Dina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 2015

20.12.2018
Dina sai kodin Orimattilasta.

16.12.2018
Dina osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Dinalle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Lisäksi sen verinäyte tutkittiin babesian varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

22.11.2018
Surusilmäinen ja huolestunut Dina on joutunut kokemaan kovia ja toivoo kovasti, että oma koti löytyisi pikimmiten.

Pentuaitauksen nurkassa kyhjöttää partasuinen koira, joka katselee huolestuneesti ympärilleen. Dina on parivuotias tyttö, joka päätyi tarhalle pikkupentuna sisarustensa kanssa. Eräs tarhan silloisista työntekijöistä adoptoi pienen Dinan itselleen, mutta viime kesänä omistaja valitettavasti menehtyi. Dina jäi asumaan kotiinsa ja omistajan puoliso piti siitä huolta tähän saakka. Nyt mies kuitenkin muutti eikä voinut ottaa Dinaa mukaansa, joten pennusta saakka kotona asunut Dina joutui tarhalle. Dina menetti sekä ihmisensä että kotinsa.

Tarhalla Dina on ahdistuneen oloinen eikä ihme. Pentuaitauksessa Dina joutuu kestämään kymmeniä pieniä ja touhukkaita pentuja ja naskalihampaita, jotka tarraavat milloin mihinkin. Samassa aitauksessa asustaa toistaiseksi myös kaksi aikuista pientä narttukoiraa, joista toinen on puhelias ja kimakkaääninen ja toinen kova komentamaan. Dina on siro ja pienehkö tyttö eikä tarhalla valitettavasti ole kovin montaa turvallista sijoituspaikkaa sen kokoiselle koiralle. Dina joutuukin toistaiseksi pärjäämään nykyisessä aitauksessaan vaikka helppoa se ei varmastikaan ole.

Aitauksessa Dinaan on hankala päästä tutustumaan, sillä innokkaat pennut syöksyvät oitis päälle kun tytön vierelle koittaa kyykistyä. Dina päätetäänkin viedä ulos hihnassa ja voi sitä silmiin syttynyttä kirkautta, kun Dina näkee hihnat ihmisen käsissä! Tytön häntä alkaa heilua ja se kipittää iloisesti vierelle huojentuneen oloisena, että vihdoin tästä kurjasta paikasta pääsee pois. Ystävällinen ja kiltti Dina on vähän hämmentyneen oloinen, mutta silti se nuuhkii ja tutustuu mielellään vieraisiin ihmisiin. Rapsutukset ja läheisyys tuntuvat Dinasta ihanilta ja on sydäntäsärkevää katsella kuinka entinen kotikoira jää aitauksensa nurkkaan nostelemaan palelevia tassujaan ja tuijottamaan kaipaavalla katseella pois käveleviä ihmisiä.

Dina odottaa toiveikkaana, että oma koti Suomesta löytyisi mahdollisimman pian. Tarhalle Dina ei kuulu. Dinalla on varmasti jonkinlainen käsitys kotikoirana olosta, mutta aina voi olla mahdollista, että jotkin taidot vaativat pientä viilausta. Ainakaan tarhalla Dina ei harrasta haukkumista ellei satunnaisia ärtyneitä haukahduksia pennuille lasketa. Muista koirista Dina ei näytä tällä hetkellä välittävän, ihmiset ovat Dinalle tärkeämpiä. Dina voisi olla tyytyväinen päästessään kodin ainoaksi koiraksi, mutta ei koirakaverikaan mikää mahdottomuus ole. Hihnakävely ei ole Dinalle vieras asia ja tarhanpitäjä Irina kertoo Dinan tulevan toimeen myös kissojen ja lasten kanssa. 

Viipurin koirat - Dina 21.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.