Avustettavat koiratarhat

Viipurin Koirat ry avustaa neljää löytökoiratarhaa Viipurin alueella: Olgan tarhaa, Snezhannan tarhaa (ent. Irinan tarhaa), Elenan tarhaa Svetogorskissa sekä Margaritan tarhaa Kamennogorskissa. Yhdistys avustaa yhteistyötarhoja hankkimalla rokotteita, lääkkeitä ja muita tarpeellisia tarvikkeita sekä maksamalla tarhojen puolesta esimerkiksi sähkölaskuja. Lisäksi yhdistys etsii Suomesta koteja kodittomille koirille. Yhdistyksen jäsenet vierailevat löytökoiratarhoilla mahdollisimman usein ja vierailujen yhteydessä tarhoille viedään ruokaa, tarvikkeita, sisä- ja ulkoloishäätöjä, lisäravinteita, kuivikkeita, rakennusmateriaaleja sekä siivousvälineitä ja -aineita. 

Snezhannan tarha (Viipurissa)

Snezhannan tarha eli eläinten auttamiskeskus Dom Hvostikov on Viipurin Koirien ensisijainen yhteistyökumppani. Suomalaiset tunsivat tarhan aikaisemmin nimellä Irinan tarha ja Viipurin koirat on tukenut sitä sen perustamisesta saakka. Vuonna 2020 tarhalle palkattiin yhdistyksen avustuksella eläinlääkäri Snezhanna Valejeva, joka vastaa tarhan johtamisesta ja toimii työntekijöiden esimiehenä, huolehtii koirien sterilisoinnista ja tarvittavasta eläinlääkärinhoidosta. Samassa yhteydessä tarhan nimi ja taustaorganisaatio vaihtuivat. Viipurin Koirat toteuttaa yhdessä Snezhannan kanssa myös #SpayDogVbg-sterilointikampanjaa. 

Viipurin Koirat avustaa tarhaa mm. tilaamalla ruuat sekä huolehtimalla lämmityskuluista. Yhdistys maksaa tarhan eläinlääkärilaskut ja tilaa tarhalle lääkkeet, kuten rokotteet ja loishäädöt. Apua annetaan myös työntekijöiden palkkakuluihin. Tarhavierailujen yhteydessä tarhalla osallistutaan tarhan töihin siivoamalla, kantamalla juomavesiä ja korjaamalla kuluneita rakenteita sekä madottamalla koiria. Yhdistys etsii tarhan koirille myös koteja Suomesta. Tarhalla asuu noin 250 koiraa.

Olgan tarha (Viipurissa)

Viipurin Koirat ry avustaa Olgan kotona toimivaa eläinten turvakotia mm. ruoka-, rokote-, lääke- ja loishäätökuluissa sekä säännöllisesti myös sähkö- ja jätemaksuissa. Yhdistys avustaa Olgaa koirien sterilisointien järjestämisessä ja etsii koirille koteja Suomesta. Vuosia eläinsuojelutyötä tehnyt Olga ei enää ota uusia koiria tarhalleen, mutta auttaa silloin tällöin Snezhannaa ja toimii pentujen karanteenipaikkana. Olgan hoivissa asuu pysyvästi noin 30 koiraa ja muutama kissa. 

Elenan tarha (Svetogorskissa, ent. Enso) 

Viipurin Koirat on tehnyt Elena Sementsovan kanssa yhteistyötä vuodesta 2016 alkaen. Yhteistyö alkoi sterilointikampanjasta, ja yhdistys oli keskeisenä kumppanina mahdollistamassa sitä, että Elena sai perustettua oman tarhan ja rakennettua tilat hoivissaan oleville koirille. Tarhalle on rakennettu useita aitauksia ja parakkeja yhdistyksen tuella. Viipurin Koirat avustaa Elenan tarhaa eli Vmeste mi sila -tarhaa säännöllisesti tilaamalla tarhalle ruuat ja maksamalla sterilisoinnit, sähkö- ja jätemaksut sekä eläinlääkärilaskut. Lisäksi yhdistys on mahdollistanut koirien hoitajien palkkaamisen tarhalle. Yhdistys avustaa Svetogorskin tarhaa myös mm. kuivikkeiden hankinnassa sekä maksaa koirien rokote- ja loishäätölaskuja. Vuodesta 2020 alkaen tarhan koiria on ollut mukana yhdistyksen adoptio-ohjelmaansa.  

Margaritan tarha (Kamennogorskissa, ent. Antrea)

Viipurin Koirat avustaa Serdtse navstrechu -tarhaa kustantamalla koirien sterilisoinnit ja tarjoamalla satunnaista apua ruuan ja rokotusten, rakennusmateriaalien ja erilaisten tarvikkeiden hankintaan. Yhdistys tuki kesätyöntekijän palkkausta kesäkaudella 2021. Tarhan koiria otetaan satunnaisesti mukaan yhdistyksen adopto-ohjelmaan. Tarha on perustettu vuonna 2019 ja siellä asuu noin 45 koiraa.