Avustettavat koiratarhat

Viipurin Koirat ry avustaa neljää löytökoiratarhaa Viipurin alueella: Snezhannan tarhaa (ent. Irinan tarhaa), Elenan tarhaa Svetogorskissa, Margaritan tarhaa Kamennogorskissa sekä Olgan yksityistä turvkaotia. Satunnaista apua annetaan myös Viipurin kissojen turvakodille. Yhdistys avustaa yhteistyötarhoja hankkimalla rokotteita, lääkkeitä ja muita tarpeellisia tarvikkeita sekä maksamalla tarhojen puolesta esimerkiksi sähkölaskuja. Lisäksi yhdistys etsii Suomesta koteja kodittomille koirille. Yhdistyksen jäsenet vierailevat löytökoiratarhoilla mahdollisimman usein ja vierailujen yhteydessä tarhoille viedään ruokaa, tarvikkeita, sisä- ja ulkoloishäätöjä, lisäravinteita, kuivikkeita, rakennusmateriaaleja sekä siivousvälineitä ja -aineita. 

Snezhannan tarha (Viipurissa)

Snezhannan tarha eli eläinten auttamiskeskus Dom Hvostikov on Viipurin Koirien ensisijainen yhteistyökumppani. Suomalaiset tunsivat tarhan aikaisemmin nimellä Irinan tarha ja Viipurin koirat on tukenut sitä sen perustamisesta saakka. Vuonna 2020 tarhalle palkattiin yhdistyksen avustuksella eläinlääkäri Snezhanna Valejeva, joka vastaa tarhan johtamisesta ja toimii työntekijöiden esimiehenä, huolehtii koirien sterilisoinnista ja tarvittavasta eläinlääkärinhoidosta. Samassa yhteydessä tarhan nimi ja taustaorganisaatio vaihtuivat. Viipurin Koirat toteuttaa yhdessä Snezhannan kanssa myös #SpayDogVbg-sterilointikampanjaa. 

Viipurin Koirat avustaa tarhaa säännöllisesti mm. tilaamalla tarhalle ruuat, maksamalla koirien steriloinnit, lääkkeet, loishäädöt ja mahdolliset eläinlääkärikäynnit sekä lahjoittamalla tarhalle työntekijöiden palkkoihin tarvittavat varat. Yhdistys hankkii tarhalle myös työvälineitä ja muita tarvikkeita sekä kuivikkeita ja kopinpehmikkeitä. Toisinaan toteutetaan aitaustenrakennus- tai korjausprojekteja. Tarhavierailujen yhteydessä tarhalla osallistutaan tarhan töihin siivoamalla, kantamalla juomavesiä ja korjaamalla kuluneita rakenteita sekä madottamalla koiria. Yhdistys etsii tarhan koirille myös koteja Suomesta.

Vuosina 2022 ja 2023 tarha tekee yhteistyötä Leningradin alueen sterilisointiohjelmaa toteuttavan rankkuriyrityksen kanssa ottamalla erillisestä sopimuksesta vastaan, sterilisoimalla ja tarjoamalla karanteenipaikan joillekin alueelta kiinni otetuille koirille. 10 vrk jälkeen koirat palautetaan löytöpaikalleen tai ne jäävät tarhalle odottamaan omaa kotia.

Tarha on rekisteröitynyt ja on muodoltaan autonominen ei-kaupallinen organisaatio. Siellä asuu noin 200 koiraa ja uusia voidaan ottaa vastaan, kun edelliset ovat saaneet kodin. Tarhalla on johtaja Snezhanna Valejevan lisäksi kolme työntekijää ja yksi osa-aikainen klinikkaeläintenhoitaja.  

Tarha sijaitsee Seleznjovon kylässä, Leningradin alueen Viipurin piirissä, Venäjällä. Matkaa Suomeen on linnuntietä noin 30 km. 

Elenan tarha (Svetogorskissa, ent. Enso) 

Viipurin Koirat on tehnyt Elena Sementsovan kanssa yhteistyötä vuodesta 2016 alkaen. Yhteistyö alkoi sterilointikampanjasta, ja yhdistys oli keskeisenä kumppanina mahdollistamassa sitä, että Elena sai perustettua oman tarhan ja rakennettua tilat hoivissaan oleville koirille. Tarhalle on rakennettu useita aitauksia ja parakkeja yhdistyksen tuella. Viipurin Koirat avustaa Elenan tarhaa eli Vmeste mi sila -tarhaa säännöllisesti tilaamalla tarhalle ruuat ja maksamalla sterilisoinnit, jätemaksut sekä eläinlääkärilaskut. Lisäksi yhdistys on mahdollistanut koirien hoitajien palkkaamisen tarhalle ja tukee sitä säännöllisesti palkkakuluissa. Yhdistys avustaa Svetogorskin tarhaa myös mm. kuivikkeiden hankinnassa sekä hankkii tarhalle valtaosan siellä käytetyistä rokotteista ja loishäädöistä. Vuodesta 2020 alkaen tarhan koiria on ollut mukana Viipurin koirat ry:n adoptio-ohjelmaansa. Tarhalla asuu noin 200 koiraa ja uusia voidaan ottaa vastaan, kun edelliset ovat saaneet kodin. Siellä on tarhan johtaja Elena Sementsovan lisäksi kaksi työntekijää. Viipurissa sijaitsevan Aurika-klinikan ylilääkäri Julia Mane avustaa tarhaa hallinnollisissa asioissa, rokottamisissa ja steriloinneissa.

Tarha on rekisteröitynyt vuonna 2023 ja on muodoltaan autonominen ei-kaupallinen organisaatio. Tarhan taustaorganisaation nimi on “žiti, spakati, ljubiti”. Käytössä on myös englanninkielinen nimi ANO "Live. Save. Love." 

Tarha sijaitsee Svetogorskissa, Leningradin alueen Viipurin piirissä, Venäjällä. Matkaa Suomeen on linnuntietä noin 5 km. 

Margaritan tarha (Kamennogorskissa, ent. Antrea)

Viipurin Koirat avustaa Serdtse navstrechu -tarhaa kustantamalla koirien sterilisoinnit ja tarjoamalla satunnaista apua ruuan ja rokotusten, rakennusmateriaalien ja erilaisten tarvikkeiden hankintaan. Yhdistys tuki kesätyöntekijän palkkausta kesäkaudella 2021 ja uudelleen vuosina 2022–2023. Tarhan koiria otetaan satunnaisesti mukaan yhdistyksen adopto-ohjelmaan. Tarha on perustettu vuonna 2019. Tarhaan johtaja Margarita Shangina toimii palkatta oman työnsä ohessa. Tarhalla on yksi osa-aikainen koirienhoitaja. Lisäksi tarhalla käy vapaaehtoisia ulkoiluttamassa koiria.

Tarha on rekisteröitynyt ja muodoltaan autonominen ei-kaupallinen organisaatio. Siellä asuu noin 40 koiraa ja uusia voidaan ottaa vastaan, kun edelliset ovat saaneet kodin. 

Tarha sijaitsee Kamennogorskissa, Leningradin alueen Viipurin piirissä, Venäjällä. Matkaa Suomeen on linnuntietä noin 20 km. 

Olgan eläinten turvakoti (Viipurissa)

Viipurin Koirat ry avustaa Olgan kotona toimivaa eläinten turvakotia mm. ruoka-, rokote-, lääke- ja loishäätökuluissa sekä säännöllisesti myös sähkö- ja jätemaksuissa. Yhdistys avustaa Olgaa koirien sterilisointien järjestämisessä ja toimittaa ruoka-apua. Vuosia eläinsuojelutyötä tehnyt eläkeikäinen Olga ei enää ota uusia koiria tarhalleen, mutta auttaa silloin tällöin Snezhannaa ja toimii pentujen ja pineikokoisten koirien väliaikaisena hoitopaikkana. Olgan hoivissa asuu pysyvästi noin 15 koiraa ja muutama kissa.