Miria

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 9/2019
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

1.11.2020
Miria haaveilee kodista, joka sijaitsee rauhallisessa ympäristössä, ja jossa koirakaverikin olisi jo odottamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

12.1.2020
Voi mitkä korvat! Miria on persoonallinen ja hauska tyttö, joka suhtautuu iloisesti ja avoimesti vieraisiinkin ihmisiin.

Loppuvuodesta Irinan tarhalle joutui taas iso joukko pentuja. Niitä kaikkia yhdistää se, että kukaan ei ole halunnut ryhtyä niille omaksi ihmiseksi. Ne on hylätty koiratarhalle, koska jonkun mielestä ne ovat olleet turhia, ei-kenenkään koiria.

Miriakin on hylätty tarhalle. Emme tiedä mistä ja miksi, mutta sen tiedämme, että Miria on säilyttänyt hylkäämisestä huolimatta positiivisen ja iloisen elämänasenteen. Se ilahtuu jokaisesta lähestyvästä ihmisestä kovin, eikä innostusta voi olla huomaamatta, sillä Miria hyörii ja pyörii häntä heiluen ja touhukkaana. Ja Mirian iloisuus tarttuu takuulla myös jokaiseen ihmiseen!

Syliin nostaminen sai Mirian sen sijaan vähän totiseksi. Se ei ole yllätys, sillä tarhalla pentuja ehditään vain harvoin ottaa syliin. Miria kuitenkin odotti kiltisti kuvaamisen ajan sylissä ja kun pentu pääsi taas maahan, alkoi sama iloinen touhuaminen kuin ennen syliin nostamistakin.

Miria vaikuttaa avoimelta ja reippaalta tytöltä, jonka mielestä ihmiset ovat ehkä paras asia maailmassa. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä se, että Miria on asunut pentuajastansa ison osan koiratarhalla, joten uuteen kotiin muuttaminen ja kaiken uuden kohtaaminen voi saada sen jännittämään. Siksi se tulee tarvitsemaan rauhallista etenemistä ja paljon totuttelua, että arkiset asiat muuttuvat tutuiksi ja mukaviksi.

Tarhalla Miria oppii tulemaan sujuvasti toisten koirien kanssa juttuun. Se elää isossa pentulaumassa, joten koirien elekieli tulee sille hyvin tutuksi. Tarhaelämä on kuitenkin aina kovaa, ja lähestyvä talvi saa meidät olemaan aina huolestuneita. Kunpa Mirialle kävisi tuuri, eikä sen tarvitsisi kokea koiratarhan karua talvea.

Aikuisena Miria kasvaa keskikokoiseksi koiraksi. Se tulee kaipaamaan koiramaista elämää: lenkkeilyä, aktivointia, leikkimistä, lepoa, rapsuttelua, uuden opettelua. Perustaidot on erittäin suotavaa opettaa Mirialle pitkäjänteisesti ja palkitsemalla, sillä niiden kautta arki tulee tytön kanssa sujuvaksi ja miellyttäväksi. Koulutuksen avulla kasvaa myös pennun luottamus omistajaansa, kunhan koulutus tehdään positiivisesti ja koiraa rohkaisten. Miria odottelee malttamattomana, että kutsu Suomeen kävisi!

Viipurin koirat - Miria 3.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.