2021

18.8.2021  

Koiratarhalta kohti omaa kotia – kummitäti Noaa tapaamassa

Noa syntyi vuonna 2013 ja päätyi siskonsa kanssa viipurilaiselle koiratarhalle. Samana vuonna, joulun alla, Viipurin koirien sivuilla kerrottiin tämän pienen koirapojan joululahjatoive: oma koti, täysi ruokakuppi ja lämmin peti. Toive jäi toteutumatta ja seuraavana keväänä Noan tarina jatkui surullisena:

”Suuresti ihmetelemme, miksei kukaan ole vielä halunnut Noa-poikaa itselleen?” Viipurin koirien aktiivit kirjoittivat. Ujo, mutta kovin ystävällinen koirapoika jatkoi yrityksiään uskaltautua ihmisten lähelle, rohkeampien takaa, saadakseen edes hieman rapsutuksia ja pienen herkun.

17.8.2021  

Minni – 15 vuotta kotikoirana Suomessa

Pohdimme, että olisi kivaa kirjoittaa juttu jostakin kodin saaneesta koirasta, joka olisi ehtinyt samaan 15 vuoden ikään kuin yhdistyskin. Sopiva seniori-ikäinen viipurilaiskoira löytyi Kirsi Lindroosilta (ent. Mänd), joka kuuluu Viipurin Koirat ry:n perustajiin. Haastattelin Kirsiä ja pyysin häntä kertomaan yhteisestä taipaleestaan Minnin kanssa.

28.7.2021  

15 vuotta eläinsuojelua ja koira-adoptioita Viipurin seudulla

Viipurin Koirat ry:n perustamisesta tulee syksyllä kuluneeksi 15 vuotta. Yhdistys rekisteröitiin marraskuussa 2006. Mikäli koronatilanne sallii, juhlimme syntymäpäivää 8. elokuuta Vantaalla.

Pikkuyhdistys on 15 vuodessa kasvanut yhdeksi Suomen tunnetuimmista rescueyhdistyksistä, joka tunnetaan mm. vastuullisuudesta, avoimesta tiedottamisesta ja suuresta kohdealueella toteutetun avun määrästä. 

3.1.2021  

Kotihoitopaikka pelastaa koiran elämälle

Koronapandemia on kurittanut kovalla kädellä myös kodittomia koiria Venäjällä. Vaikka koronavirus ei onneksi koiriin tartukaan, se on saanut silti löytökoiratarhat ahdingon partaalle. Paikalliset lahjoitukset ovat vähentyneet, koska ihmisten varat ja jaksaminen menevät oman selviytymisen takaamiseen. Koirien hylkäämiset ovat lisääntyneet, koska ihmisillä ei ole varaa huolehtia koiristaan, ja toisaalta varmasti myös Venäjällä kotona vietetty aika on koronaeristyksen takia lisääntynyt ja houkutellut hankkimaan lemmikkieläimiä hetken mielijohteesta.