Blogi

28.7.2021  

15 vuotta eläinsuojelua ja koira-adoptioita Viipurin seudulla

Viipurin Koirat ry:n perustamisesta tulee syksyllä kuluneeksi 15 vuotta. Yhdistys rekisteröitiin marraskuussa 2006. Mikäli koronatilanne sallii, juhlimme syntymäpäivää 8. elokuuta Vantaalla.

Pikkuyhdistys on 15 vuodessa kasvanut yhdeksi Suomen tunnetuimmista rescueyhdistyksistä, joka tunnetaan mm. vastuullisuudesta, avoimesta tiedottamisesta ja suuresta kohdealueella toteutetun avun määrästä. 

3.1.2021  

Kotihoitopaikka pelastaa koiran elämälle

Koronapandemia on kurittanut kovalla kädellä myös kodittomia koiria Venäjällä. Vaikka koronavirus ei onneksi koiriin tartukaan, se on saanut silti löytökoiratarhat ahdingon partaalle. Paikalliset lahjoitukset ovat vähentyneet, koska ihmisten varat ja jaksaminen menevät oman selviytymisen takaamiseen. Koirien hylkäämiset ovat lisääntyneet, koska ihmisillä ei ole varaa huolehtia koiristaan, ja toisaalta varmasti myös Venäjällä kotona vietetty aika on koronaeristyksen takia lisääntynyt ja houkutellut hankkimaan lemmikkieläimiä hetken mielijohteesta.

17.11.2020  

Antibioottiresistenssi – rescuekoira ei ole suurempi riski kuin matkustava ihminen

Vuosittaista Euroopan antibioottipäivää vietetään marraskuun 18 päivänä. Viipurin Koirat ry on seurannut välittämiensä koirien ESBL-tilannetta kesästä 2017. Seurannan alettua mediassa on useita kertoja korostettu ulkomailta tuotavien katukoirien olevan iso riski antibioottiresistenssin leviämiselle Suomessa.

16.8.2020  

#SpayDogVbg-kampanjapäivä 15.8.2020

Lauantaina 15.8. Viipurissa leikattiin vähävaraisten ihmisten koiria suomalaisten tuella ja ehkäistiin näin uuden kodittomien koirien sukupolven syntymä! Tarhanpitäjä ja eläinlääkäri Snezhanna operoi AlphaVet-klinikalla kaikkiaan kahdeksan koiraa, joista viisi oli narttuja ja kolme uroksia. Kiitos Snezhannan nämä koirat eivät ikinä tule saamaan ei-toivottuja jälkeläisiä. Kiitos kampanjan mahdollistamisesta kuuluu myös suomalaisille lahjoittajille, jotka ovat olleet tukemassa sterilointitoimintaa!

12.5.2020  

Rabiesvasta-aineet tarhakoirilla – mitä kuuluu Viipuriin? Osa 2

Viipurin Koirat ry alkoi teettää rabiesrokotevasta-ainemittauksia kesällä 2018. Vapaaehtoisena kokeiluna alkanut vasta-ainetasojen määrittäminen vakiintui pian osaksi Viipurin Koirien adoptioprosessia. Tutkimus on kesän 2018 jälkeen suoritettu lähes kaikille yhdistyksen välityksellä adoptoiduille koirille. 

31.12.2019  

Miksi vastuullisen järjestön välittämä koira EI ole rabiesriski

Suomen Eläinlääkäriliitto SELL julkaisi 11.12.2019 uutisen ”Ihmisen rabieskuolema Suomessa on vain ajan kysymys”. Uutinen alkaa kuvitteellisella tarinalla siitä, miten vastuullisen järjestön välittämä pentuikäinen rescuekoira kuolee rabiekseen ja on sitä ennen ehtinyt purra kahta ihmistä ja olla kontaktissa useisiin muihin ihmisiin sekä eläimiin. Tämä keksitty tarina on erittäin tunteisiin vetoava ja samalla äärimmäisen pelottava.

28.9.2019  

Löytökoiratyö on tärkeä osa rabieksen torjuntaa

Syyskuun 28. päivänä vietetään kansainvälistä rabiespäivää. Teemapäivän tavoitteena on lisätä tietoa rabieksen torjunnasta ja kannustaa rabieksen vastaisiin toimiin. Samalla erilaiset toimijat saavat mahdollisuuden tehdä yhteistyötä ja kertoa työstään muille. Tänä vuonna rabiespäivän teema on rokottaminen.  

17.6.2019  

Rabiesvasta-aineet tarhakoirilla – mitä kuuluu Viipuriin?

Ruokaviraston riskinarviointiyksikkö on selvittänyt ulkomailta saapuvien koirien mahdollisia ihmisille tai koirille aiheuttamia terveysriskejä. Koirista kerättiin omistajien suostumuksella näytteitä muutaman keskeisen taudinaiheuttajan osalta. Myös Viipurin Koirat ry osallistui tutkimukseen, ja yhdistyksen maahantuomilta koirilta otettiin näytteitä Vaalimaalla eläinlääkinnällisen rajatarkastuksen yhteydessä keväällä 2018.

18.11.2018  

Taistelu antibioottiresistenssin leviämistä vastaan jatkuu

Tänään 18.11. vietetään Euroopan antibioottipäivää, jolloin on hyvä kiinnittää huomiota tärkeään aiheeseen: antibioottiresistenssiin. Viipurin Koirat ry:n aktiivit alkoivat kerätä tästä maailmanlaajuisesta ongelmasta tietoa kesällä 2017, kun yhdistys sai tietää viipurilaiskoiran kantamasta ESBL-bakteerista.

17.8.2018  

Mitä kuuluu Svetogorskiin?

Muistanette vielä, kuinka viime vuonna keräsimme rahaa tukeaksemme Svetogorskiin rakennettavaa Elenan tarhaa. Jo ennen rakentamiseen liittyvän yhteistyön aloittamista yhdistys oli tukenut Elenan eläinsuojelutyötä tavaralahjoituksilla, maksamalla eläinlääkärilaskuja sekä rahoittamalla alueella tehtävää sterilisointityötä. Koiramäärän kasvettua ja toiminnan laajennuttua Elena päätti perustaa oman tarhan Svetogorskiin.

5.3.2018  

Ajatuksia tautiriskeistä ja yhdistysten vastuusta

Keskustelu käy kuumana rescuekoirien ja mahdollisten niihin liittyvien tautiriskien ympärillä.  Viranomaiset ovat varoitelleet riskeistä mm. ajankohtaisohjelmassa Spotlight: Hittehund får familj (Yle Teema Fem 25.3.2018). Ohjelman suomenkielinen versio MOT: Katukoirat - rakkautta ja riskejä on nähtävissä Yle TV1:llä 5.3.2018 sekä Areenassa.

23.1.2018  

Miten koiralle valitaan sopiva koti?

Adoptioissa päämääränä on saattaa oikea koira ja perhe yhteen. Auttaa koiraa löytämään ikioma ihminen, luoda onnellisia loppuja. Pääsääntöisesti onnistumme siinä hyvin, ja kodinvaihtajien osuus adoptioista on vain kourallinen. Yhdistyksellämme on tarkka kaava adoptioprosessin suhteen, ja se vaatii koiravaraajalta melkoisen paljon työtä, että koira saadaan saateltua uuden elämänsä alkuun, ikiomaan kotiin. 

Pages