Lille

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni (n. 37 cm, 8,5 kg)
Syntymäaika: 2015

22.5.2018
Lille sai kodin Salon seudulta.

28.3.2018
Lille on asunut maaliskuun alusta alkaen uudessa hoitopaikassa Helsingissä.

Sisällä Lille on rauhallinen ja hiljainen, kerrostalon ääniin tyttö reagoi korkeintaan säpsähtämällä. Lille on sisäsiisti ja pärjää hyvin itsekseen työpäivien ajan. Lille on myös päässyt muutaman kerran töihin mukaan ja alkujännityksen jälkeen tyttö on viettänyt toimistopäivät lepäillen ja rapsutuksista sekä ihailuista nauttien.

Ulkona Lille on reipas ja utelias ja kulkee hihnassa nätisti. Toisiin koiriin Lille suhtautuu arastellen tai välinpitämättömästi. Muut koirat jännittävät ja vähän pelottavat, mutta myös kiinnostavat, ja rauhallisia koiria Lille on uskaltanut käydä varovasti haistelemassa. Haukkuvia tai liian vauhdikkaasti lähestyviä koira Lille väistää.

Uudet asiat jännittävät edelleen arkaa Lilleä, joten Lille vaatii kärsivällistä ja ymmärtäväistä omistajaa. Lille on kuitenkin saanut huimasti rohkeutta lisää ja esimerkiksi hissiin tyttö menee nykyään reippasti. Kulkuneuvoissa kulkeminen on edelleen jännittävää, mutta jännityksestä huolimatta Lille istuu sylissä rauhallisesti ja hiljaa. Kotona Lille ottaa hoitajansa vastaan iloisesti haukahdellen ja häntä heiluen. Lille nauttii rapsutuksista ja hakeutuu mielellään ihmisten lähelle nukkumaan. Lille on äärettömän kiltti koira, joka hurmaa tutut ja tuntemattomat ihmiset rauhallisella olemuksellaan.

6.10.2017
Arka Lille on saanut kuukauden verran kerätä rohkeuttaan hoitopaikassa Espoossa. Lille etsii kärsivällistä ja ymmärtäväistä omistajaa.

Turvallinen kotiympäristö on auttanut Lilleä reipastumaan. Kuukaudessa Lille on edistynyt kovasti, mutta luottamuksensa eteen on tehtävä vielä töitä. Syliin ottaminen jännittää kovasti Lilleä, ja remmissä kulkeminen on selvästi uusi asia. Lille ei ole tottunut lenkkeilijä, ja hoitokodissa onkin harjoiteltu remmissä kulkemista hoitokodin oman reippaan koiran kera. Ilman toista koiraa Lille ei vielä tykkää kävellä, silloin jäädään paikalleen seisoskelemaan kun jännittää liikaa.

Hoitotoimenpiteet Lille antaa tehdä hienosti, vaikka ne selvästi tyttöä pelottavatkin. Sisäsiisteys on vielä hakusessa, vahinkoja on tullut satunnaisesti lattialle. Hoitokodin kissojen kanssa Lille on tullut loistavasti toimeen. Kotipihalla Lille on uskaltanut jo muutaman kerran komentaa ohi kulkevia koiria, mutta sisällä tyttö on kuitenkin ollut hiljainen. Vieraita koiria Lille ei ole vielä tavannu eikä tyttö ole remmissä ollessaankaan osoittanut kiinnostusta ohi kulkevia koiria kohtaan. Luonteeltaan Lille on hyvin vaatimaton ja äärimmäisen kiltti koira, joka rakastaa nukkua sohvan nurkassa oman ihmisen vieressä. Tyttö nauttii paijauksesta, vaikka onkin vielä kovin hiljainen ja jännittynyt ihmisen kosketuksesta. Jännityksestä huolimatta Lille antaa käsitellä itseään hyvin kauniisti.

7.9.2017
Lille pääsi Suomeen reipastumaan ja sai hoitopaikan Espoosta.

20.8.2017
Miten kaunis ja miten pieni tämä tyttö onkaan! Lille on saapunut Irinan tarhalle vasta vähän aikaa sitten, ja ihmettelee vielä kovasti uutta ympäristöä.

Pienikokoinen aikuinen koira katselee hiljaisena pentuaitauksen touhua. Sitä itseään suuremmat pentukoirat telmivät keskenään ja ryntäävät tarhaan saapuvia ihmisvieraita vastaan. Kun muut kilpailevat ihmisten huomiosta, siirtyy Lille lähemmäs turvallisen kopin oviaukkoa. Ihmisen lähestyessä tyttö vetäytyy kopin suojaan, mutta ei vastustele kun se poimitaan syliin. Vaikka pienen koiran olemus on jännittynyt, tulee silti sellainen olo että suurimman järkytyksen aiheuttaa uusi ympäristö: tarhan vauhdikas pentuaitaus ja monet haukkuäänet. Tämä tyttö on ehkä päätynyt tarhalle kodista, ja on siis tottunut rauhallisempiin oloihin.

Lillen kynnet ovat hurjan pitkät, joten niitä ei selvästikään ole leikattu entisessä kodissa, eivätkä ne toisaalta ole päässeet kulumaan liikkuessa. Aika hoikassa kunnossakin Lille on, muttei onneksi kuitenkaan mahdottoman laiha. Hampaat ovat silmämääräisesti arvioiden hyväkuntoiset ja lähes valkoiset, mistä voi päätellä että Lille on hyvin nuori aikuinen, tuskin kahta vuotta vanhempi.

Tyttö vaikuttaa tarhaoloissa hyvin kiltiltä koiralta joka ei erityisemmin halua tulla huomatuksi, mutta turvallisessa kotiympäristössä käytökseen voisi löytyä myös iloisempia sävyjä. Lille sopisi luultavasti parhaiten kotiin jossa ei asu kovin suuria tai vilkkaita koiria, sillä kainon tytön kaveriksi käy parhaiten pienempi ja rauhallisempi koira. Kissoihinkin näin rauhallisen oloinen tyttö voisi hyvin tottua.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus