Sonata

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2014

23.5.2018
Sonata sai jäädä asumaan hoitopaikkaansa.

18.3.2018
Kultainen ja kiltti Sonata on saanut kuukauden verran harjoitella kotikoiran elämää ja odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan pk-seudulla.

Sonatan kotihoitaja kertoo Sonatasta:

"Sonatalle kuuluu hyvää! Tyttö on ollut meillä kotihoidossa nyt noin kuukauden ajan. Viime päivien aikana se on tehnyt valtavia harppauksia reipastumisessa ja kotikoiran taitojen opettelussa. Sonatalle on kotiutumisesta alkaen olleet valjaat ja hihna vaikea asia, mutta nyt ulkoilu on lähtenyt sujumaan ja Sonata nauttii siitä.

Se on oppinut kulkemaan portaita ja hyppäämään autoon ja autosta pois. Matkustaminen auton takapenkillä sujuu hienosti, vaikka se vielä aika jännittävää onkin. Sisällä Sonata on reipas, korvat nousevat päälaelle pystyyn kun jääkaapin ovi aukeaa ja kotiin tullessa on ovella vastassa häntää heiluttava ilopilleri. Valjaiden pukemista ja sisäsiisteyttä harjoitellaan vielä.

Sonatan en ole kuullut montaakaan kertaa haukkuvan. Rappukäytävästä ja pihalta kuuluvat äänet eivät sitä kiinnosta. Muutenkaan en ole huomannut, että kovat äänet pelottaisivat Sonataa. Luultavasti se on aikaisemmin elämässään tottunut liikenteen hälinään. Sonata tulee hyvin toimeen hoitoperheen kahden muun koiran kanssa, tytön ja pojan. Sonata on myös tavannut muita koiria ja tullut kaikkien kanssa toimeen. Se voisi hyvin pärjätä myös perheen ainoana koirana.

Sonata on ollut muutamia tunteja yksin kotona ja se on sujunut ongelmitta. Se on tavannut pieniä lapsia ja suhtautunut niihin rauhallisesti. Varmuudeksi Sonataa ei suositella kuitenkaan aivan pienten lasten perheeseen. Sonatalla on ihana luonne! Se on kiltti, nöyrä sekä oppivainen ja todella ansainnut onnellisen loppuelämän korikoirana. Se nauttii nyt täysin rinnoin pehmeästä ja lämpöisestä sohvasta, jääkaapissa olevista lihapullista, kivoista koirakavereista ja reippaista metsälenkeistä <3".

12.2.2018
Sonataa potkaisi onni ja se pääsi kotihoitoon pääkaupunkiseudulle.

28.1.2018
Niin kovin ystävällinen, rauhallinen ja ihmisrakas Sonata odottaa yhä uutta kotia. Kunpa joku huomaisi Sonatan kultaisen luonteen.

Sonata on nyt noin neljävuotias tyttö, joka on lähes puolet elämästään asunut Irinan tarhalla. Sonata on sopeutunut tarhaelämään kohtuullisen hyvin, mikä kertonee sen mutkattomasta ja sopeutuvaisesta luonteesta. Sonata ilahtuu aina yhtä kovasti ihmisvieraista, ja se tulee hienosti toimeen myös kaikkien aitauksessa asuvien muiden koirien kanssa.

Sonata etsii ihan tavallista kotia - sellaista, missä koiralle luvataan tarjota liikuntaa ja lellittelyjä, sohvalla loikoilua ja metsässä samoilua. Voisimme kuvitella, että Sonata sopeutuu mainiosti myös ainoaksi koiraksi, vaikka ei se varmasti pahakseen pistä mukavaa koirakaveriakaan. Tarhaoloissa Sonata ei juurikaan hauku, joten mahdollisesti Sonata sopinee myös kerros- tai rivitaloon asumaan - kunhan uusi omistaja jaksaa totuttaa Sonatan naapurustosta kuuluviin ääniin ja kaikkeen muuhun kaupunkimaiseen elämään kuuluvaan asiaan.

Viipurin koirat - Sonata 6.1.2018

20.2.2017
Sonata on hyvin kiltti, ihmisrakas ja sympaattinen tyttö. Yhdeksän kuukautta se on odottanut josko joku siitä kiinnostuisi, mutta yhtäkään hakemusta ei ole tullut.

Tarhan perällä vietettyjen kuukausien saatossa Sonatasta on tullut hieman varovaisempi tyttö, mutta helmikuisella tarhavisiitillä neiti ei meinannut karvoissaan pysyä saadessaan huomiota ja seuraa. Muiden koirien kanssa Sonata on tullut hyvin toimeen ja on pikemminkin tapahtumia taustalta tiirailevaa sorttia eikä osallistu nahisteluihin.

Sonata olisi ikionnellinen saadessaan oman kodin. Iso tarha ei ole sitä varten ja tytön katseessa on nykyään paljon huolta. Kuka ihana ihminen palauttaisi taas ilon Sonatan silmiin?

Viipurin koirat - Sonata 18.2.2017

21.6.2016
Sonata riemuitsee uusista ihmisystävistä niin kovin, ettei meinaa nahoissaan pysyä!

Iloinen Sonata on asunut ensimmäiset vuotensa kadulla, mutta se haluaisi kovasti oman kodin ja omistajan.

Sonata tuotiin Irinan tarhalle yhdessä Saimin ja Sepen kanssa. Kolmikko oli otettu talteen läheisestä kylästä, jossa ne olivat asuneet parisen vuotta. Kyläläiset olivat aluksi ruokkineet koiria, mutta tänä keväänä niihin oli kyllästytty ja ne haluttiin siirtää tarhalle. Kyläläisten mukaan kolmikko olisi sisaruksia, mutta täyttä varmuutta tästä ei ole. 

Sonata on ystävällinen ja reipas tyttö. Kovin rauhalliseksi sitä ei voi sanoa, mutta sitäkin sydämellisemmäksi voi! Koko syli on äkkiä täynnä kauniin harmaata tyttöä, kun tarhan terassin reunalle istahtaa. Ja siinä vauhdissa ehtii saada myös aika monta nuolaisua ja hännän heilutusta, kun Sonata riemuitsee uusista ihmisystävistään.

Koska Sonata ei todennäköisesti koskaan ole asunut sisätiloissa, saati harjoitellut hihnassa kävelemistä tai autossa matkustamista, eikä sillä ole aavistustakaan, miltä tuntuu jäädä yksin kotiin, tarvitaan sen uudelta omistajalta intoa ja pitkää pinnaan näiden asioiden opettamiseen pojalle. Emme epäile, etteikö Sonata niitä oppisi, mutta kukaan ei osaa sanoa, vaatiiko se aikaa enemmän vai vähemmän.

Aktiivisena tyttönä Sonata tulee tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja muuta mielekästä puuhaamista omistajansa kanssa. Sonata haaveilee kodista, jossa lähiympäristön kaikki polut tulevat tutuiksi, jossa Sonataa viedään seikkailuille myös kotikulmia kauemmas, ja jossa ennen kaikkea sitoudutaan tyttöön niin, ettei vastoinkäymisten edessä anneta periksi.

Viipurin koirat - Saimi & Sonata 10.6.2016

Viipurin koirat - Saima, Sepe, Sonata 18.6.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.