Else

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 12 kg, 40 cm)
Syntymäaika: 11/2016

19.9.2017
Elsen kuulumisia omasta kodista:

”Kesäkuun lopussa meille kotiutunut Else lähettää terveisiä! Elsen kanssa sujuu hienosti ja tytöstä on tullut mitä hurmaavin perheenjäsen ja koirakaveri Coton de Tulearillemme, Minnille.

Pitkittynyt ripuli piinasi Elseä ja piipahdimmekin eläinlääkärissä. Onneksi Elsellä ei ollut loistartuntoja, mutta suolistotulehdukseen oli syytä syödä antibiootit ja vähän kortisonia. Nyt elelemme täysin hypoallergisella murkinalla ja Else on saanut vähän massaakin, mikä hoikalle tytölle oli toivottua.

Luonteeltaan Else on rauhallinen, oppivainen ja ihmisrakas. Else on reipastunut valtavasti ja menee jo nuuhkimaan vieraat häntää heiluttaen. Lasten kanssa Else on aivan loistava ja Else odotteleekin aamuisin portaissa, että kaikki perheenjäsenet heräävät.”

30.6.2017
Else muutti omaan kotiin.

29.6.2017
Else kävi testeissä multiresistenttien bakteerien varalta. Elsen näytteistä ei todettu MRSP/MRSA tai ESBL -kantoja.

13.6.2017
Else on edelleen jatkanut reipastumistaan ja ihmettelee miksei sopiva kotiehdokas ole vieläkään ilmaantunut.

Elsen terveiset hoitopaikasta:

"Else on reipastunut huimasti. Viimeisen viikon aikana Else on tavannut paljon vieraita ihmisiä meillä kotona sekä ulkona. Ihmisten kanssa Else on tuumivainen mutta hetken kuluttua tulee uteliaana haistelemaan. Kahtena päivänä ollaan käyty uimassa ja Else on polskuttanut menemään kuin vanha konkari. Uintipaikassa Else on tavannut paljon vieraita koiria ja ihmisiä. Joillekin koirille saattaa hetken haukkua, mutta esimerkiksi eräänä päivänä leikki neljän ison koiran kanssa. Elsestä on tosiaan tullut esiin tämä leikkisä puoli mutta ei kuitenkaan ole mikään loputon sählääjä. Erityisesti Else nauttii juoksemisesta!

Else tukeutuu paljon perheen toiseen koiraan ja haluaakin muuttaa vain koirakaverilliseen kotiin."

12.5.2017
Viikko Suomessa on takana ja Else lähettää terveisiä hoitopaikastaan. Else on tavattavissa Kellokoskella.

Kotihoitaja kertoo:

"Else on harjoitellut viikon verran kotikoiran elämää. Parasta mitä voi olla on ihmiset! Else on ihmisrakas, kiltti ja ystävällinen pieni koiranalku. Else innostuu ihmisistä niin, ettei meinaa nahoissaan pysyä. Else loikkii ympäriinsä ja ottaa ilohepuleita. Jos Elseltä kysytään, ihaninta on olla sohvalla kotihoitajien kainalossa nautiskelemassa rapsutuksista.

Kotihoitajien perheeseen kuuluu iso tyttökoira ja kissa. Else jännittää välillä perheen koiran järkälemäistä olemusta ja on ajoittain mustasukkainen huomiosta. Tämän Else on ilmoittanut lempipaikaltaan sohvalta murisemalla. Murinat ovat kuitenkin loppuneet lyhyeen kun sitä ei ole huomioitu. Kissan kanssa on tultu hyvin juttuun ja jos Else vaan ehtii, saa kissa naamapesut.

Toistaiseksi Else on osoittautunut melko rauhalliseksi pennuksi. Tilanne voi tietysti muuttua kun Else pääsee kunnolla ulos kuorestaan. Perheen koiran kanssa on harjoiteltu pientä leikkimistä, jolloin kipitetään pallo suussa ympäri taloa. Else kävelee nätisti hihnalenkeillä mutta jännittää vieraiden koirien haukuntaa ja kohtaamista. Näitä tilanteita on harjoiteltu makupalojen avulla. Metsässä liikkuminen on paljon rennompaa ja siellä Else tutkii innoissaan uusia paikkoja. Sisäsiisteyttä harjoitellaan vielä.

Else on käynyt kertaalleen tutustumassa koirapuistoon. Rauhallisemmat koirat on selkeästi enemmän mieleisiä. Else tuntuu tuumivan uskaltaisiko lähteä leikkimään. Juoksuhepuleita on kiva ottaa ja sitten palata kotihoitajattaren luokse turvaan. Hoitotoimenpiteet, pesut, harjaus ja kynsien leikkaaminen sujuvat hyvin.

Kokonaista päivää Else ei ole ollut vielä yksin. Yksinolot ovat kuitenkin sujuneet hyvin, ellei lasketa mukaan yhtä nakerrettua kenkää. Likapyykkikorin kansi on opittu myös pitämään visusti kiinni koska Else tykkää kuljettaa sukkia ympäri taloa.

Else varmaan pitäisi rauhallisesta koirakaverista tai kissasta. Saattaisi Else ainoaksikin koiraksi sopia kunhan saa riittävästi huomiota ja huolenpitoa.

Tällä hetkellä Elsellä on painoa n. 12 kg ja korkeutta n. 40 cm."

4.5.2017
Pikkuinen Else sai hoitopaikan Suomesta ja odottaa omaa kotia Kellokoskella.

16.3.2017
Tittidii! Ystävällinen Else on iloinen pentu. Tyttö innostuu valtavasti ihmisistä, mutta tunteiden vuoristoradassa tulee välillä muutama takaloikka kun jännitys iskee.

Elsen kauniit ja lempeät silmät tuikkivat aidan raosta kun se ja kaikki sen kymmenet pentukaverit odottavat sydän pakahtuen ihmisten saapumista Irinan tarhan pentutalossa. Vikkelä Else löytää pomppivien pentujen välistä samantien reittinsä lähelle rapsutuksia ja herkkuja. Häntä vispaa eikä tytön vilpittömän ja onnesta sekaisin menneen katseen edessä voi muuta kuin huokaista. Sinäkin pieni ihanuus kotia vailla. Toivottavasti löydät sen pian.

Elsen menneisyydestä ei ole tietoa, jostain tyttö tarhalle ilmaantui. Se on kuitenkin varmaa, että alkuun kaikki tulee olemaan sille outoa ja ihmeellistä, ehkä pelottavaakin. Kotikoiran elämästä Else ei tiedä mitään, sillä kokemusta sillä tuskin sisätiloissa asumisesta on. Tarvitaankin aikaa ja halua paneutua tytön sopeuttamiseen, mikäli sen itselleen mielii.

Else tulee hyvin juttuun aitauskavereidensa kanssa. Kooltaan se on siro eikä siitä välttämättä kasva kovin isoa keskikokoista. Else haluaisi jo pian päästä möyrimään kotisohvalle oman ihmisen kainaloon!

Viipurin koirat - Else 10.3.2017

Viipurin koirat - Else 10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.