit kelpaavat tälle pojalle. Albert on mainio, kiltti koira, mutta siinä on säpäkkyyttä jonka vuoksi poikaa ei suositella perheeseen jossa on pieniä lapsia. Mieluiten Albert muuttaisi kotiin jossa sillä on mukavaa koiraseuraa, mutta vaikuttaa siltä että tämä poika pärjäisi hyvin myös perheen ainoana koirana.

Viipurin koirat - Albert 3.10.2016

10.8.2016
Tarhaelämä ei ole koskaan erityisen mukavaa, mutta Albertille se muuttui kesän mittaan tavallistakin tukalammaksi: poika joutui muiden koirien kiusaamaksi.

Aina kun Albertin tapasi tarhalla, se pötki pakoon aitauskavereidensa murinoita. Pikkuinen koira vaikutti myös entisestään laihtuvan, sillä laumahierarkian pohjimmaiselle ei juuri suotu ruokarauhaa. Albert sai kuitenkin paikan kesän viimeisestä koirakuljetuksesta ja matkusti hoitopaikkaan Suomeen juuri ennen kuljetustaukoa.

Suomessa Albert ei onneksi näytä muistelevan tarha-aikojaan, vaan osoitti heti saavuttuaan olevansa iloisella luonteella varustettu pieni koira. Voi mikä viikari Albert onkaan vilistäessään ulkona ilohyppyjä loikkien! Tuttujen ihmisten rapsutukset poika ottaa mielellään vastaan, ja suhtautuu ystävällisesti hoitopaikan toisiin koiriin ja lemmikkikaniin. Albert on harjoitellut hihnassa kulkemista, ja se sujuukin jo melkoisen hienosti. Myös sisäsiisteyden opettelu on sujunut niin hyvin ettei vahinkoja enää juuri tapahdu. Kynsiäkin on leikattu, suihkussa käyty ja matolääkkeitä popsittu ilman kummempia vaikeuksia. Albert on myös osannut jäädä itsekseen sisälle silloin kun muu perhe lähtee ulos.

Uudet tilanteet, ihmiset, ajoneuvot, kävelysauvat ja muut lenkkipolulla kohdatut merkillisyydet vielä jännittävät Albertia, ja se tarvitsee selvästi hetken aikaa uusien asioiden omaksumiseen. Albertin tulevan kodin onkin hyvä muistaa että viikarimaisen koiran luonteessa on myös herkkä ja ujo puoli, ja Albert tarvitsee ihmisiltään myös tukea ja rohkaisua. Kaikkia uusia asioita ei toki tarvitsekaan omaksua kerralla.

Ruokinnan suhteen on huomioitava, että turhan hoikkaan kuntoon päässyt koira tarvitsee laadukasta junioriruokaa kasvaakseen ja kehittyäkseen mahdollisimman hyvin. Myös riittävä liikunta on nuorelle koiralle tärkeää, ja Albertin kepeät tassut tahtovatkin lenkille - kävelemään, juoksemaan ja vaikka kiipeilemään metsän mättäiden ja kivien yli. Vanhempana Albert saattaisi viihtyä myös jonkin mukavan harrastuksen parissa, jos kodista löytyy harrastuskaveri.

Albert on tällä hetkellä kooltaan pientä keskikokoa. Kasvuvaihe on vielä kesken, mutta Albert tuskin kasvaa aikuisenakaan kovin suureksi koiraksi. Malliltaan poika on sporttinen, ja kunhan lihakset kehittyvät ja kunto kasvaa, on tästä koirasta varmasti seuraa pitkillekin lenkeille.

Mieluiten Albert muuttaisi varmasti kotiin jossa sillä olisi koiraseuraa, mutta tutun ihmisen kainalo taitaa kuitenkin olla tälle pojalle se paras paikka maailmassa. Toivottavasti Albertia odottaa jossain oma ihminen tai perhe jonka kanssa suurisydäminen pieni poika saa viettää koko koiranelämänsä rakastettuna perheenjäsenenä.

3.8.2016
Albert joutui tarhalla muiden kiusaamaksi ja pääsi Suomeen hoitopaikkaan opiskelemaan kotikoiran elämää. Albertia pääsee tapaamaan Tampereen seudulla.

Viipurin koirat - Albert 19.7.2016

6.4.2016
Albert on pieni hymyilevä veijari, joka takapuoli keikkuen odottaa ihmisiä luokseen. Reipas ja ihmisrakas Albert haaveilee omasta kodista, jossa rakkautta ja huolenpitoa on yllin kyllin tarjolla.

Albert ilmaantui keväällä Irinan tarhalle. Tarkempaa tietoa pojan menneisyydestä meillä ei ole. Albert oli aluksi kovin ihmeissään ja hämmentynyt suuren tarhan menosta ja metelistä, mutta on pikku hiljaa kotiutunut eikä enää turhia jännitä. Ihmisistä Albert nauttii täysin rinnoin, vaikka sylissä oleminen vähän mietityttääkin. Albert tuntuu perusluonteeltaan olevan kuitenkin reipas ja sosiaalinen poika, jolla on vain yksi tavoite: kesäksi omaan kotiin!

Albert ei tiedä mitään kotikoiran hienosta elämästä, sillä poika on tottunut vain tarhaelämään. Niinpä uuden omistajan tulee varautua opettamaan Albertille monia uusia asioita, kuten sisäsiisteyttä ja hihnassa kävelyä. Monet uudet asiat ja tilanteet saattavat alkuun pelottaa, mutta namipussin ja kannustavan omistajan avustuksella päästään varmasti eteenpäin.

Albertin voi nähdä Lavrikin videolla:

Viipurin koirat - Lavrik 16.4.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.