Jolanda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: jää pienehköksi 
Syntymäaika: 10/2017

21.8.2018
Lisätty uusi kuva Jolandasta omassa kodissaan.

6.7.2018
Jolanda muutti ikiomaan kotiin Espooseen.

25.6.2018
Jolanda kävi tehosterokotuksissa, eli se on saanut yhdistelmä- ja rabiesrokotteet kertaalleen myös Suomen puolella.

Jolandalta otettiin myös MRSA/P ja ESBL -seurantanäytteet. Jolanda todettiin huhtikuun lopussa ESBL-kantajaksi ja sen sterilisointihaavasta löytyi MRSP, mutta nyt molemmat näytteet olivat negatiiviset. Jolanda osallistui samalla myös D.immitis- ja D.repens-seulontaan ja sen verinäyte tutkittiin mikrofilarioiden varalta. Näyte oli negatiivinen.

10.5.2018
Reipas ja iloinen Jolanda on muutaman viikon ajan valloittanut sydämiä hoitopaikassaan pk-seudulla ja on nyt valmis oman kodin etsintään.

Jolanda on kovin ihmisrakas tyttö, joka on alusta lähtien suhtautunut luottavaisin mielin hoitoperheen väkeen. Perheen mies ja lapset ovat Jolandan mielestä mainioita tyyppejä ja Jolanda nauttiikin suuresti saadessaan olla mukana arjen menoissa. Kotona Jolanda ottaa vieraat ihmiset iloisesti vastaan ja hoitotoimenpiteet, kuten kynsienleikkuu sujuvat hyvin. Jolandalla on hoitopaikassa kavereinaan kissa ja toinen narttukoira. Molempien kanssa Jolanda tulee hyvin toimeen. Koirakaverin kanssa leikitään ja kissan Jolanda osaa jättää rauhaan. Jolanda on hoidossa kerrostalossa eikä ole reagoinut rapusta kuuluviin ääniin. Yksinolot koirakaverin kanssa sujuvat myös hyvin.

Jolanda on reipas tyttö ja lenkit autojen, pyörien ja muiden kulkuneuvojen lomassa sujuvat mallikkaasti. Jolanda varmasti pärjäisikin kaupungissa, hiljainen maalaiskylä ei ole Jolandan vaatimuslistalla. Hihnassa Jolanda kävelee nätisti. Jolanda on päässyt myös matkustelemaan autolla ja automatkailu sujuu hyvin.  

Jolanda jännittää jonkin verran vieraita ulkona tapaamiaan koiria, jolloin saatetaan hieman päristä. Tyttö etsiikin sellaista ihmistä, joka on valmis harjoittelemaan muiden koirien kohtaamisia rauhallisin ottein sekä ymmärtää, että ärinä johtuu epävarmuudesta, joka ajan, harjoittelun ja hyvien kokemuksien myötä usein helpottaa. Sisäsiisteyttä Jolanda vielä harjoittelee. Pentujen tapaan Jolandalle maistuu aina silloin tällöin kenkä tai pari ja muutenkin kaikkea mielenkiintoista olisi kamalan kiva maistella. Jolanda tarvitsee mielekästä puuhastelua ja reippaita lenkkejä, muuten tyttö keksii kyllä tekemistä itse. 

Jolandalla on tällä hetkellä painoa vähän yli 11 kg ja korkeutta n. 45 cm, ja aikuisena Jolanda jääkin mukavan kompaktiksi paketiksi.

26.4.2018
Reipas Jolanda odottaa omaa kotia hoitopaikassaan pk-seudulla.

16.3.2018
Kaunis luppakorvainen Jolanda katselee vieraita ihmisiä vähän ihmeissään. Pian kuitenkin uteliaisuus voittaa ja tyttö kipittää lähemmäksi.

Jolanda erottuu pentulaumasta isojen luppakorviensa ja tummien, vähän surumielisten silmiensä ansiosta. Jolanda asustaa Irinan tarhalla yli kymmenen muun samaa ikäluokkaa olevan nuoren koiran kanssa, eikä tarina valitettavasti kerro, miksi ja miten Jolandan tie vei tarhalle. Vaikkei tarhaelämä ole koskaan ruusuilla tanssimista, niin nyt tytöllä on kuitenkin mahdollisuus maailman parhaan kodin ja omistajan löytämiselle.

Jolanda suhtautuu hieman varovaisesti uusiin ihmisiin tutustumiseen. Se antaa vilkkaampien pentujen hoitaa riehumisen ja tyytyy tarkkailemaan tilannetta pienen matkan päästä. Kohta uteliaisuus kuitenkin voittaa ja Jolanda tassuttelee lähemmäksi. Varovasti se haistelee housun lahjetta ja ojennettua kättä. Silitysetäisyydelle se ei silti aivan tule.

Kun kuvaamisen aika tulee, antaa Jolanda kiltisti ottaa itsensä syliin. Poseeraamistaidot eivät ihan vielä ole filmitähtien luokkaa, mutta näillä kuvankauniilla silmillä luulisi silti jonkun sydän heltyvän. Jolanda asettaa toiveen, että uudessa kodissa saisi mielellään olla koirakaveri näyttämässä mallia kotielämästä. Tai jos sellaista ei ole, on uuden omistajan oltava erityisen kärsivällinen ja ymmärtäväinen Jolandan alkutaipaleen ajan, sillä kodissa asuminen ja uudessa ympäristössä liikkuminen saavat tytön takuulla varovaisiksi.

Jolandasta ei kasva aikuisenakaan kovin isoa tyttöä, todennäköisesti se jää noin kymmenen kilon hujakoille. Varsin näppärän kokoinen tyttö siis, joka on tarvittaessa helppo napata syliin. Koska Jolanda on vielä vähän ujo tyttö, joka on nähnyt maailmaa vain kovin rajatusti, tulee se tarvitsemaan aikaa ja rauhallista totuttamista. Olemme kuitenkin vakuuttuneita, että ajan kanssa Jolanda tulee reipastumaan paljon. Ehkei siitä tule koskaan sitä koiraa, joka juoksee jokaisen vieraan syliin aivan oikopäätä, mutta oman perheen kesken siitä kuoriutuu varmasti vielä oikea sydänkäpynen.

Viipurin koirat - Jolanda 13.4.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.