Adoptioprosessi: matka tarhalta kotiin

Elämä tarhakoirana

Tarhoille saapuu paljon kodeista hylättyjä koiria, kokonaisia pentueita tai joskus kaduilta löytyneitä koiria. Ennen adoptio-ohjelmaan ottamista kaikkiin koiriin tutustutaan ja taustat yritetään selvittää mahdollisimman tarkkaan. Jokainen koira madotetaan ja rokotetaan, otetaan se adoptio-ohjelmaan tai ei.
 

 

Adoptioprosessi

Koiraa ei anneta adoptoitavaksi hetken mielijohteesta, vaan yhdistys haluaa varmistua, että koko perhe on koiran ottamisesta samaa mieltä. On myös tärkeää löytää koiralle juuri se oikea koti, joten on tärkeää, että mahdollisia ongelmia punnitaan sekä harkitaan puolin ja toisin.
 

 

Matka Suomeen

Koirat matkustavat Suomeen lakivaatimusten mukaisesti, minkä lisäksi Viipurin Koirat ry testaa koirilta vapaaehtoisesti rabiesrokotevasta-ainetasot sekä kahdeksan vektorivälitteistä tautia. Viipurin alueella ei ole vuosikymmeniin esiintynyt rabiesta kotieläimillä, minkä lisäksi tilanne vektorivälitteisten tautien osalta on hyvä. Yhdistys pitää yllä tilastoa testituloksista ja julkaisee raportin puolivuosittain. Voit tutustua raportteihin Ajankohtaista-osiossa.