Mitä kaikkea saamme aikaan tuellasi?

Viipurin Koirat täytti 15 vuotta vuonna 2021. Maailmaa ei muuteta hetkessä, mutta 15 vuodessa on saatu tehtyä paljon sellaista, josta on korvaamatonta apua tuhansille koirille. Työmme ei onnistuisi ilman jäsentemme ja lahjoittajiemme tukea. 

Mitä kaikkea me olemme saaneet aikaan?  Tässä esimerkkejä siitä, mitä yhdistyksemme on tehnyt ja tekee edelleen:

Noin 4000 koiraa on löytänyt kodin Suomesta 15 vuoden aikana. Jokainen adoptioprosessi hoidetaan huolellisesti ja vastuullisesti. Kannamme vastuun koirista myös adoption jälkeen antamalla ongelmatilanteissa neuvoja sekä viime kädessä etsimällä koiralle uuden kodin. Adoptioprosessimme huolellisuudesta kertoo myös se, että viime vuonna kodinvaihtajia oli ainoastaan 15. Se tarkoittaa alle 7 prosenttia suhteutettuna viime vuonna kodinsaaneiden koirien määrään.

Paikallisten eläinsuojelijoiden arvion mukaan Viipurin alueen irtokoiraongelma on vähentynyt 15 vuodessa noin 80 %. Avustustyöllämme on ollut tässä huomattava merkitys.

Kodittomien koirien ongelman ratkaisemisessa sterilisointityö on keskeistä - yhdistyksemme käynnisti vähävaraisille suunnatun ilmaisen koirien sterilisointiohjelman jo kymmenen vuotta sitten vuonna 2012. Joka vuosi kustannamme lukuisten koirien steriloinnit. Lähitulevaisuudessa haaveilemme erillisen sterilisointiklinikan perustamisesta.

Seuraamme tarkoin, että apu menee sinne, minne se on tarkoitettu – ennen koronapandemiaa vierailimme tarhoilla viikoittain. Tällä hetkellä olemme yhteydessä tarhojen vastuuhenkilöiden kanssa päivittäin. Valvomme tarkkaan varojemme käyttöä, joka tarkoittaa esimerkiksi sitä, että teemme hankinnat itse aina, kun se on mahdollista. Annamme avustuksia vain ennalta sovittuihin käyttötarkoituksiin tositteita vastaan. Emme maksa tarhoille koirista, jotka tuomme Suomeen adoptoitaviksi.

Ostamme koiranruokaa yli 100 000 kiloa tarhojen koirille vuodessa.

Koirien terveys tarhoilla on parantunut selvästi - panostamme ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon rokotusten, loishäätöjen, sterilisointien ja valistustyön merkeissä.

Autamme tarhoja työntekijöiden palkkaamisessa, sillä koirat tarvitsevat apua tarhoilla päivittäin. Viime vuonna kustansimme 8,5 työntekijän vuosipalkan. Dom Hvostikov -tarhan johtajaksi on avullamme saatu palkattua eläinlääkäri, joka tekee yhteistyötä myös paikallisten viranomaisten kanssa.

Koirien olosuhteita tarhoilla on parannettu huomattavasti: niille on rakennettu parempia ja turvallisempia aitauksia, eläinlääkintää on parannettu ja koirien sosiaalistamiseen panostettu. Kaikki tarhojen koirat ruokitaan, lääkitään ja sterilisoidaan lahjoitusvaroin. 

Tarhoilla apumme piirissä ovat kaikki tarhojen koirat – myös ne kaikkein arimmat, aggressiiviset tai muuten adoptio-ohjelman ulkopuolelle jäävät. Näin ennaltaehkäisevä terveydenhuolto on kattavaa, ja lisäksi tämä on eläinsuojelullisesti ainoa kestävä ratkaisu.

Miten voit auttaa meitä jatkamaan? Liity jäseneksi! Jäsenmaksu on merkittävä apu koirille -  se saattaa konkreettisesti pelastaa koiran hengen. Vuoden 2022 jäsenmaksu on 25 euroa.

Esimerkkejä siitä, mitä euroilla saadaan aikaan:

  • 5 eurolla rokotamme yhden koiran
  • 15 eurolla ruokimme yhden koiran kuukauden ajan
  • 20 eurolla yksi koira saa loishäädöt sekä rokotukset
  • 30 eurolla hankimme paalin kuivikkeita ja suojaamme nukkuvat koirat pahimmalta viimalta ja märältä 
  • 35 eurolla ostamme kennelyskärokotteita 5 pennulle ja suojaamme ne tartunnalta. Samalla ehkäisemme ennalta antibioottien käyttöä sekä antibiooteille resistenttien bakteerikantojen syntymistä
  • 40 eurolla sterilisoimme yhden narttukoiran
  • 100 eurolla yksi hylätty ja tarhalle turvaan haettu pentue saa loishäädöt, rokotukset ja tärkeät lisäravinteet

Olethan mukana auttamassa? Yhdessä saamme ihmeitä aikaan myös tulevaisuudessa. Liity jäseneksi!

Tutustu myös lahjoitusmahdollisuuksiin.

Lämmin kiitos avustasi!