Kirjat

 • Ei kenenkään koirat – Rescuekoiria auttamassa. Katariina Laine. Into Kustannus 2023.
  ILMESTYY 3/2023
  "Kirja kertoo työstä, jota vastuulliset rescueyhdistykset näiden eläinten hyväksi maailmalla ja kotimaassa tekevät. Yhdistykset tukevat paikallisia löytöeläintarhoja ja eläinsuojelijoiden työtä. Ne tekevät myös merkittävää ennaltaehkäisevää työtä eläintautien torjunnassa ja järjestävät eläinten sterilointeja. Nämä saavutukset sivuutetaan usein julkisuudessa käytävässä keskustelussa." Kirjassa on haastateltu myös Viipurin Koirat ry:tä ja hyödynnetty yhdistyksen valokuvia.

 • Hyvät aikeet. Miksi autamme ja mitä siitä seuraa? Mari Manninen. Atena 2020.
  Kirjassa on haastateltu myös Viipurin Koirat ry:tä.

 • Humanitarians Creating Kinship: Adopting Rescue Dogs from Russia to Finland. Viljami Kankaanpää-Kukkonen. Helsingin yliopisto, Valtiotieteellinen tiedekunta, Sosiaalitieteiden laitos 2018. Pro Gradu -tutkielma.
  Tutkielma on etnografia Viipurin Koirat ry -järjestöstä ja sen aktiiveista, ja se perustuu mm. vierailuihin yhdistyksen tekemillä avustusmatkoilla ja haastatteluihin.

 • Kaikenkarvainen kansa. Miten koirista tuli miljoonabisnes. Esa Koivuranta, Tuija Sorjanen, Päivi Kerola, Kati Pehkonen, Annina Vainio. WSOY 2017.
  Kirjassa on haastateltu myös Viipurin Koirat ry:tä.