Lena

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 2/2015

5.10.2015
Lenan (nyk Viksu) kuulumisia omasta kodista:

"Lena on saanut uuden nimen Viksu ja on asunut kanssamme jo puolitoista kuukautta.

Tilanne on muuttumassa koko ajan parempaan suuntaan. Viksu on aika nopeasti tottunut meihin ja taloon. Heti tuli selväksi, ettei se ymmärrä, mitä varten täytyy kotoa ulos mennä, kun kukaan ei aikaisemmin sen kanssa kävellyt. Se ymmärsi aika nopeasti, että tarpeiden teko ulkona on sitä, mitä me toivomme, mutta heti pissattua pyrki sisään. Nyt se kävelee jo mielellään koko tonttia pitkin eikä enää niin kovasti halua naapurien tonteille. Käyty useamman kerran metsässä, ja siellä kaikki oli lähes hyvin. Olemme muutaman kerran jopa kävelleet kotoa kävelytietä pitkin n. 4 km edestakaisin. Ensin se ei suostunut edes sille kävelytielle mennä. Ihmetyttää vähän, että Viksu tekee tällaisia retkiä mieluummin pimeydessä.

Muutaman kerran päästin sen vapaaksi tontilla. Juoksee joko kuistille ja odottaa siellä, kunnes avaan oven, tai siten tulee luokseni, kun kutsun.

Lähes sisäsiistikin jo, vaikka vahinkoa joskus tulee. Osaa pyytää ulos.

Erittäin hellä tyttö, rapsutuksista pitää kovasti ja muutenkin hakeutuu meidän seuraamme mielellään. Toisaalta sylikoiraa siitä ei ole tullut. Todennäköisesti sylissä olo tarkoittaa sille jollakin tavalla pakottamista.

Samoin kuin sen emo, Viksu lähes ei hauku. On sillä ääni ja kova sellainen, muttei se ole haukkuherkkä.   

Kävimme Viksun kanssa muutaman kerran tottelevaisuusharjoituksissa, jos sitä voi näin kutsua. Ensimmäisen kerran se vain makasi lamaantuneena ruoholla eikä suostunut kävelemään mihinkään, toisen kerran käveli vähän makupalan perässä, ja kolmannen kerran onnistuimme kävelyttää sitä kentän vieressä. Nyt toiminta on siirtymässä halliin, katsotaan, kuinka käy. Ehkä vähän ajan kuluttua pääsemme kuitenkin harrastamaan agilitya."

16.8.2015
Lenalle löytyi koti Forssan seudulta.

31.7.2015
Lena matkusti kotihoitoon ja odottaa sopivia kotiehdokkaita Somerolla.

4.6.2015
Lena on kaunis ja kovin sympaattinen tyttö. Haave omasta kodista on Lenan mielessä kaikkein isoin asia!

Lenan emo Liana ja sen siskon Lilli löydettiin Irinan tarhan lähellä olevasta kylästä alkuvuodesta. Ne olivat tehneet itselleen pesäkolon erään talon alle ja molemmat siskot synnyttivät piilopaikassaan. Lillin pennuille apu tuli liian myöhään, mutta Liana siirrettiin Irinan tarhalle aivan vastasyntyneiden pentujensa kanssa. Myös Lilli muutti samalla Irinan tarhalle odottamaan onnensa kääntymistä. Lenan sisarukset saivat nimikseen LupoLoreLennuLidia ja Lenka.

Aluksi Lena voi olla vähän ujo, mutta kun pieni tuumailutauko on kulunut, tulee Lena uteliaasti ja iloisesti tutustumaan. Ihmekös tuo, että Lenan pitää hetki miettiä, sillä tarhalla ei valitettavasti ole vieraat jokapäiväisiä. Mutta Lena silti rakastaa kovasti ihmisiä ja niinpä toivommekin, että Lena pääsisi omaan kotiin totuttelemaan arkielämään.

Lena sisaruksineen on kasvanut Irinan tarhalla alle kaksiviikkoisista, joten on selvää, että tarhan ulkopuolinen maailma tulee olemaan niille ihmeitä täynnä. Lenalla ei ole mitään käsitystä, millaista on asua sisällä talossa, tai matkustaa autossa. Saati mitä voisi tarkoittaa kaulapanta ja hihna, tai lenkeillä vastaan tulevat monet uudet asiat ja tilanteet. Koska pentujen tähän tapaamat asiat ovat varsin rajattuja, tulee uusien omistajien ymmärtää, että pennut voivat tarvita aikaa uusiien asioihin tutustumiseen. Pentujen emo Liana on ystävällinen ja sosiaalinen tyttö, joten emo on näyttänyt pennuilleen hienoa esimerkkiä ihmisiin suhtautumisesta.

Lenan emo Liana on keskikokoinen, alle 20-kiloinen tyttö. Todennäköisesti Lenasta kasvaa emonsa kokoinen tai vähän suurempi, mutta ei mitään jättiläistä, sillä Lena on varsin siro pentu. Sympaattinen Lena ei haluaisi enää odottaa, vaan matkustaa omaan kotiinsa pian!

Viipurin koirat - Lena 31.5.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.