Karolus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 65 cm, 60 kg)
Syntymäaika: 2013

7.4.2018
Nallemainen Karolus on ihastuttava kaveri, joka pitää niin kovin ihmisten seurasta. Rapsuttelut ja silitykset ovat ihaninta mitä Karolus tarhalla tietää.

Aitauksen takana on vastassa muhkea karhuherra, joka toivoo että vieraat astuisivat portista sisään ja huomaisivat hänet. Karolukselta saa aina ystävällisen vastaanoton, eikä poika innostu turhia riekkumaan, vaan ottaa vieraat nätisti vastaan häntäänsä huiskutellen. Kuono nuuhkuttaa, olisiko jotain herkkua tarjolla ja iso kaula ojentuu ”tästäkin saa rapsutella, kiitos”. On harmillista, että näin mukava poika joutuu asustelemaan tarhan yksinäisissä olosuhteissa. Karolus varmasti nauttisi sohvapaikasta oman perheensä kanssa. Pehmeä ja lämmin peti tuntuisi luksukselta kovalla ja kylmällä lattialla nukuttujen öiden jälkeen.

Karoluksen aitaus on kovin pieni, eikä siellä ole mahdollisuuksia muutamaa askelta pitempään lenkkeilyyn. Aitaus sijaitsee vielä pellon laidalla, johon talvella puhaltaa hyytävä viima ja kesällä taas auringon paahde on armoton. Aitauksessa olevien muiden koirien kanssa Karolus tulee hyvin toimeen. Pienen aitauksen harvoja huveja on syöminen. Karoluksen pyöristyneeseen masuun tepsisi kotosalla lenkille pääseminen ja uusien virikkeiden saaminen. Kuka huomaisi tämän mukavan karhuherran?

30.10.2017
Hei sinä, joka haaveilet hieman muhkeammasta koirasta itsellesi. Katse tänne, täältä löytyy ihana ja ihmisrakas Karolus!

Nallekarhumaisen ulkokuoren alla sykkii sydän, joka selvästi pitää ihmisistä. Karoluksen iso pää puskee nätisti jalan syrjään ja pyytää hellittelyjen jatkumista. Poikaa saa silitellä ja kutkutella reilun tovin. Välillä Karolus käy tarkistamassa, olikohan jotain syötävää ilmestynyt betonilattialle. Tarkastuksen jälkeen jyhkeä poika palaa takaisin ja aloitellaan hieman turkin harjausta. Ai, kuinka se tuntuukin Karoluksesta mukavalta! Poika nostelee päätään ja katsoo silmiin, että ”harjaathan vielä vähän lisää, jookos.” Tätä nautintoa selvästikään ei Karoluksen elämässä ole ollut liian paljoa. Poika toivookin kotia, jossa se saisi nauttia kotikoiran elämästä ja olla rakastettuna perheenjäsenenä.

Ruokakuppivierailuja Karolus on tainnut tehdä turhankin tiheään. Pojan vyötärön ympärys näyttää olevan hieman turhankin tuhdissa kunnossa. Liikunta ja säännöstelty ruokinta kuitenkin korjannee muutaman liikakilon tiehensä. Karolus vaikuttaa olevan varsin perso herkkujen suhteen. Mikä taas on hyvä kouluttamisen kannalta. Koirat joita herkut kiinnostavat, ovat yleensä innokaita kaverita yhteistyöhön ihmisten kanssa. Karolukselle etsitään kokenutta kotia, jolla on riittävästi taitoa ja tietoa koiran käyttäytymisestä ja koulutuksesta. Ihana Karolus odottaa hakemustasi!

30.12.2016
Ystävällisellä Karoluksella on takanaan kurja menneisyys, mutta onneksi hyväsydäminen ihminen löysi sen ja toimitti pojan Irinan tarhalle odottamaan valoisampaa tulevaisuutta.

Karolus ilmaantui loppuvuodesta Irinan tarhalle. Isolta ja innokkaalta pojalta pääsee komea haukku, kun se odottaa portin takana malttamattomana ihmisten saapumista aitaukseensa. Juron ulkokuoren alla asustaa kuitenkin varsin ystävällinen ja iloinen koirapoika, joka nojaa rennosti vieraisiin ja nauttii suuresti rapsutuksista ja huomiosta. Karoluksen silmät painuvat hetkittäin umpeen ja vieras saa muutaman pusunkin poskelle.

Karolusta katsoessa huomio kiinnittyy pian sen jalkoihin ja lukemattomiin arpiin niissä. Arvet kertovat karua tarinaa Karoluksen menneisyydestä. Kuulimme, että poika oli joutunut yhden tai useamman koiria vihaavan ihmisen julman kiusan kohteeksi ja sen jalkoja oli tahallisesti viillelty. Arvet ovat parantuneet ja pienentyneet jonkin verran siitä kun Karolus saapui tarhalle, joten kovin vanhoista vammoista tuskin lienee kyse. Menneisyydestään huolimatta Karolus vaikuttaa luottavaiselta kaverilta, joka on varmasti saanut myös hyvää kohtelua ihmisiltä, sillä niin ystävällisesti se meihin tuntuu suhtautuvan.

Karolus jakaa saman aitauksen muutaman muun aikuisen koiran kanssa, nartun ja uroksen. Ainakaan toistaiseksi yhteiselossa ei näytä olevan ongelmia, mutta jos valita saa niin olisihan se tyttökaveri enemmän herran mieleen. Karolus on arvioitu noin 3-vuotiaaksi, mutta täyttä varmuutta sen iästä ei ole, joten todellisuudessa vuosia voi olla enemmän tai vähemmän.

Karolus on sen kokoinen poika, ettei se mene kumoon pienimmästä tuulen tuiverruksesta. Jyhkeän herran elopaino sijoittuneekin jonnekin 30-40 kilon väliin. Karolukselle etsitään vain kokenutta kotia, jolla on riittävästi taitoa ja tietoa koiran käyttäytymisestä ja koulutuksesta. Voi olla, ettei Karolus ole milloinkaan asunut sisätiloissa kotikoirana vaan pikemminkin se on suurimmaksi osaksi jolkotellut pitkin pihoja tai ollut kytkettynä ketjun päässä. Vaikka kyseessä on aikuinen koirapoika, kotikoiran harjoitukset on aloitettava aivan nollasta kuten pienen pennunkin kanssa: sisäsiisteys, yksinjääminen, hihnassa kävely..

Karoluksen rotuperimässä saattaa olla saksanpaimenkoiraa, ja loppuja voi vain arvailla. On kuitenkin mahdollista, että pojasta löytyy annos vahtitaipumusta omaan kotiin muuton myötä. Karolukselle ihanteellinen ympäristö olisikin omakotitalo aidatulla pihalla rakkaiden ihmisten keskellä, jotka olisivat valmiita pitämään pojasta huolta ja rakastamaan sitä loppuun saakka - sen onnen kovia kokenut poika haluaisi vielä joskus päästä kokemaan.

Viipurin koirat - Karolus 28.12.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.