Ajankohtaista

26.9.2021  

Suomeen saapuneet koirat 24.9.2021

Saimme toivottaa syyskuussa jo toisen kerran kuormallisen koiria tervetulleiksi Suomeen, kun 17 onnekasta entistä tarhakoiraa saapui rajan yli perjantaina 24.9.

12.9.2021  

Suomeen saapuneet koirat 10.9.2021

Perjantai 10.9. oli suuri juhlapäivä 21 onnekkaalle koiralle. Niin moni koditon koira sai jättää tarhaelämän taakseen ja muuttaa Suomeen. Suoraan omaan kotiin pääsi muuttamaan Jäynä.

29.8.2021  

Suomeen saapuneet koirat 25.8.2021

Keskiviikko oli taas suuren onnen ja ilon päivä, kun saimme toivottaa tauon jälkeen tervetulleeksi Suomeen 13 entistä tarhakoiraa. Suoraan omiin koteihin pääsivät Chuba, Nalle, Aikku, Marly, Iriska, Verona ja Bonja.

28.7.2021  

*PERUUTETTU* Viipurin Koirat ry 15 vuotta – Koiramainen juhlatapahtuma Vantaalla 8.8.2021

*Tapahtuma on peruutettu heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Juhlitaan sitten, kun sen voi tehdä turvallisin mielin!*

8.7.2021  

Kesäkeräyksellä helpotusta löytökoiratarhojen arkeen

Pyrimme kesäkeräyksemme turvin ratkomaan avustuskohteidemme akuutteja ongelmia Viipurin seudulla. Ojennathan auttavan kätesi osallistumalla keräykseen.

Lahjoita tästä

5.7.2021  

Älä ruoki punkkia!

Tiesitkö, että yksi naaraspuutiainen tuottaa veriaterian jälkeen jopa 2000 jälkeläistä? Puutiaisen levittämä borrelioosi tarttuu sekä koiraan että ihmiseen. Torjumalla punkkeja suojelet koiraasi, itseäsi ja lähipiiriäsi, mutta autat myös ehkäisemään punkkien lisääntymistä ja taudinaiheuttajan leviämistä.

6.7. vietetään kansainvälistä zoonoosipäivää. Jos koirallasi ei ole vielä puutiaisia torjuvaa ulkoloishäätöä, nyt on hyvä hetki hankkia sellainen.

28.6.2021  

Tiedote 28.6.2021: Kesän koirakuljetusten aikataulut epävarmoja

Löytökoiratarhoille asetettu vaatimus rekisteröityä venäläisviranomaisen ylläpitämään Cerberos-järjestelmään aiheuttaa kuljetuksiin viivettä. Viipurin Koirien viikolle 27 suunniteltu kuljetus joudutaan tästä syystä siirtämään myöhempään ajankohtaan. Toistaiseksi on epäselvää, kauanko rekisteröinnissä ja sen hyväksynnässä kestää. 

Lisätiedot: Aino Arjas, aino.arjas@viipurinkoirat.fi

 

27.6.2021  

Raportti: Vektorivälitteisten tautien testituloksia Viipurin seudun koiratarhojen koirilla 1–6/2021

Viipurin Koirat ry on seulonut kotia etsiviltä koirilta vektorivälitteisiä tauteja osana adoptio-ohjelmaansa vuodesta 2018. Julkaisemme testien tuloksia puolivuosittain.

22.6.2021  

Viipurin Koirat ry täyttää 15 vuotta!

Viipurin Koirat ry rekisteröitiin syksyllä 2006 ja yhdistys täyttää siis tänä vuonna 15 vuotta. Haluamme juhlia kaikkea sitä, mitä viimeisten 15 vuoden aikana on saatu aikaan. Juhlimme myös sitä, millaiseksi yhdistys on näinä vuosina kasvanut. Kiitämme kaikkia niitä, jotka ovat tukeneet ja osallistuneet yhdistyksen toimintaan.

16.6.2021  

Viipurin Koirat tukee Snezhannan tarhan rokotusyhteistyötä eläintautiviraston kanssa

Leningradin alueen eläintautien vastaisen viraston Viipurin yksikkö (ГБУЛО СББЖ Выборгского района) ja Snezhanna Valeevan johtama Dom Hvostikov -tarha ovat sopineet, että tarhan koirien rokotukset tehostetaan jatkossa viranomaisten toimesta. Samalla myös Viipurin Koirat ry:n adoptio-ohjelmassa olevien koirien rokotusvihkoihin saadaan viranomaisen leimat tarhan oman eläinlääkärin tai yksityispraktiikkaa pitävän eläinlääkärin sijasta.  

13.6.2021  

Jitan jalka murtui - apua kaivataan eläinlääkärilaskuihin

Jitta pääsi Suomeen toukokuun lopussa. Se eli huoletonta koiranpennun elämää hoitopaikassa ja teki kaikkea sitä, mitä pennun kuuluukin. Kesken innokkaan kurkottelun Jitta liukastui ja satutti jalkansa. Vamma oli niin kipeä, että oli lähdettävä päivystykseen, missä selvisi, että jalka oli murtunut. Päivystyksessä Jitta sai ensiavun, ja jalka kuvattiin ja lastoitettiin varpaista nivusiin. Edessä on vielä käynti ortopedillä ja mahdollisesti leikkaus. 

10.6.2021  

Viipurin Koirat ry ottaa käyttöön valjaiden jarrupalat adoptoitavilla koirilla

Jatkossa jokainen Suomeen saapuva viipurilaiskoira saa ylleen valjaisiin kiinnitettävän vyötäröremmin eli ns. jarrupalan. Sen tarkoituksena on ehkäistä karkaamisia, sillä se estää koiraa peruuttamasta valjaista ulos. Varuste on erityisen näppärä hiljattain uuteen kotiin tai hoitopaikkaan muuttaneilla ja aroilla koirilla, jotka saattavat säikähtää ja pyrkiä paniikissa karkuun.

Pages