Irinan tarhan klinikkarakennus

Irinan tarhalle ollaan rakentamassa lämmitettyä pientä taloa eläinlääkärin tutkimuksia, hoitotoimenpiteitä ja ennen kaikkea sterilointileikkauksia varten. Tässä vajaan 50 neliön kokoisessa rakennuksessa tulee olemaan pienet eristystilat ja mahdollisuus säilyttää mm. lääkkeitä, hoitovälineitä ja papereita. Tähän saakka tarhalle on ollut hankalaa saada eläinlääkäreitä, koska potilaille ei ole kunnollista toipumispaikkaa ja hoitotoimenpiteitä on vaikea suorittaa tarhan tiloissa ja ulkona aitauksissa.

Tällä hetkellä sairaita koiria hoidetaan pääasiassa Viipurin keskustassa sijaitsevalla eläinklinikalla ja siellä suoritetaan myös suurin osa sterilisaatioista. Autoton Irina joutuu turvautumaan näillä matkoilla taksiin ja suomalaisten satunnaiseen kuljetusapuun, eli koirien hoitoon saaminen on usein työn takana. Parakista odotetaankin sekä isoa helpotusta Irinan arkeen että koirille parempia mahdollisuuksia saada hoitoa vaivoihinsa. Noin kahdensadan koiran tarhalla riittää monenlaista hoidettavaa, sillä koirat ovat sinne tullessaan usein aliravittuja ja heikkokuntoisia, joskus loukkaantuneitakin. Toivomme, että sairailla koirilla olisi pian rauhallinen paikka toipua ja että tarhalta löytyisi talviaikaan toipilaille joku muukin lämmin paikka kuin henkilökunnan muutaman neliön kokoinen kahvihuone.

Irinan "sairasparakin" ensimmäinen keräystavoite saavutettiin lähes kokonaisuudessaan loppukesällä 2016, kun Irinalle luovutettiin yhdistyksen 10-vuotisjuhlien yhteydessä n. 5500 euroa klinikkaa varten. Klinikkaa varten raivatun tontin maaperä osoittautui kuitenkin hyvin pehmeäksi ja klinikan perustuksiin meni ennakoitua enemmän rahaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kokonaiskustannukset nousevat huomattavasti alkuun arvioidusta 7000 eurosta. Seinät ja katto ovat kuitenkin jo pystyssä!

Pyydämme edelleen tukijoiltamme apua, jotta saamme klinikkarakennuksen valmiiksi ja ensimmäiset toipilaat pääsisivät nauttimaan lämmöstä ja rauhallisesta tilasta. Klinikan saaminen käyttökuntoon on iso askel alkeellisissa oloissa eläville koirille. Sen avulla voimme turvata paremman hoidon tarhan koirille. Klinikan rakentaminen on hyvällä mallilla, mutta vielä on matkaa siihen, että klinikalla voidaan ottaa ensimmäiset koirat vastaan.
*

Poliisihallitus on myöntänyt Viipurin Koirat ry:lle 5.7.2018 uuden rahankeräysluvan. Luvan numero on RA/2018/646 ja se on voimassa 05.07.2018-31.07.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. 

Keräystilin numero on FI74 1394 3500 1553 91, saaja: Viipurin Koirat ry. Lahjoitukset ovat tervetulleita!


 

** Päivitys 23.10.2017

Klinikkarakennus on saatu ulkoapäin valmiiksi: ulkoseinät on päällystetty ja parakin eteen on rakennettu pieni katos. Parakki otettiin käyttöön heti, kun se oli mahdollista, vaikka sisätilat kaipaavat edelleen viimeistelyä ja kalusteita. Parakista puuttuu sisäkatto ja esimerkiksi kunnon valaistus. Leikkauspöytä saatiin lahjoituksena ja kuljetettiin tarhalle Suomesta.

Sekä varat parakin viimeistelytöihin että uudet tai käytetyt klinikkavarusteet otetaan ilolla vastaan.