Arvo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: matala
Syntymäaika: 2008

30.1.2018
Arvo sai jäädä asumaan hoitopaikkaansa.

11.10.2017
Arvo pääsi Suomeen kotihoitoon. Arvosta ei oteta tällä hetkellä hakemuksia käsiteltäväksi. 

14.9.2017
Arvo on rauhallinen ja lempeä vanhempi herrasmies. Se ei tee itsestään numeroa, mutta rapsutukset ovat kuitenkin kovasti sen mieleen.

Arvo joutui Irinan tarhalle kesällä. Se oli ehtinyt elää yhdeksän vuotta viipurilaisen mummon luona, mutta tuntemattomasta syystä talon omistaja käski mummoa hankkiutumaan koirasta eroon. Arvo olisi viety eläinlääkärille lopetettavaksi, mutta Irina ehti hätiin ja haki sen tarhalleen odottamaan uutta kotia.

Arvo on nimensä mukainen herrasmies. Hötkyily tai hilluminen eivät kuulu Arvon sanavarastoon, vaan se on tasaisen rauhallinen ja arvokkaasti käyttäytyvä poika. Aluksi siitä voi jopa saada vähän jähmeän kuvan, sillä Arvo ei oikein itse tule tutustumaan, kun aitaukseen menee. Se saattaa hyvin johtua myös siitä, että Arvo ei halua kilpailla huomiosta nuorien ja raisujen koirien kanssa. Kuitenkin kun lähestyin Arvoa ja tarjosin rapsutuspalvelua, otti Arvo sen tyytyväisenä vastaan. Ja kun kehtasin moisen palvelun lopettaa, tökkäsi Arvo vaativasti kuonolla käteeni: ei tämä homma vielä ollut valmis!

Nuoret koirat hyppivät ja juoksivat moneen otteeseen Arvon yli, mutta Arvo suhtautui asiaan tyynesti. Kerran se taisi vähän murahtaa, mutta muuten se tyytyi vain nauttimaan seurasta ja rapsutuksista. Rapsutusten lomassa tutkin Arvon hampaat, tassut ja muutenkin ropeloin poikaa vähän joka puolelta, eikä Arvo pistänyt sitä lainkaan pahakseen. Kaikkiaan Arvo vaikuttaa siis varsin kiltiltä pojalta, vähän jäyhästä ensivaikutelmasta huolimatta.

Arvo lienee jonkinasteinen corgisekoitus. Corgit ovat ihmisrakkaita, mutta myös kiitettävän omatahtoisia koiria, joten saattaa olla, että kotioloissa Arvosta alkaa löytyä enemmän omanarvontuntoa ja itsenäisyyttä. Arvo suhtautuu tarhalla neutraalisti toisiin koiriin ja uskomme, että Arvo sopeutuisikin hyvin ainoaksi koiraksi. Jos kodissa on jo koirakaveri odottamassa, olisi sen parempi olla myös rauhallinen luonteeltaan - riehakkaaksi leikkikaveriksi Arvosta ei enää ole.

Arvo on rakenteeltaan kohtuullisen raskas varustettuna lyhyillä jaloilla. Se tarkoittaa sitä, että Arvon selkä on normaalia kovemmalla rasituksella. Uuden omistajan tulee ehdottomasti varautua siihen, että Arvo pidetään hoikkana, sen lihaskunnosta huolehditaan ja tarvittaessa se käytetään hierojalla. Toivomme kovasti, että näillä keinoin Arvon selkä pysyy kunnossa vielä vuosia. Kooltaan Arvo on corgiurosta isompi: korkeutta sillä on ainakin 35 cm ja painoa todennäköisesti lähemmäs parikymmentä kiloa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.