Ajankohtaista

4.10.2022  

Eläinten päivän keräys

Tämän vuoden Eläinten päivänä käännämme katseen yksilöön. Jokaisella koiralla on tarve tulla huomatuksi, saada ruokaa, lämpöä ja hoivaa. Yksikään näistä kodittomaksi joutuneista koirista ei ole itse valinnut kohtaloansa.

Viipurin Koirat -yhdistyksen neljällä yhteistyötarhalla elää yhteensä yli 600 koiraa. Kun koiria on paljon, yksilöt jäävät helposti varjoon ja koirista tulee osa autettavaa massaa. 

30.9.2022  

Adoptiokoirien kulukorvaus nousee 600 euroon

Viipurin Koirat joutuu nostamaan adoptiokoirien perheiltä perittävää kulukorvausta 570 eurosta 600 euroon. Nousu johtuu kasvaneista kustannuksista. Koirien rahdin hinta on kaksinkertaistunut verrattuna alkuvuoteen. Ruplan kurssin vaikutuksesta myös mm. tauti- ja rabiesvasta-ainetestit, rokotukset, matolääkkeet, mikrosirut, lemmikkipassit, terveystodistukset ja huolintayhtiön palvelut ovat kalliimmat kuin aikaisemmin.

28.9.2022  

Jokainen päivä on rabieksen vastainen päivä

Tänään, 28.9., vietetään maailman rabiespäivää. Tänä vuonna sen teemana on One health. Termillä viitataan ajatukseen, että ihmisten ja eläinten terveys sekä ympäristö ovat kaikki sidoksissa toisiinsa.

12.9.2022  

Suomeen saapuneet koirat 9.9.2022

Vuoden kolmas koirakuljetus toi Suomen puolelle 25 onnekasta karvakuonoa, jotka saivat jättää löytökoiratarhan taakseen. Omiin koteihin muuttivat AlfonsoCerseiKiaraLucia ja Pipa.

12.9.2022  

Sääntömuutos mahdollistaa muutoksia toiminta-alueeseen

Patentti- ja rekisterihallitus on kirjannut muutoksen Viipurin Koirat ry:n sääntöihin. Yhdistyksen hallituksen esittämä sääntömuutos hyväksyttiin kesäkuisessa vuosikokouksessa. Uudet säännöt mahdollistavat avustus- ja adoptiotoiminnan toteuttamisen Viipurin seutua ja Venäjää laajemmalla alueella.

6.8.2022  

Uusi kummikoira: Edward

Edward eli Eppu on jo monelle tuttu Viipurin Koirien FB-sivujen kautta. Eppu lähti alkuperäisestä suomalaisesta kodistaan kodin ja yhdistyksen yhteisellä päätöksellä, kun perheeseen syntynyt vauva kasvoi taaperoksi. Eppu asui vapaaehtoisen luona hoitopaikassa ja sille etsittiin sopivaa kotia 1,5 vuotta. Eppu päätettiin sijoittaa vain koirakokeneeseen aikuiskotiin, jossa ei juokse alati vieraita.

3.7.2022  

Musta päivä suomalaiselle rescuetoiminnalle

Saimme eilen viestin, joka järkytti sydänjuuria myöten. Koiria oli kuollut lämpöhalvaukseen matkalla Suomeen. 

Autossa, joka toi koiria Moskovasta Latvian ja Viron kautta laivalla Suomeen oli kuollut 7 koiraa laivamatkan aikana ja myöhemmin vielä muutama lisää sairaalahoidon aikana Suomessa. Saamiemme tietojen mukaan osa koirista on edelleen kriittisessä tilassa. Kaikkiaan kyydissä oli ollut 32 koiraa. 

30.6.2022  

Uusi hallitus valittu vuodelle 2022

Viipurin Koirat ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 29.6.2022 Helsingissä. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Ira Müller. Hallituksen jäseninä jatkavat Mira Masalin, Leena Nio ja Laura Uotila sekä edellisellä kaudella puheenjohtajana toiminut Susanna Kankaapää. Varajäseneksi valittiin Saila Poussu. 

29.6.2022  

Raportti: Vektorivälitteisten tautien testituloksia Viipurin seudun koiratarhojen koirilla 1–6/2022

Viipurin Koirat ry on seulonut kotia etsiviltä koirilta vektorivälitteisiä tauteja osana adoptio-ohjelmaansa vuodesta 2018. Julkaisemme testien tuloksia puolivuosittain. 

11.6.2022  

Suomeen saapuneet koirat 11.6.2022

Viiden kuukauden tauon jälkeen se vihdoin onnistui: 33 koiraa matkusti Suomeen omiin koteihin ja hoitopaikkoihin! Onnekkaat omiin koteihin muuttajat ovat Asti, Dima, Grand, Kanerva, Kirsikka ja Lady.

3.6.2022  

Nälkä ei odota parempia aikoja

Ethän sulje silmiäsi Viipurin koirilta! Älä käännä katsettasi pois vaan osallistu ruokakeräykseemme. Sillä nälkä ei odota parempia aikoja.

Lahjoita

Keräyslupa: RA/2020/903

2.6.2022  

Kestokassi ja avaimenperä täydentävät kannatustuotevalikoimaa

Viipurin koirien verkkokaupasta löytyy nyt kaksi uutta tuotetta: kaunis, puuvillainen kestokassi sekä logolla varustettu avaimenperä. Pian myyntiin tulee myös t-paita, joka on kassin kanssa samaa "A hidden treasure" -sarjaamme. Käythän shoppailemassa! Tuotto käytetään eläinsuojelutyöhön.

Siirry verkkokauppaan tästä »

Pages