Omi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 11/2016

7.11.2019
Omin, nyk. Hanin kuulumisia omasta kodista:

"Annoimme Omille nimeksi Hani, koska sen suloisuus suorastaan vaati kaunista ja pehmeää nimeä.
Hanin luottamus ihmisiin on varmasti ollut se avaintekijä, miksi Hani sopeutui niin hyvin uuteen kotiin. Toki ympäristökin on koiralle mieluinen. Asumme lähiön laidalla, aivan metsän reunassa ja lähellä on koirapuisto, koirille on omistettu kaksikin uimarantaa ja kuntopolkuja ja latupohjia risteilee sekä retkipaikkoja on vähintäänkin tarpeeksi. Ja mitäpä ahtaassa vankeudessa elänyt koira rakastaisi enemmän kuin vapaana juoksemista.

Sisäsiistiksi oppiminen vei puoli vuotta, mikä tietysti välillä rassasi, mutta pissalätäköiden pesu oli halpa hinta Hanin riemastuttavasta seurasta ja oppimisen ilosta.

Meille kovin rakas Pullukka-kissa halvaantui takapäästään vuosi sitten. Hani haistoi heti sen selkää  ja katsoi minua. Selvästi se näytti, että nyt on kaverin asiat huonosti. Pullukan auttamiseksi ei ollut mitään tehtävissä. Hani etsi sitä muutaman päivän ja katseli minua kuin kysyäkseen, mihin sä oikein sen veit?

Tämän kahden vuoden aikana perheen nuorisokin on lähtenyt omilleen, joten olen kahdestaan Hanin kanssa. Näistä(kään) muutoksista Hani ei ole ollut moksiskaan. Ulkoilemme kolme kertaa päivässä, enimmäkseen metsässä tai pelloilla, niin että Hani saa olla irti ja juosta mielin määrin. Myös pyörälenkillä käymme usein. Hanista on kasvanut oikea lady. Se on edelleen vauhdikas käänteissään, mutta sen verran aikuinen se on, ettei enää pompi yläpystyä, vaan kuluttaa energiaansa vapaana ulkoillessaan ja ihmisten ilmoilla ollaan ihan siivosti.

Hani rakastaa ulkoilun ja juoksemisen lisäksi huomiota ja hellyyttä. Molempia se osaa pyytää kauniisti. Se tuuppaa varovasti kuonollaan.... hei mama...mä oon tässä... ja sitten katselee kainosti toiseen suuntaan ihan kuin sitä nolottaisi,että teki numeroa itsestään. Se on erittäin lojaali, eikä koskaan säntäile muiden koirien tai ihmisten perään. Se saattaa näyttää innostuksensa, mutta aina katsoo ensin silmiin ja pyytää ohjausta mieluummin kuin tekee omia ratkaisujaan. 

Missä tahansa Hani kulkeekaan, se herättää huomiota ulkonäöllään. Ihmiset arvuuttelevat sen rotusekoituksen sisältöä ja ihailevatsen kauneutta ja käytöstapoja. Esittelen Hanin aina Viipurin kaunottarena ja Sydämensulattajana."

11.11.2017
Omi sai jäädä asumaan hoitopaikkaansa.

26.10.2017
Omi pääsi hoitopaikkaan.

4.10.2017
Suloinen Omi sterilisoitiin Viipurin Koirat ry:n tuella.

13.9.2017
Omi on edelleen ihmisrakas tyttö, vaikka tarhalla vietetyt kuukaudet ovat vieneet suurimman vauhdin sen liikkeistä.

Viipurin koirat - Omi 9.9.2017

14.3.2017
Mitkä jättimäiset korvat! Hassu ja ihmisrakas Omi on reipas tyttö. Valtavat luppakorvat heiluen Omi juoksee iloisena ihmisiä vastaan.

Omi ilmaantui keväällä Irinan tarhalle. Tytön menneisyydestä ei ole tietoa, mutta eiköhän Omilla ole joskus ollut ihmisystäviä, sillä sen verran paljon ihmisiä se tuntuu rakastavan. Omi on varsin hassunnäköinen ilmestys. Sillä on valtavat pörheät korvat, mutta muuten tytöllä on lyhyt ja sileä karva. Omista kasvaakin aikuisena varmasti aika veikeän näköinen koiruus.

Omi elää Irinan tarhan pentutalossa, ja tytön päivät kuluvat muiden pentujen kanssa telmien. Pentukavereiden keskellä on turvallista ja lämpöistä olla, ja Omi tulee hyvin muiden kanssa juttuun. Oma koti olisi kuitenkin se kaikkein paras asia mitä Omille voisi tapahtua, joten tassut ristissä tyttö jää odottamaan milloin tulee sen vuoro pakata reppu ja muuttaa Suomeen!

Todennäköistä on, ettei Omilla ole mitään käsitystä kotikoirana olemisesta. Tyttö ei välttämättä ole nähnyt maailmaa vielä paljonkaan, ja vaikka reipas pentu tarhalla onkin, alkuun monet tilanteet ja asiat voivat pelottaa. Omi etsii ihmistä, joka tietää mihin ryhtyy. Pienen pennun kanssa saa varautua korjailemaan pissalätäköitä, katsoa kuinka lempikengistä on vain kauniit muistot jäljellä ja kuinka pöydän kulmat joskus olivat ehjät. Mutta sellaista se elämä pennun kanssa on! Omi kuitenkin lupaa uskollisesti rakastaa omaa ihmistään lopuelämänsä ja ilahtua aina nähdessään tutut kasvot - sellaista vilpitöntä ystävyyttä ei rahalla saa.

Viipurin koirat - Omi 10.3.2017

Viipurin koirat - Omi 10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.