Koppeja, koppeja, koppeja!

Viime vuoden (2012) Eettiset joululahjat -keräyksessämme oli yhtenä vaihtoehtona koirankoppi Viipurin koiratarhoille. Lahjan arvo oli 200 euroa, ja sillä rahalla yhdistys lupasi  toimittaa yhden kopin perille Viipuriin. Koppirahaa kertyi upea summa: kaikkiaan 12 kopin verran!

Lahjakopit päätettiin rakentaa omin voimin, sillä riittävän kestäviä, lämpöeristettyjä ostokoppeja ei ole tarjolla. Rakennustyö on tehty vapaaehtoisin voimin talkootyönä Suomessa. Kaikki kopit on lämpöeristetty ja materiaalit niihin hankittiin joululahjarahoilla.

Valtaosa kopeista on nyt valmiina ja osa on toimitettu perille. Kuljettaminen on haasteellista, sillä käytössä on vain henkilöautoja ja Venäjän tullin painorajoitukset ovat tiukat. Yhdistys pahoittelee hiukan venähtänyttä aikataulua.

Osalla rahoista hankittiin materiaalia ja työmies Viipuriin korjaamaan lahonneita ja pahasti pohjastaan kastuneita katoksia ja rakentamaan niihin sisälle lämpöeristetyn kopin.

 

Ylpeinä ja kiitollisina esittelemme vuoden 2012 Eettiset joululahjat -keräyksen tuotolla hankitut kopit ja katokset:

Koppi1 elementteinä tarhalla. Koppi1 koottuna tarhalla. Lahja Laura M:ltä Markukselle.

Koppi2 koottuna tarhalla (etualalla vasemmalla). Lahja Dania K:lta.

Koppi3 ja Koppi4 (katos ja sisäkoppi). Lahjat Henna S:ltä.

Koppi5 ja Koppi6 (katos ja sisäkoppi). Lahjat Pekka T:ltä ja Niina N:ltä.

Koppi7, Koppi8 ja Koppi9 (talkoolaisten rakentamia, odottavat kuljetusta Viipuriin). Lahjat Pirkko H:lta, Matti A:lta ja Hanna N:ltä.

Koppi10 ja Koppi11 (talkoolaisten rakentamia, odottavat kuljetusta Viipuriin). Lahjat Arja V:ltä Paavolle sekä Maria K:lta.

Koppi12 puuttuu vielä, mutta valmistuu ennen joulua. Viimeinen koppi on lahja Jari L:ltä.

 

Kiitämme sydämestämme lahjan antajia siitä, että tulevana talvena moni koira pääsee suojaan pakkaselta, tuulelta ja sateelta. Kiitämme myös talkoisiin, rakennusmateriaalien ja valmiiden elementtien kuljettamiseen ja pystyttämiseen osallistuneita!