Wiljami

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 5/2017

27.11.2018
Wiljamin kuulumisia omasta kodista:

"Wiljami on voimistunut kovasti ja on nyt normaalipainoinen. Meillä on mennyt todella hyvin, se on ihana, reipas ja energinen koira. Wiljami oppi parissa päivässä sisäsiistiksi ja peruskomennot sekä antamaan tassua. Se jännitti alkuun uusia asioita, mm. autoon, rappuun ja hissiin menemistä, mutta rohkaistui ennen kuin edes ehdittiin aloittaa harjoittelu ja nyt se singahtaa ensimmäisenä paikalle, kun ovi aukeaa. Myös kynsien leikkuu ja hampaiden harjaus ovat sen mielestä vaan kivaa, tästä voi kiittää myös teitä! Sillä vaikka tarhalla aikuiseksi kasvaminen on kurjaa, ainakaan sillä ei ole negatiivisia kokemuksia ihmisistä.

Tekemistä meillä on vielä hihnakäytöksen kanssa, missä ollaankin jo edistytty paljon. Wiljamihan on loistava koirapuistokoira, joka tulee kaikkien kanssa toimeen, vain hihnassa ja autossa se rähjää muille koirille. Palkitaan sitä kaikesta edistymisestä (se saa osan ruuasta nameina) ja nyt ohitukset kauempaa sujuvat ilman rähjäystä. Kaiken kaikkiaan Wiljami on edistynyt ja rohkaistunut valtavasti, me kutsutaankin sitä Don Johnssoniksi kun se painaa itsevarmana eteenpäin, pää pystyssä niskavillat hulmuten.

Kodin toinen koirakin on sopeutunut hyvin, alussa se yritti vältellä Wiljamia, mutta nyt niistä on muodostunut parivaljakko. Vaikka toinen koira on aina ollut introvertti koira ja urahtelee Wiljamille halutessaan omaa rauhaa, sille on tehnyt hyvää, päästä juoksemaan ja leikkimään, puhumaan koiraa päivittäin. Niille on molemmille ollut tukea toisistaan.

Wiljami on tuonut pelkkää iloa mukanaan, ei enää edes muista, millaista oli ilman sitä!"

30.9.2018
Wiljami sai kodin hoitopaikastaan Helsingistä.

9.8.2018
Kiusattu ja laihtunut Wiljami pääsi vihdoin hoitopaikkaan Suomeen. Wiljamista ei tällä hetkellä oteta kyselyitä vastaan.

3.8.2018
Wiljami osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainekartoitukseen ja sen vasta-ainetaso ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml.

23.7.2018
Wiljamille tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

15.7.2018
Voi Wiljami-parkaa. Kiltti ja ihmisrakas Wiljami on joutunut muiden koirien kiusaamaksi ja odottaa kovasti, että oma koti tai hoitopaikka löytyisi jostain.

Wiljamista on kaikkien sisarustensa tavoin varttunut oikein miellyttävä ja kiva poika. Vaikka Wiljami on nuori, ei se ole mikään sählääjä ja tulee aina ystävällisesti tervehtimään vieraita. Wiljami asui pitkään samassa aitauksessa monen muun koiran kanssa ja sekalaiseen laumaan kuului niin narttuja kuin uroksiakin. Wiljami itse on vaikuttanut aina kovin sopuisalta ja riitoja välttelevältä pojalta, mutta joutui jostain syystä muiden koirien silmätikuksi ja ärhentelyn kohteeksi. Wiljami saikin äskettäin siirron pienempään ja rauhallisempaan yksikköön, ja toivottavasti siellä Wiljami voi paremmin.

Wiljamista ei huonoa sanottavaa ole. Ihmisiin Wiljami on aina suhtautunut uteliaasti ja ystävällisesti, ja varsinkin viime tapaamisilla poika on kellahtanut selälleen jo lähes pelkän katseen voimasta. Wiljamilla ei ole tarvetta kilpailla ihmisten huomiosta ja poika väistyykin suosiolla sivuun kun riehakkaammat aitaustoverit tunkevat itsensä ihmisten luokse. Ainakin tarhaoloissa Wiljami on hiljainen ja melko vaatimaton poika, joka ei tee itsestään numeroa. Tilanne voi tietenkin muuttua, kun Wiljami pääsee kotiympäristöön eikä ympärillä ole yli 15:sta muuta koiraa. Ihana Wiljami jää odottamaan, josko oikea ihminen osuisi kohdalle.

Viipurin koirat - Wiljami 4.7.2018

14.9.2017
Wauhdikas Wiljami viipottaa vastaan ja haluaa kovasti huomiota! Wiljami on utelias ja suloinen poika, joka haaveilee omasta kodista ennen loppusyksyn koleita öitä. 

Wiljami ja sen sisarukset Wili, Wiljo, Werna, Wenla ja Wimma päätyivät hylättyinä Irinan tarhalle kesällä. Ne olivat vielä pieniä natiaisia, jotka ihmettelivät silmät suurina tarhan äänekästä ja hektistä elämää. Nyt aikaa on kulunut jo tovi, pentue on saanut rokotukset ja tarhan arki on muuttunut niillekin arjeksi. Tarhan ei silti pitäisi olla näillekään pidemmän ajan kasvuympäristö, vaan oman kodin ja turvallisen omistajan soisi löytyvän niistä jokaiselle pian.

Wiljami on kovin hauska pentu parrakkaan kuononsa ja ilmeikkään värityksensä kanssa. Vaikka se on vasta ihan pieni pentu, tekevät vaaleat kuonokarvat siitä kuin vanhemmankin koiran. Onneksi Wiljamin luonne on silti sellainen kuin nuoren pojankoltiaisen kuuluukin: aina valmis pieneen painileikkiin ja tutustumaan uusiin asioihin ja ihmisiin!

Tarhalla kasvaminen tarkoittaa aina sitä, että pennut eivät saa ihmisten seuraa niin paljon kuin haluaisivat. Wiljamistakin huomaa, että esimerkiksi syliin nostaminen on siitä varsin jännittävää puuhaa. Mutta hienosti Wiljami siitäkin selvisi - tarkoittihan se samalla mukavaa silittelyhetkeä ilman kilpailua muiden pentujen kanssa.

Wiljamista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Siitä tulee varmasti löytymään runsaasti nuoren pojan energiaa, kunhan kotiutuminen on hoidettu alta pois ja Wiljami pääsee nauttimaan elämästä täysin rinnoin. Wiljami etsii siis ymmärtäväistä, mutta myös aktiivista kotia, jossa halutaan opastaa tätä mainiota nuorta miestä päämääränä hyvin käyttäytyvä aikuinen koira. Voi olla, että teini-ikäisen koiran kanssa kaikki ole aina ihan pelkkää ruusuilla tanssimista, mutta tiedäthän sananlaskun: lopussa kiitos seisoo. Wiljami lupaa, että niin käy hänenkin kanssaan, kunhan uudella omistajalla riittää pitkää pinnaa nuoren pojan kouluttamisessa!

Viipurin koirat - Wiljami 21.10.2017

Viipurin koirat - Wiljami 9.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.