Madara

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 2016

30.8.2018
Madara sai kodin Vantaalta.

24.8.2018
Madara osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainekartoitukseen ja sen vasta-ainetaso ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Madaralle tehtiin 20.8.2018 pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

20.3.2018
Karvaiset tassut lämähtävät yksiön ikkunasta ulos. Muhkea kuono nuuhkii ilmaa sen takana ja silmät katselevat ystävällisesti vieraita päin. Madara on tarhan uusimpia asukkaita.

Madara löydettiin yksinään mökkialueelta. Sen menneisyydestä ei ole enempää tietoa, mutta tuskinpa näin ihmisystävällinen nuori tyttö yksin metsän keskellä on varttunut. Madara ei turhia jää pohtimaan mitä tekisi kun ihmiset astuvat sen aitaukseen. Tyttö astelee määrätietoisesti luokse, nuuhkaisee muutaman kerran, hyppää vasten ja ottaa oikein iloisen halausotteen. "Rapsuta mua, kiitos!". Madarasta on ihanaa olla huomion keskipisteenä ja ihmisten läheisyys on sille hyvin mieluisaa. Tämä tyttö on tainnut aiemminkin viihtyä jonkun sylissä rapsuteltavana ja hellittävänä. Madara ei ainakaan miespuolista tarhavierasta kavahda vaan tyytyväisenä ottaa vastaan kaikki silitykset mitä tarjolla on.

Madara on nuori tyttö ja se on arvioitu noin muutaman vuoden ikäiseksi. Se jakaa saman yksiön aran, hieman vanhemman uroksen kanssa ja osaa kyllä tiukasti ilmoittaa sille, että tämä ihmisten huomio tässä kuuluu nyt hänelle. Koska Madara on vasta päätynyt tarhalle, jäämme seurailemaan miten se tulee muiden koirien kanssa toimeen. Toistaiseksi näyttää kuitenkin siltä, että Madara voisi viihtyä parhaiten talossa missä saisi olla kodin ainoa karvainen prinsessa. Painoa Madaralla lienee 25-30 kilon verran. Madara on ainakin vielä hiljainen tyttö eikä turhia hauku.

Ihmisiin Madara on selvästi tottunut, mutta emme tiedä onko se asunut koskaan kodissa. Voi olla, että sisätiloissa eläminen on sille ihan uusi juttu. Tulevalta omistajalta täytyykin löytyä halua paneutua Madaran sopeuttamiseen ja monien uusien taitojen harjoitteluun aina sisäsiisteydestä hihnassa kulkemiseen. Madara on nuori ja varmasti aktiivinen koira, joten se haluaa löytää itselleen samanhenkisen omistajan. Rotuperimässä lienee jotain paimenkoiraa eikä Madara tule taatusti viihtymään kellon ympäri sohvalla tylsistyen vaikka sinne mieluusti reippaan ulkoilun jälkeen kellahtaakin. Madarasta voisi saada myös kivan kaverin johonkin koiramaiseen harrastukseen. 

Mikäli komea tyttö teki vaikutuksen, odottaa Madara innoissaan hakemusta!

Viipurin koirat - Madara 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.