Hallituksen tiedotteet

3.4.2020

Yhdistyksessä kahdeksan vuotta vapaaehtoisena toiminut Aino Arjas on 31.3.2020 eronnut hallituksen puheenjohtajan tehtävästä. Hän siirtyi osa-aikaiseksi toiminnanjohtajaksi ja suorittaa samalla varainhankinnan opintoja oppisopimuskoulutuksena. Työsuhde on määräaikainen ja kestää vuoden.

Hallitus järjestäytyi uudelleen 1.4.2020 ja tällä hetkellä puheenjohtajan tehtävää hoitaa vpj Tanja Liukkonen.

26.3.2019

Viipurin Koirat ry on heinäkuusta 2018 alkaen testauttanut kaikkien adoptoitavien koirien rabiesvasta-aineet vapaaehtoisesti ennen Suomeen tuloa. Vasta-ainemääritykset tehdään verinäytteestä Ruokaviraston (ent. Evira) laboratoriossa Helsingissä. Testillä varmistetaan, että koiralla on riittävän hyvä rokotusvaste rabiesrokotukseen (0,5 IU/ml). Maaliskuun 2019 loppuun mennessä koiria on testattu noin 150 kpl, joista osa kahteen tai jopa kolmeen kertaan.

Rabiesvasta-aineiden määrittäminen maksaa Ruokavirastossa 97,89 euroa / näyte. Hintavien vasta-ainetestien vuoksi yhdistyksen adoptiotoiminta on ollut voimakkaasti tappiollista. Jotta vasta-aineiden määrittämistä voitaisiin jatkaa rutiinisti myös jatkossa, Viipurin Koirat ry:n hallitus toivoo, että adoptioperheet osallistuisivat vasta-ainetestin kustannuksiin normaalin kulukorvauksen lisäksi. Yhdistys kerää testeihin varoja myös kirpputori- ja myyjäistoiminnalla sekä FB-huutokaupoilla, ja ottaa lahjoituksena vastaan myytäviä tuotteita.

6.7.2018

Poliisihallitus on myöntänyt Viipurin Koirat ry:lle 5.7.2018 uuden rahankeräysluvan. Luvan numero on RA/2018/646 ja se on voimassa 05.07.2018-31.07.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

16.5.2018

Viipurin Koirat ry:n sääntömääräinen vuosikokoukous järjestettiin Helsingissä lauantaina 12.5.2018. Kokoukseen oli kutsuttu kaikki varsinaiset, kunnia- ja kannatusjäsenet. Kokouksessa vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus edelliselle hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille sekä vahvistettiin toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio. Uuteen hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi Aino Arjas ja jäseniksi Susanna KankaanpääMona LautialaTanja Liukkonen ja Ira Müller. Varajäseneksi valittiin Arja Liimatainen. Hallituksen järjestäymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Tanja Liukkonen ja sihteeriksi Susanna Kankaanpää. Rahastonhoitajana jatkaa Anja Kivinen (KTM).

11.5.2018

Viipurin Koirat ry selvittää sydänmadon (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repensin mahdollista esiintymistä Viipurin seudulla pistokokein. Näitä loisia on perinteisesti tavattu lämpimissä maissa, mutta levinneisyysalue on siirtynyt pohjoisemmaksi ilmastonmuutoksen myötä. Pistokokeet tehdään Suomeen tuoduille koirille. 

Viipurin Koirat ry suosittelee, että sen yhteistyötarhoille saapuvien koirien rabiesrokotus uusitaan kuukauden kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Yhdistys tulee seuraamaan koirien rabiesvasta-ainetasoja pistokokein.

Lisätietoja koirien maahantuontiin liittyvistä riskeistä on luettavissa Eviran sivuilta.

23.12.2017

Animalia ry on myöntänyt Viipurin Koirat ry:lle 6000 euron apurahan. Tuki on tarkoitettu käytettäväksi Svetogorskin tarhan avustamiseen. Uutinen apurahasta on luettavissa täällä.

16.11.2017

Viipurin Koirat ry on lisännyt Svetogorskin uudelle koiratarhalle suuntaamansa apua. Yhdistys hankkii rahoitusta aitausten ja suojien rakentamiseksi tarhalla asuville n. 80 koiralle. Myös aiempaa yhteistyötä, johon sisältyy sterilisointien ja eläinlääkärihoidon rahoittamista sekä Suomesta toimitettavia ruoka- ja tarvikelahjoituksia, jatketaan. Lisätietoja yhteistyöstä on luettavissa täällä.

26.9.2017

Patentti- ja rekisterihallitus on rekisteröinyt Viipurin Koirat ry:n vuosikokouksen esittämän sääntömuutoksen. Uudet säännöt mahdollistavat aikaisempaa laajemman avustustyön Viipurin seudulla. Uudet säännöt ovat luettavissa täällä.

Hallituksen jäsen Maija Sutela on eronnut yhdistyksen hallituksesta. Tilalle uudeksi jäseneksi nousee varajäsen Tessa Alajärvi.