Polkka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2017
Tautitestattu: 3/2023
Sijainti: Outokumpu, Suomi

29.5.2023
Polkka on oman ihmisen rapsutuksia rakastava tyttö, joka nauttii hoitajansa läheisyydestä ja nukkuu mielellään lelujensa kanssa tämän sängyssä.

Lenkkeily on sujunut alusta alkaen hyvin, Polkka on tottunut ja reipas hihnassakulkija. Hoitotoimenpiteet, kuten harjaaminen ja kynsienleikkuu, sujuvat. Polkka on hoidossa rivitalossa yhden aikuisen taloudessa ja osaa olla nätisti työpäivien ajan.

Aikuisessa iässä oleva Polkka, joka on arviolta noin 6-vuotias, on kotiutumisen edetessä alkanut esittelemään myös leikkisää puolta itsestään lelujen kanniskelun ja leikkikutsujen merkeissä. Polkan suosikkipuuhiin kuuluu kaiken hellimisen lisäksi myös metsässä samoilu ja uiminen. Ruokaakin ahne Polkka rakastaa, joten keittiön tasoilta on korjattava kaikki pois tämän herkkusuun vuoksi.

Polkalla on valitettavasti menneisyyden painolastia eikä se ole välttämättä aina saanut osakseen niin hyvää kohtelua miehiltä. Tämä näkyy epäluuloisuutena ja Polkka on myös muutaman kerran näykkäissyt vierasta kotiin tullutta miestä ensitapaamisella. Kaikki miehet eivät kuitenkaan Polkan mielestä ole mörköjä. Polkka on ystävystynyt hoitajan erään miespuolisen kaverin kanssa, kun tutustuminen on tehty pidemmän kaavan kautta. Neljännellä tapaamiskerralla Polkka oli jo aivan innoissaan miesvieraasta ja nyt suorastaan palvoo tätä. Kunhan siis alun epäluuloisuus voitetaan ja tutustuttaminen tehdään rauhassa, ei Polkalla sen jälkeen ole välttämättä ongelmaa miesten kanssa.

Tästä erityispiirteestä huolimatta Polkka on varsin helppo ja mukava tyttö, joka tarvitsee vain sen käytöstä ymmärtävän kodin. Polkka luovutetaan aikuiskotiin ja se pärjää myös ainoana koirana.

31.3.2023
Polkka on kotihoidossa ollut todella iloinen, innokas, rauhallinen ja läheisyydenhaluinen. Päivisin pitkälti nukutaan, mutta lenkille lähdetään enemmän kuin innoissaan.

Polkka on todella rapsutuksien ja läheisyydenhaluinen. Pusuja hän mielellään antaisi koko ajan, ja jos syliin tai viereen on mahdollista päästä niin tulee mielellään viereen rapsutettavaksi. Ruoan suhteen Polkka ei ole nirso vaan yrittää varastaa hoitajankin ruokia lautaselta, jos ovat hyvin saatavilla pöydältä. Puruluut ovat olleet parhaita nameista.

Kotona ollessa Polkka ei ääniin pahemmin reagoi, mutta aina välillä (noin kerran päivässä) tulee jokin ääni jolle tyttö haukahtaa kerran, puhisee hetken ja rauhoittuu takaisin aloilleen. Yksinolot olivat Polkalle alkuun vaikeita, jolloin Polkka hyppi ja raapi ovea, mutta kun se ymmärsi, että toinen tulee takaisin on yksinolot helpottuneet huomattavasti. Ovea Polkka saattaa raapaista pari kertaa ilmoittaen, että hei, minäkin haluan ulos, mutta sitten asettuu nukkumaan nätisti. Kotiin tullessa Polkka tulee iloisena häntä heiluen ovelle rapsuteltavaksi ja saattaa hyppiä innoissaan.

Täysin sisäsiisti Polka ei vielä ole vaan öisin saattaa tulla pissavahinko. 

Lenkillä Polkka on hyvin reipas ja nopeatahtinen lenkkeilijä. Välillä pysähdytään nuuhkimaan tai lumihankeen kiehnäämään, mutta muuten lenkeillä edetään reippaasti eteenpäin. Hihnakävely on helppoa ja Polkka hidastaa itse, kun huomaa vetävänsä, ja saattaa jopa tarkistaa katsomalla, että vaihdetaanko suuntaa ja onko taluttaja mukana.

Suihkussa käyminen oli Polkalle kauhistus. Ensimmäinen kerta kynsienleikkuussa oli kamala, mutta nopeasti Polka kuitenkin ymmärsi, että tämä ei satu ja seuraavalla yrityksellä saatiinkin kaikki etutassut leikattua. Kolmannella kerralla saatiin helposti takatassujen kynnet leikattua. Harjaaminen on sujunut mukavasti.

Ihmisiin Polkka suhtautuu suurilta osin todella avoimesti ja häntä heiluen, mutta yhtä miespuolista naapuria hän on pelännyt tähän mennessä ja ilmoittaakin asiasta murisemalla. Lenkillä Polkka yrittää mennä häntä heiluen moikkaamaan ihmisiä. Satunnaisen naapurin lisäksi Polka on tähän mennessä pelännyt vain autossa olemista. Auton kyytiin meneminen on vaikeaa ja auton liikkuessa tyttö tärisee ja läähättää. Pidemmällä matkalla autossa Polka asettuu makuulleen, mutta automatkat eivät ole Polkan mieleen.

Toisten koirien kanssa ainakin ulkona ja kaverin luona vieraillessa ei ole ollut ongelmaa. Kaverin leikkisälle pennulle Polka on murahtanut, kun pentu on ollut hieman liian naamalla kiinni hyppimässä ja haukkumassa ja pyytämässä liikaa leikkimään. Kissaa näytettiin Polkalle etäisesti parin metrin turvavaralla. Kissa sai osakseen murinat. 

Viipurin koirat - Polkka kotihoidossa 31.3.2023

25.3.2023
Reipas Polkka pääsi Suomeen jatkamaan kodinetsintää. Polkka asuu nyt ainoana koirana rivitalossa ja ulkoilee mielellään.

Polkan yhteyshenkilönä toimii Heidi W.

22.3.2023
Polkalle on luvassa hoitopaikka Suomesta. Se valmistautui Suomen-matkaan käymällä tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis) olivat Polkalla negatiivisia.

6.3.2023
Polkasha – suomalaisittain Polkka – on iloinen, aikuinen koiratyttö, joka on saapunut tarhalle kodista. Polkalle estitään kotia ainoana koirana tai pitkämielisen uroskoiran kaverina.

Polkka tuli Dom hvostikov -tarhalle lokakuun lopussa 2022 Kamenkasta eli Kaukjärvenkylästä. Sen isäntä oli kuollut äkillisesti ja Polkka vartioi isäntänsä vierellä, kunnes poliisi saapui. Polkan elämä mullistui surullisella tavalla: ensin katosi isäntä ja sitten se joutui suurelle tarhalle ypöyksin. Polkka sijoitettiin aitaukseen yhden uroskoiran kaveriksi. 

Polkan isäntä oli alkoholisoitunut ja saimme myöhemmin tietää, että sillä oli tarhalle tullessaan ollut piikkipanta kaulassa. Polkka on hiukan pyylevä, joten ruuasta ei ainakaan ole ollut pulaa. Nameja syödessä huomaamme, että Polkalla on taipumus vartioida ruokaa ja huomiota toiselta koiralta. Siksi Polkalle paras paikka olisi ainokaisena koirana. 

Polkan aitaus sijaitsee aivan keskellä tarhaa ja ympärillä syttyy melkoinen hulabaloo, kun lähdemme yhdessä suuntaamaan kohti porttia. Koirat haukkuvat ja hyppivät vasten verkkoaitoja. Polkka ei ole asiasta moksiskaan vaan kävelee viilipyttymäisesti kohti porttia ja haistelee mennessään kiinnostavia hajuja. Polkalle hihnassa kävely ei ole muutenkaan mikään uusi juttu. Ilmeisesti se on myös tottunut asumaan sisätiloissa, joten kotikoiran taidot on sillä jo valmiiksi hallussa. 

Olemme käyneet Polkan kanssa pienellä kävelyllä kahteen kertaan: juuri ennen joulua ja uudelleen helmikuun lopulla. Polkka lähtee lenkille innoissaan, eikä haluaisi palata aitaukseensa. Tarvitaan toinen ihminen avuksi, jotta selviämme aitauksesta ulos ilman, että mukana rynnistää koirakin. Sydämeen sattuu, kun joudumme jättämään Polkan tarhan porttien taakse.

Polkka ei ole aivan nuori ja sen ikä on pelkkä arvaus. Se on keski-ikäinen koiraneito ja sillä on vielä runsaasti ikävuosia jäljellä. Toivomme, että Polkka saisi viettää ne vuodet kodissa, eivätkä ne valuisi hukkaan kodittomien koirien tarhalla. Polkka on avoin monenlaisille kotiehdokkaille ja asumismuodoille, ja sopeutuisi luultavasti myös esimerkiksi kerrostaloon.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.