Iris

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 10/2015

20.11.2016
Kuukaudet kuluivat eikä kukaan huomannut suloista Iris-pentua. Vuoden ikäinen Iris toivoo nyt, että onni kääntyisi ja kiltille tytölle löytyisi jostain ikioma koti.

Voi Iristä. Ihanan pennun olisi luullut löytävän nopeasti omaan kotiin, mutta toisin kävi. Toinen talvi tarhalla on alkamassa. Iriksestä on kasvanut kaunis tyttö, mutta se on jäänyt vähän ujoksi. Iris ilostuu kyllä kovasti ihmisistä ja malttamattomana odottaa portin takana ihmisten saapumista. Häntä heiluen tyttö porhaltaa onnessaan tervehtimään tulijoita. Kovin pitkäksi aikaa Iris ei rohkene jäämään rapsuteltavaksi ja silitykset ovatkin ennemmin nopeita sipaisuja.

Iris on hyvin ystävällinen, mutta vähän ujo tyttö. Tarhalla se on sopuisa koira ja tulee hyvin aitaustovereiden kanssa toimeen. Sopiva koti Irikselle olisi sellainen, jossa olisi jo ennestään koirakokemusta. Koirakaveri olisi myös Iriksen mieleen ja auttaisi sitä varmasti sopeutumisessa. Ennen kaikkea Iris haluaisi löytää sitoutuneen ja kärsivällisen ihmisen, joka on valmis antamaan aikaa tytölle. Tarhaelämää on takana jo monta kuukautta eikä kotikoiran elämästä ole minkäänlaista käsitystä. Suloisin pentuvaihe on jo takana, mutta kunpa kiltti Iris tulisi huomatuksi ja löytäisi itsensä vielä jonain päivänä oman ihmisen kainalosta.

7.2.2016
Ruokakupissa nappuloiden keskellä makeasti haukoitteleva ja tassujaan venyttelevä Iris on mahdottoman suloinen näky. Mistä kaunokainen löytäisi oman ihmisen?

Muiden pentujen painiessa ja touhutessa yksi pentu nautiskelee päiväunista keskellä ruokakippoa nappulat makuualustanaan. Kun pentua lähestyy, alkaa pieni hännänpää vipattamaan ja ystävällinen silmäpari katselee autuaan onnellisena tästä maailman parhaasta herätyksestä. Iris nousee kevyesti syliin ja neitoselle kelpaavat niin rapsutukset kuin namitkin. Iris vaikuttaa toistaiseksi myös kohtuu rauhalliselta pennulta, mutta eiköhän iloista pentuenergiaakin ole ilmassa viimeistään silloin, kun tyttö on saanut ladata akkuja pari päivää uudessa kodissaan. Ensin täytyisi vain onnistua löytämään se koti.

Iriksen menneisyydestä meillä ei ole tietoa. Uudessa asuinympäristössä riittääkin varmasti paljon ihmeteltävää ja opeteltavaa. Sisäsiisteys, hihnassa kulkeminen ja yksin oleminen ovat asioita, joista Iriksellä tuskin on käsitystä. Sympaattinen Iris etsii vain sellaista ihmistä, joka on valmis sitoutumaan tyttöön koko sen loppuelämäksi. Iris ei halua enää milloinkaan joutua hylätyksi vaan elää onnellisen, koiramaisen elämän rakastamansa perheen kanssa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.