Elvis

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2014

20.12.2018
Elvis sai kodin Vantaalta.

7.12.2018
Elvikselle löytyi hoitopaikka Suomesta ja poika odottaa omaa kotia Vantaalla.

13.11.2018
Elviksellelle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

28.10.2018
Elvis pääsi pienelle hihnalenkille kaverinsa Tahvon kanssa. Pojat lähtivät innolla tutkimaan ympäristöään usean kuukauden aitauselämän jälkeen.

Pannan pukeminen jännitti mutta ei Elvis selvästikään ollut hihnassa ensimmäistä kertaa, koska hihna ei jännittänyt sitä lainkaan. Poika paineli innosta puhkuen pitkin pusikon laitoja niin, että taluttajalla oli kiire pysyä perässä. Kohtalaisen massavana koirana Elvis kaipaakin toistaiseksi taluttajakseen ihmisen, joka ei lennähdä kumoon, vaikka Elvikselle iskisi rekikoiramoodi päälle. Elvis rauhoittunee ja malttaa hidastella sitten, kun hihnalenkit eivät ole sille enää niin harvinaista herkkua. Elvis on ollut yleisilmeeltään hiukan surumielinen, joten oli hauska nähdä, kuinka se innostui päästessään haistelemaan tuoreita tuoksuja.

Viipurin koirat - Elvis 13.10.2018

10.9.2018
Elvis saapui tarhalle alkuvuodesta kaverinsa Tahvon kanssa. Rauhallinen ja ystävällinen Elvis osaa arvostaa ihmisseuraa vaikka toisinaan sitä vähän jännittääkin.

Elvis saapui tarhalle alkuvuodesta yhdessä toisen uroksen, Tahvon kanssa. Mökkialueella asuneet pojat meinasivat päästä hengestään, kun niistä yritettiin hankkiutua eroon ampumalla. Tavalla tai toisella Tahvo ja Elvis kuitenkin välttyivät ikävältä kohtalolta, ja toivon mukaan molempia poikia odottaa nyt onnellisempi tulevaisuus.

Elviksellä on jo useampi kuukausi tarhaeloa takanaan. Saapuessaan tarhalle poika oli pelokas ja katseli tarhavieraiden puuhia enimmäkseen etäämmältä. Se pysytteli aina sivussa eikä tullut omaehtoisesti hakemaan huomiota tai rapsutuksia ihmisiltä. Kun sitä yritti lähestyä, vetäytyi se varoen taaemmas. Hämmästys olikin suuri, kun eräällä tarhareissulla Elvistä lähestyessä poika nojautuikin rapsuttelijaan, antoi tassua ja kiepsahti kyljelleen nautiskelemaan silityksistä.

Elvis oli varmasti alkuun pahasti järkyttynyt kaikesta kokemastaan ja sillä kesti oman aikansa toipua pahimman yli. Koska se pysytteli sivussa eikä tehnyt itsestään numeroa, tarhareissulaisille muodostui kuva arahkosta pojasta, joka ei erityisemmin ihmisseurasta välitä. Todellisuudessa tilanne taitaa kuitenkin olla ihan päinvastainen, sillä Elvis nauttii silminnähden ihmisten hellittelystä ja rapsutuksista, mutta ei edelleenkään tohdi itse niitä tulla pyytämään vaan odottaa ihmisten lähestyvän sitä. Elvis vaikuttaa tottuneelta ihmisten käsittelyyn ja antaa kiltisti kopeloida itsensä päästä varpaisiin. 

Elvis on arvioitu noin 3-4-vuotiaaksi, mutta todellista ikää ei tiedä kukaan. Pojan hammasrivistö on vähän kulunut ja tarkemmassa suun tarkastelussa paljastuu, että toinen yläkulmahammas on poikki. Elvis toivoisikin, että päästessään omaan kotiin se pääsisi piakkoin hammaslääkärin vastaanotolle.

Elvis jakaa saman aitauksen usean muun koiran kanssa. Joukkoon kuuluu muutama uros ja narttu sekä tietysti kohtalotoveri Tahvo. Muiden koirien kanssa Elvis on tullut hyvin toimeen eikä vaikuta miltään riidanhaastajalta. Toisaalta Elviksellä on käynyt hyvä tuuri, sillä se on saanut mukavat ja sopuisat aitauskaverit.

Vaikka Elvistä toisinaan vähän jännittää, vaikuttaa se ystävälliseltä ja kiltiltä pojalta, joka varmasti löytäisi enemmän iloa itsestään päästessään pois ankealta tarhalta rakastavaan ja turvalliseen kotiympäristöön. Elviksen menneisyys on suurelta osin tuntematon emmekä tiedä millaisissa oloissa poika on elämänsä elänyt. Elvis toivoisi löytävänsä jostain rauhallisen ja ymmärtäväisen ihmisen, jolla riittäisi aikaa ja halua sopeuttaa poikaa uuteen, onnellisempaan elämäänsä.

Tarhaoloissa Elvis on rauhallinen ja suht hiljainen koira, joten asumismuodolla tuskin on suurta merkitystä. Asuinympäristö voisi sen sijaan olla rauhallista seutua, mutta varmasti leppoisa taajama riittäisi. Toivottavasti herkkää ja kilttiä Elvistä onnistaisi, sillä tämän kultaisen pojan tarina ansaitsisi onnellisen lopun.

Viipurin koirat - Elvis 30.8.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.