Iva

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2016

21.6.2018
Iva muutti omaan kotiin Mikkeliin.

14.4.2018
Ystävällinen Iva hylättiin tarhalle yhdessä perheen toisen koiran kanssa, kun ihmiset möivät talonsa ja muuttivat pois.

Iva ja Anica toimitettiin Irinan tarhalle alkukeväällä. Omistaja muutti pois eikä muuttokuormassa ollut tilaa koirille. Iva steriloitiin sen tullessa tarhalle ja se asui hetken aikaa klinikkarakennuksessa, jonka jälkeen pieni yksiö on ollut sen koti. Yksiön Iva jatkaa rauhallisen uroskoiran kanssa ja elo näyttäisi toimivan ihan sopuisasti.

Iva on ystävällisen ja nöyrän oloinen tyttö. Se ilostuu mahdottomasti, kun saa ihmisiä luokseen. Häntä viuhtoo villisti ympäriinsä ja tassut menevät välillä ihan solmuun. Iva kurottautuu onnessaan varovaisesti nuuhkimaan kasvoja ja vikkelästi antaa pari pusuakin. Rapsutukset ja herkut maistuvat. Jokin, ehkäpä kamera, alkaa yhtäkkiä kummastuttaa Ivaa ja se katseleekin kameraan päin hölmistyneenä. Hui, äkkiä takaisin koppiin. Ei kuitenkaan mene kauaa, kun Iva kurkistelee jo kopin suulta ja tulee uudestaan hakemaan nöyränä rapsutuksia.

Iva vaikuttaa hirmuisen kiltiltä ja ystävälliseltä tytöltä. Se on tarhakävijöiden suhteen utelias ja tulee mielellään tervehtimään. Vaikka Iva välillä innostuukin tarhavieraiden saapuessa ottamaan muutaman iloloikan, kovalta säheltäjältä se ei vaikuta. Iva on nuori, arviolta muutaman vuoden ikäinen tyttö, joka tarvitsee kuitenkin muutakin aktiviteettia kuin sohvalla löhöilyn. Ulkonäöstä päätellen Ivassa virtaa ainakin saksanpaimenkoiran verta, ja tytöstä saisikin takuulla reippaan kaverin ulkoiluun tai johonkin koiramaiseen harrastukseen.

Vaikka Ivalla on ollut koti, emme tiedä onko sen kohtalona ollut ketjun pää, ulkoaitauksessa eläminen - vai onko se kenties saanut asua ihan sisätiloissakin. Tulevan kodin onkin hyvä varautua siihen, että kaikkia kotikoiran taitoja lähdetään opettelemaan pienin askelin asia kerrallaan.

Kaunis Iva odottaa oman kodin kutsua, toivottavasti sellainen on jo pian matkalla adoptiohakemuksen muodossa!

Viipurin koirat - Iva 13.3. & 2.4.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.