Batman

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko (n. 63 cm, 30 kg)
Syntymäaika: 9/2018
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Järvenpää, Suomi

12.11.2023
Batmanin kotihoitokuulumisia näet tuoreelta videolta:

Viipurin koirat - Batman kotihoidossa 11.11.2023

3.11.2023
Komea Batman saa nyt etsiä omaa kotia hoitopaikassa. Batman odottelee kotiehdokkaita Järvenpäässä.

2.11.2023
Batmanille on luvassa hoitopaikka Suomesta! Batman valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Batmanilta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

8.8.2023
Meille esiteltiin kesäkuussa kaunis mutta järkyttynyt koira, joka oli juuri hylätty tarhalle kodista. Selvisi muutakin. Koira on alunperin adoptoitu samalta tarhalta pentuna, ja sinne se palautettiin nyt takaisin, viisi vuotta myöhemmin.

Mahdottoman kaunis pitkäturkki katselee meitä peläten kulmiensa alta. Se on juuri joutunut tarhalle ja sen maailma on järkkynyt pahemman kerran. Se on hämmentynyt ja katse vaeltelee pelokkaana sinne sun tänne. Snezhanna kertoo, että omistajille tuli ero eikä kumpikaan halunnut pitää koiraa. Kuulemme myös, että edelliset omistajat adoptoivat sen samaiselta tarhalta nelisen vuotta sitten. Päässä alkaa raksuttaa. Koirassa on jotain tuttua, sen kauniissa ulkonäössä ja silmissä. Vuosien varrella tapaamme satoja koiria eikä kaikkia muistakaan, mutta tämän pojan ja sen pentueen muistamme.

Batman ja sen sisarukset päätyivät pieninä, pelokkaina pentuina tarhalle loppuvuodesta 2018. Yhtä reipasta tirriäistä lukuunottamatta joukko makasi tiiviissä rykelmässä ja piti matalaa mörinää. Kun aitaukseen istahti seurustelemaan niiden kanssa, tarjosi niille nameja ja jutteli rauhallisella äänellä, moni kokikin yllättävän rohkaistumisen ja tuli tutkimaan vieraita. Hiljalleen moni pentu rohkaistui ja koska ne olivat niin kauniita, kelpasivat ne myös paikallisille perheille. Batman kuului tähän joukkoon. Kaksi sisarusta matkasi Suomeen.

Olemme tavaneet Batmanin kahdesti. Kesäkuussa, juuri sen saavuttua ja heinäkuun lopulla. Batman on edelleen pelokas eikä se uskalla lähestyä vieraita. Tutumpia ihmisiä kohtaan se suhtautuu luottavaisemmin ja Batman pääseekin onnekkaasti usein tarhalla käyvien vapaaehtoisten mukaan lenkille. Se ottaa meiltä nameja, mutta muuten pitää välimatkaa. Jännityksestä huolimatta Batman vaikuttaa hyvin kiltiltä pojalta ja saamme myös punnittua sen: 30 kiloa.

Batman jakaa saman aitauksen kolmen nartun kanssa. Ulkona hihnassa se on sen verran jännittynyt, ettei sen kummemmin noteeraa vieraita koiria. Emme siis pysty varmuudella sanomaan, kuinka se kotioloissa sopeutuisi toisen uroksen kaveriksi. Aitauksessa se vaikuttaa silti hyvin sopuisalta koiralta.

Koiratarhalle joutuminen on entiselle kotikoiralle painajainen. Emme toki tiedä, millaisissa oloissa Batman on elämäänsä elänyt, mutta vaikuttaa siltä että siitä on kuitenkin pidetty huolta. Turkki on siisti ja harjattu, eikä koira ole laiha. Varovaisuus vieraita ihmisiä kohtaan, mikä varmasti nyt korostuu Batmanin joutuessa elämään valtaisan stressikuorman alla, on kuitenkin mitä luultavammin pysyvä piirre sen luonteessa, sillä se oli jo pentuna varovainen. 

Toivoisimme Batmanin löytävän itselleen pian sitoutuneen ja ymmärtäväisen loppuelämän kodin. Ihanteellisinta sille olisi päästä maaseutumaisiin maisemiin tai ainakin ympäristöön, missä on enemmän rauhaisaa luontoa kuin vilkasta trafiikkia. Koska Batman on toistaiseksi niin kovin pelokas, olisi tärkeää että tulevassa kodissa sitä odottaisi koirakaveri, josta poika saisi tukea.

Lyhyessä ajassa ei välttämättä tapahdu ihmeitä ja Batmanin kanssa on varauduttava siihen, että sen kotiutumisessa menee aikaa. Batman haluaa löytää siis sitoutuneen ihmisen, joka on valmis panostamaan sen sopeuttamiseen ja antamaan sille aikaa niin paljon kuin on tarpeen. Ihmisen, jolla ei ole korkeita odotuksia koiran suhteen vaan pikemminkin korkea motivaatio tehdä onnettomasta Batmanista onnellinen kotikoira.

Viipurin koirat - Batman 18.6. & 29.7.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.