Vanhuskummikoirat

Vanhuskummitoiminta on perustettu Viipurin koiratarhojen seniori-ikään ehtineiden koirien hyväksi, joiden viimeiset vuodet tarhalla eivät olisi elämisen arvoisia. Siksi autamme mahdollisuuksiemme mukaan näitä vielä elämäniloisia vanhuksia Suomeen kotihoitoon. Vanhuskummikoirille ei yleensä enää etsitä uusia koteja, vaan ne saavat viettää eläkepäiviänsä kotihoitopaikoissaan Suomessa. Tavallisesti ne sijoittuvat asumaan yhdistyksen vakituisina kotihoitajina toimivien aktiivien perheisiin. Saadut avustukset käytämme koirien eläinlääkäri- ja lääkekuluihin.

Vanhuskoirien hoidosta aiheutuu kuluja yhdistykselle. Koska koirista ei saada adoption myötä kulukorvausta, myös maahantuontikulut jäävät yhdistyksen maksettaviksi. Lähes jokainen tarvitsee useita eläinlääkärikäytejä, hampaiden huoltoa ja jatkuvaa lääkitystä. Osa kaipaa myös fysioterapiaa. Yhdistys huolehtii kuluista myös siinä vaiheessa, kun on viimeisen matkan aika.

Suomessa asuvien vanhuskummikoirien kuulumisia päivitetään Facebookiin kaikkien lukijoiden nähtäväksi. Osan kummit saavat kuulumisia myös sähköpostiinsa.

Voit tukea vanhuskummitoimintaa lahjoittamalla Viipurin Koirat ry:n keräystilille FI70 1544 3000 1854 75. Käytä Onnellinen vanhuus -keräyksen viitenumeroa 2121, niin lahjoituksesi ohjataan vanhuskoirien hyväksi.

Viipurin Koirat ry:llä on rahankeräyslupa RA/2020/903.

Karolus

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri/jätti (n. 65 cm)
Syntymäaika: 2013

7.4.2020
Karoluksen kuulumisia voi seurata facebookissa täällä.

1.8.2019
Karoluksen, nyk. Karhun kuulumisia hoitopaikasta:

Gerda

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu 
Koko: pieni
Syntymäaika: 2004

8.11.2019
Gerda on mäyräkoiramainen mummokoira, joka saapui Irinan tarhalle syksyllä 2018.

Vika

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: pieni
Syntymäaika: 2006

8.11.2019
Pikkuinen chihu-tyyppinen Vika saapui Suomeen vuonna 2016.

Vika tuli aluksi sijaiskotiin etsimään omaa kotia mutta sillä oli sen verran vanhuuden vaivoja, että siitä tuli kummikoira ja se jäi hoitopaikkaansa asumaan.

Vikan kuulumisia kotihoidosta:

Töpöhäntä

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2011

Töpöhäntä on noin 10-vuotias arka pappakoira, joka on asunut Irinan tarhalla pitkään. Se kuuluu niihin arkoihin, nimettömiin ja näkymättömiin koiriin, joita harvoin huomataan, emmekä mekään noteeranneet sitä ennen kuin sille sattui onnettomuus.

Mikko

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2008

7.4.2020
Mikon kuulumisia kotihoitopaikasta:

Toffe

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: isohko (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2008

3.4.2019
Toffen kuulumisia voi seurata FB-sivuilta Toffe

10.1.2019
Toffe viettää loppuelämänsä kummikoirana ja hoitopaikassa pääkaupunkiseudulla.