Marina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: matala (n. 38 cm, 12 kg)
Syntymäaika: 11/2016

13.6.2018
Marinan hoitopaikka muuttui ikiomaksi kodiksi.

19.12.2017
Marina on töppöjalkainen sydänkäpynen, joka käy oman ihmisen luona halitankkauksessa ja rapsutuksia hakemassa leikkien ja touhujen lomassa.

Marina on astetta topakampi tyttönen, joka voi esimerkiksi pöristä sen suosikki-ihmistä lähestyvälle henkilölle. Asiaa työstetään koko ajan ja edistystä onkin tapahtunut. Ensimmäiseksi koiraksi Marina ei kuitenkaan sovellu. Marinan lempipaikkoihin kuuluu koirapuisto, jossa se tulee hyvin juttuun niin koirien kuin ihmistenkin kanssa.

Marinalla on todettu allergia varasto- ja huonepölypunkkeille. Allergiat oireilevat tällä hetkellä kutinalla. Siedätyshoito on nyt käynnissä, ja uusi omistaja saa mukaansa allergia- ja siedätyslääkkeitä. Siedätyshoidon tulisi auttaa Marinaa noin 10-12 kk:n kuluessa.

Marina kävi myös steriloitavana.

27.9.2017
Se on omille ihmisille iloinen hännänheiluttaja ja ei meinaa nahoissaan pysyä, kun sanotaan hyvät huomenet aamulla tai kun nähdään työpäivän jälkeen. Vieraiden ihmisten se ei anna rapsutella itseään. Marina haukkuu epävarmuuttaan, jos vieraita ihmisiä tulee liian lähelle.

Marina on sisäsiisti ja hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin. Sen turkki ei vaadi harjausta kuin harvoin. Ulkona kävelyt sujuvat jo aika hyvin. Tutut koirat moikataan ja ne, jotka eivät halua moikata, ohitetaan. Ohi ajavat autot, pyörät tai mopot eivät hetkauta Marinaa. Kaikkiin kodin ääniin se on myös tottunut. Se ei ole haukkunut naapureista kuuluvia ääniä. Lapsiin se ei ole tottunut ja hakeekin kotia aikuisperheestä rauhalliselta alueelta. Rivi-, pari- tai omakotitalo olisi ihanne. Hoitopaikassa Marinalla on koirakaveri, jolle se on jonkin verran mustasukkainen mm. ihmisten huomiosta. Se esim. tunkee itsensä väliin, jos toista koiraa rapsutellaan. Marina tulisi hyvin toimeen ilman koirakaveria, jolloin saisi omien/oman ihmisten jakamattoman huomion.

25.8.2017
Marina on iloinen ja leikkisä 9 kuukauden ikäinen pentu, joka tykkää touhuta omien ihmisten kanssa ja käpertyä kainaloon rapsutettavaksi.

Marina ei juurikaan hauku paitsi jos tulee vieraita. Silloin Marinan vahtivietti tulee esiin. Marina osaa jo jäädä nykyään yksin kotiin hyvin, kunhan luvallista touhuttavaa on jätetty esim. leluja ja puruluita.

Koirapuistossa Marina tykkää leikkiä sopivan kokoisen kaverin kanssa. Hiukan Marina voi haukkua välillä vastaantulevia ihmisiä tai koiria. Ohitusharjoituksia on tehty ja ne sujuvat jo kohtuullisen mallikkaasti.

Lapsiin Marina ei ole tottunut. Marinalle paras koti olisi rauhallinen aikuiskoti. Rivi-, pari-, tai omakotitalo omalla pihalla olisi kotihoitajan mukaan ihanteellinen. Myös koirakaveri voisi olla omassa kodissa odottamassa, mutta tällöin kodin tulee ottaa huomioon että Marina voi alkuun ainakin olla "mustasukkainen" omista ihmisistään.

Marinan tuleva oma perhe saa varmasti Marinasta hyvän ja uskollisen kaverin.

Marinan yhteyshenkilönä toimii Aija.

4.7.2017
Marina on muutaman viikon opetellut kotikoiran elämää Suomessa. Marina on osoittautunut varsin fiksuksi tytöksi.

Marina suuntasi hoitoperheen kanssa melkein suoraan Suomeen saavuttuaan mökille ja on siellä nauttinut Suomen vaihtelevasta kesästä.

Marina on iloinen ja leikkisä pentu. Kun Marina luottaa ihmiseen on kainalossa rapsuteltava oleminen ainakin miltein parasta mitä Marina tietää. Marina on oppinut nopeasti sisäsiistiksi, tarpeet tehdään ainakin mökkiolosuhteissa jo pihalle. Alkuun Marina oli kovin ihmisten perään mutta nyt jo jää rauhallisesti yksin koirakaverin kanssa kotiin. Pentumaisia piirteitä Marinalla toki vielä on, kenkiä on kiva kuljetella paikasta toiseen. Marinalle toivotaan asuinpaikaksi rauhallisempaa aluetta ja rauhallista kotia. Marina haukkuu jonkin verran, joten tämä tulee ottaa huomioon asuinpaikkaa valitessa.

Tulevan kodin on syytä ottaa huomioon että alkuun Marina saattaa aristella vieraita ihmisiä ja luottamuksen syntymiseen voi mennä aikaa.

26.6.2017
Marina kävi testeissä multiresistenttien bakteerien varalta ja sen ESBL- ja MRSP näytteet olivat negatiiviset.

11.6.2017
Marina opettelee kotikoiran elämää Tuusulassa.

27.3.2017
Marina on pieni ja innokas vipeltäjä. Vieraat vielä vähän ujostuttaa Marinaa, mutta aidan läpi häntä heiluu niin että humina kuuluu!

Suloiset siskokset Marina ja Marisa löytyivät emonsa Monan kanssa kylältä. Kukaan ei niitä kaivannut tai tunnustanut omikseen, joten ne vietiin turvaan Irinan tarhalle. Huomatessaan ihmiset aidan läpi alkaa vimmaton poukkoilu ja kuhina. Pienet tappijalkaiset tytöt hyörivät ja pyörivät minkä jaloistaan pääsevät. Hännät heiluvat ja pienet silmät loistavat innostuksesta verkon takana.

Marina on hiukan siskoaan varovaisempi. Marina kyllä ilahtuu ihmisistä, mutta pieni koiranpentu joutuu tarkkaan punnitsemaan uskaltaako pelottavia muukalaisia lähestyä omaehtoisesti vai ei. Marinan syliin saaminenkaan ei ihan helposti käy, sillä vikkelä tyttö ottaa äkkiä jalat alleen kun huomaa että sitä yritetään pyydystää. Jännityksestä huolimatta Marina istuu sylissä hyvin rauhallisesti ja nätisti, ja antaa kiltisti kopeloida itsensä joka paikasta.

Vaikka Marinaa tarhalla vähän jännittääkin, reipastuisi se varmasti kunhan pääsisi toisenlaiseen ympäristöön: turvalliseen ja rakastavaan kotiin, missä ei tarvitsisi pelätä mitään. Marina on varmasti aluksi ihmeissään, sillä tokihan kaikki uudet asiat ja tilanteet aina jännittävät. Kunhan tytön kotiutumiselle ollaan valmiita antamaan aikaa ja omistajalla riittää ymmärrystä Marinalle, kuoriutuu tästä tytöstä varmasti mitä ihanin pikku-ystävä.

Siskosten emo on pieni, kooltaan noin 40 cm korkea sirorakenteinen koira. Pentujen isästä ei ole tietoa, mutta todennäköisesti kyseessä on ollut joku pitkäselkäisempi ja lyhytjalkaisempi kaveri. Tytöt ovat hassuja tappijalkaisia pötköjä. Marinalla on pidemmät jalat kuin siskollaan Marisalla. Siskoksista ei mitään hujoppeja aikuisina kasva vaan ne jäävät suht mataliksi.

Viipurin koirat - Marina 26.5.2017

Viipurin koirat - Marina 22.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.