Anica

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2016

11.6.2018
Anica sai kodin Hämeenlinnasta.

28.5.2018
Anica sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

23.5.2018
Ihmisrakas Anica on saanut totutella kotikoiran elämään kuukauden verran. Anicaan pääsee tutustumaan pk-seudulla.

Anica on osoittautunut kiltiksi ja rauhalliseksi tytöksi. Kerrostaloelämä sujuu hyvin, samoin hihnalenkit. Hoitopaikan vieressä sijaitsee lastentarha eikä Anica ole ollut moksiskaan lapsista. Hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin ja ihmisiä kohtaan Anica on hyvin kiltti.

Hoitopaikassa Anicalla on kavereinaan toinen narttu ja uroskoira, ja niiden kanssa elo sujuu hyvin. Anica ei pahemmin väistä toisia koiria ja osaa tarvittaessa komentaa muita, joten varminta olisi, jos tyttö pääsisi ainoaksi koiraksi. Anica ei myöskään ole sopiva koira kissakotiin. 

Anica sterilisoidaan ennen luovutusta uuteen kotiin.

26.4.2018
Anica jätti tarhan taakseen ja muutti hoitopaikkaan Suomeen. Anica on hoidossa pääkaupunkiseudulla ja etsii kotia kissattomasta taloudesta.

17.3.2018
Anica on ystävällisen, joskin vielä hiukan hämmentyneen oloinen nuori tyttö, joka hylättiin suoraan kodista tarhalle.

Irinan tarhan perällä pienestä yksiöstä katselee hämmentyneen näköinen koira. "Missä olen ja miten olen tänne joutunut?". Anica on nuori, arviolta muutaman vuoden ikäinen tyttö, joka hylättiin kodista tarhalle yhdessä Ivan kanssa. Omistaja möi talonsa ja muutti, mutta koirat saivat jäädä. Emme tiedä toiko omistaja koirat tarhalle itse vai saiko Irina kenties tiedon mahdollisilta naapureilta, kun omistajia ei enää näkynyt ja koirat olivat jo jätetty oman onnensa nojaan. Anica ei kuitenkaan näytä päällepäin huonosti hoidetulta ja vieraisiinkin se suhtautuu nöyrän ystävällisesti, joten ehkäpä tyttö on ollut ihan hyvällä hoidolla sen aikaa kun siitä on jaksettu huolehtia.

Anica odottaa rauhallisesti, että vieraat pääsevät sisälle pieneen yksiöön ennen kuin tulee tutustumaan. Se on selvästi vielä vähän hämmentyneen oloinen ja varovaisen uteliaasti nuuhkii vaatteita ja käsiä. Kun Anican kanssa on muutaman minuutin seurustellut, uskaltautuu se nojaamaan tyytyväisenä jalkaan ja lopuksi kellahtaa selälleen rapsuteltavaksi. Aika liikuttava tyttö, jonka kanssa voisi mieluusti viettää enemmänkin aikaa. Valitettavasti ihana rapsuttelutuokio loppuu aivan liian aikaisin ja Anica täytyy jättää odottamaan seuraavaa tarhareissua. 

Anica elää tällä hetkellä samassa yksiössä ison uroksen kanssa eikä yhteiselossa näyttäisi olevan ongelmia ainakaan Anican puolelta. Koska Anica on vasta vähän aikaa sitten päätynyt tarhalle, saattaa se piristyä paljonkin alkuhämmennyksen kadotessa. Toistaiseksi Anica ei kuitenkaan vaikuta miltään superaktiiviselta säätäjältä, mutta onhan se vielä nuori koira - ja kuten ulkonäöstä voi päätellä, saksanpaimenta löytyy perimästä. Anica haaveilee aktiivisesta kodista, jossa koiran kanssa halutaan liikkua ja viettää aikaa. Vaikka Anicalla on ollut koti, emme tiedä onko sen kohtalona ollut ketjun pää, ulkoaitauksessa eläminen - vai onko se kenties saanut asua ihan sisätiloissakin. Tulevan kodin onkin hyvä varautua siihen, että kaikkia kotikoiran taitoja lähdetään opettelemaan pienin askelin asia kerrallaan.

Anica vaikuttaa kultaiselta ja ihmisystävälliseltä tytöltä, jonka toivoisi pian jatkamaan matkaansa kohti omaa kotia ja onnellisempaa elämää.

Viipurin koirat - Anica 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.