Matilda

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: n. 45 cm, 14 kg (5.9.)
Syntymäaika: 4/2013

13.10.2013
Matilda loukkaantui vakavasti tapaturman/sairauskohtauksen seurauksena 12.10. Tehohoidosta huolimatta tyttö oli lopulta päästettävä enkeliksi. Kotihoitaja ja yhdistyksen aktiivit jäävät suuresti kaipaamaan aurinkoista, ihanaa Matildaa.

10.9.2013
Matilda on kovin onnellinen ja tyytyväinen päästyään pois tarhalta kotihoitoon.

Heinäkuun ensitapaamisesta on tyttö löytänyt itselleen lisää energiaa ja virtaa. Matildaa voi tuskin kovin rauhalliseksi enää kutsua, ja sitä kuvaavatkin paremminkin sanat innokas, iloinen, ystävällinen ja superkaunis. Malttamaton ja utelias tyttö touhuaa minkä kerkeää, ja Matildan mielestä olisikin aivan mahtavaa, jos sille löytyisi koti, jolla olisi aikaa ja jaksamista sen kanssa puuhasteluun. Terrierimäistä omapäisyyttä on myös hippunen mukana, joten aikaisempi kokemus terriereistä lasketaan plussaksi. Uudet asiat vielä hieman jännittävät, mutta neiti reipastuu koko ajan enemmän. Iltaisin maailman paras paikka olisi käpertyä kerälle tyynyn viereen, ja vaikka tytön olisikin laskenut kymmeniä kertoja sängystä pois, voi olla varma, että aamun sarastaessa vieressä tuhisee tyytyväinen terrierityttö.

Matilda kasvanee ainakin keskikokoiseksi kaunottareksi. Lopullista kokoa ei voi tarkkaan tietää, ja se jääkin nähtäväksi. Matilda on valmiina tapaamaan ja hurmaamaan kotiehdokkaansa.

5.9.2013
Matilda pääsi Suomeen kotihoitoon. Hoitopaikka on Kauniaisissa.

10.7.2013
Pienet, tummat ja kauniin ruskeat silmät tuijottavat syvälle silmiini. Rauhallinen ja ystävällinen Matilda odottaa omaa kotia, jonne se pääsisi muuttamaan jo tänä kesänä.

Ei ole tarkkaan tiedossa miten sisarukset Matilda, Manteli ja Mimosa ovat tarhalle päätyneet. Matilda istuu nätisti ja rauhallisesti mentäessä sisään pentuaitaukseen. Sitä lähestyessä alkaa pieni häntä varovasti heilumaan. Nostan pikkuisen ja kevyen tytön syliini. Se ei rimpuile yhtään vastaan ja rapsuttelen sitä hellästi. Matilda vaikuttaa pennulta, jota ei haluaisi laskea sylistään pois ollenkaan. Se on pieni ja liikuttava eikä yritä tehdä itsestään mitään numeroa. Vaikka pikkuinen ilahtuu ihmisistä ja saamastaan hellyydestä, tepsuttaa se jonkin ajan päästä aidan viereen, menee maaten ja katsoo pois päin kaikesta. Iso koiratarha ei ole oikea paikka pienelle pennulle.

Matilda on siro ja pieni tyttö ja jäänee pieneksi keskikokoiseksi. Vanhemmista ei kuitenkaan ole tietoa, joten tarkkaan ei voi tietää minkä kokoinen tytöstä tulee. Matildalle etsitään loppuelämän kotia, joka sitoutuu siihen sataprosenttisesti eikä hylkää sitä enää koskaan. Vaikka tyttö vaikuttaakin nyt rauhalliselta pennulta, voi se tarhalta pois päästyään kuitenkin piristyä ja saada lisää energiaa. Tulevan kodin onkin hyvä varautua opettamaan tytölle hyväkäytöksisen kotikoiran tapoja jo alusta lähtien. Oikean kodin löydyttyä Matilda on valmis matkaamaan Suomeen elokuun lopulla.

Viipurin koirat - Matilda

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.