Rakennustalkoot 2017 -keräys

2.9.2017

Kesällä 2017 Irinan tarhalle nousi nopeaa vauhtia kaksi rivitalomaista aitausta joisa on yhteensä 11 "yksiötä" sellaisia koiria varten joita ei voi sijoittaa muiden koirien kanssa samaan tilaan.
Myös joitain ketjukoiria siirrettiiin näihin yksiöihin.
Aitaukset alkavat nyt syyskuun alussa olemaan loppusilausta vaille valmiita, mutta kopit niistä puuttuvat vielä. Koppeja rakennetaan talkoovoimin syksyn aikana.

Rakennustalkoot 2017 -keräyksen toinen kohde on Olgan tarhan viimeinen huonokuntoinen mökki, joka on tarkoitus purkaa ja uuden koiramökin pitäisi nousta vielä ennen talvea.

Rakennustalkoot 2017- keräys käynnistettiin kesäkuussa 2017 ja jo syyskuun alussa keräystavoite on kokonaisuudessaan saatu kokoon. Voit tutustua rakennustalkoot 2017 -keräykseen paremmin yhdistyksen blogissa.

Kuvia Irinalta

Ensimmäinen talkoovoimin tehty koirankoppi

Olgan purettava koiramökki

 

**Päivitys 23.10.2017

Irinan tarhan rivitalomaiset yksiöt ovat valmistuneet. Rivitalot on myös pellitetty ulkoapäin kokonaisuudessaan syksyn aikana. Koppeja on rakennettu Suomen puolella ja kuljetettu tarhamatkojen yhteydessä Irinan tarhalle, jolloin kopit on myös tarhamatkalaisten toimesta koottu. Kopit  on valmistettu kestävästä vesivanerista ja lämpöeristetty hyvin. Lattioiden eristämiseen on käytetty styroksia ja seinissä sekä katossa on vuorivillaa. Talvella lämpöä lisää yksiön maasta nostettu lautalattia – ja toki koirat saavat koppeihinsa kuiviketta, johon ne voivat kaivautua kylmimpinä talvipäivinä. Kahdeksan koppia on nyt toimitettu tarhalle, ja viimeiset kaksi saadaan lähiviikkoina valmiiksi ja vietyä tarhalle ennen kovimpia pakkasia.

Olgan uutta mökkiä varten kerätyt lahjoitukset odottavat sopivaa hetkeä, jona koiramökin rakennusprojekti voidaan aloittaa. Olgalle on tullut syksyn aikana tasaisesti uusia kodittomia ja talon rakennustyömaasta johtuen piha on ollut tavallista mutaisempi. Tällä hetkellä mutaa paossa oleva pentulauma asustaa aitauksessa, johon mökki pitäisi rakentaa. Rakennustyöt aloitetaan Olgalle sopivana ajankohtana, kun hän on saanut siirrettyä aitauksessa asuvat koirat väliaikaisiin tiloihin sekä palkattua sopivat työmiehet rakennusprojektiin.

Rivi valmiita yksiöitä

Valmiita lämpöeristettyjä koppeja

Video yksiöistä (kuvattu elokuun lopussa)

Irinan tarhan yksiöt