2021

29.9.2021  

Tukemalla löytökoiratyötä osallistut rabieksen torjuntaan

Maailman rabiespäivää (28.9.2021) vietettiin tänä vuonna 15:ttä kertaa. Tällä kertaa päivän teema oli “Rabies: facts, not fear”. Teema sopii hyvin myös rescuetoimijoille, jotka joutuvat usein kohtaamaan tauteihin liittyviä ennakkoluuloja. Tautiriskit ja erityisesti rabies nousevat usein esille rescuekoiriin liittyvissä keskusteluissa. Koiria, jotka asuvat maissa, jossa esiintyy rabiesta, pidetään tartuntariskinä ajattelematta asiaa sen pidemmälle. Koko tämä eläinsuojelun osa-alue kärsii negatiivisista asenteista, mikä puolestaan tekee mm.

24.9.2021  

Miksi niin harva koira annetaan ainoaksi koiraksi tai kerrostaloon?

Niin mielellämme sanoisimme, että rescuekoira on kuin mikä tahansa muukin koira. Tavallaan se onkin, onhan kyse kesykoirasta ja sen lajityypillisistä tarpeista. Mutta totuus on, että vaikka rescuekoirat ovat hyvin heterogeeninen ryhmä erilaisia koiria, on niistä suurimmalla osalla kuitenkin tiettyjä käyttäytymispiirteitä, jotka erottavat ne ns. onnellisen pentuajan kasvattajan kotona eläneistä ja luovutusikäisinä uuteen kotiin muuttaneista koirista.

18.8.2021  

Koiratarhalta kohti omaa kotia – kummitäti Noaa tapaamassa

Noa syntyi vuonna 2013 ja päätyi siskonsa kanssa viipurilaiselle koiratarhalle. Samana vuonna, joulun alla, Viipurin koirien sivuilla kerrottiin tämän pienen koirapojan joululahjatoive: oma koti, täysi ruokakuppi ja lämmin peti. Toive jäi toteutumatta ja seuraavana keväänä Noan tarina jatkui surullisena:

”Suuresti ihmetelemme, miksei kukaan ole vielä halunnut Noa-poikaa itselleen?” Viipurin koirien aktiivit kirjoittivat. Ujo, mutta kovin ystävällinen koirapoika jatkoi yrityksiään uskaltautua ihmisten lähelle, rohkeampien takaa, saadakseen edes hieman rapsutuksia ja pienen herkun.

17.8.2021  

Minni – 15 vuotta kotikoirana Suomessa

Pohdimme, että olisi kivaa kirjoittaa juttu jostakin kodin saaneesta koirasta, joka olisi ehtinyt samaan 15 vuoden ikään kuin yhdistyskin. Sopiva seniori-ikäinen viipurilaiskoira löytyi Kirsi Lindroosilta (ent. Mänd), joka kuuluu Viipurin Koirat ry:n perustajiin. Haastattelin Kirsiä ja pyysin häntä kertomaan yhteisestä taipaleestaan Minnin kanssa.

28.7.2021  

15 vuotta eläinsuojelua ja koira-adoptioita Viipurin seudulla

Viipurin Koirat ry:n perustamisesta tulee syksyllä kuluneeksi 15 vuotta. Yhdistys rekisteröitiin marraskuussa 2006. Mikäli koronatilanne sallii, juhlimme syntymäpäivää 8. elokuuta Vantaalla.

Pikkuyhdistys on 15 vuodessa kasvanut yhdeksi Suomen tunnetuimmista rescueyhdistyksistä, joka tunnetaan mm. vastuullisuudesta, avoimesta tiedottamisesta ja suuresta kohdealueella toteutetun avun määrästä. 

3.1.2021  

Kotihoitopaikka pelastaa koiran elämälle

Koronapandemia on kurittanut kovalla kädellä myös kodittomia koiria Venäjällä. Vaikka koronavirus ei onneksi koiriin tartukaan, se on saanut silti löytökoiratarhat ahdingon partaalle. Paikalliset lahjoitukset ovat vähentyneet, koska ihmisten varat ja jaksaminen menevät oman selviytymisen takaamiseen. Koirien hylkäämiset ovat lisääntyneet, koska ihmisillä ei ole varaa huolehtia koiristaan, ja toisaalta varmasti myös Venäjällä kotona vietetty aika on koronaeristyksen takia lisääntynyt ja houkutellut hankkimaan lemmikkieläimiä hetken mielijohteesta.