Toimi kotihoitajana

Tuomme Viipurin tarhoilta kotihoitoon ensisijassa pentuja. Myös sellaiset aikuiset koirat, jotka joutuvat tarhalla esim. toisten koirien kiusaamiksi tai muuten vaativat yksilöllistä hoitoa, pyritään sijoittamaan kotihoitoon.

Näille koirille huolehtiva ja hellä hoito kodinomaisessa ympäristössä on usein paras lääke ja juuri se, mitä ne eniten kaipaavat. Usein kotihoitoon pääsy edistää koiran kodinsaantimahdollisuuksia ja erimerkiksi moni tarhalla huomaamattomaksi jäänyt ja vuosiakin kotia odottanut koira on saanut Suomeen päästyään tilaisuuden löytää onnen.

Tarvitsemme toisinaan hoitopaikkoja myös hyvin kiireellisesti esimerkiksi loukkaantuneille koirille tai kodinvaihtajille. 

Kotihoitajaksi ryhtyvältä edellytämme 21 vuoden ikää. Aiempi koirakokemus on hyvin toivottavaa. Kotihoitaja huolehtii hoitokoirasta kuin omastaan. Hän vastaa mieluusti koiran päivittäisistä ruokakuluista, mutta yhdistys maksaa pakolliset eläinlääkärikäynnit, joko laskulla suoraan klinikalle tai jälkikäteen kuitteja vastaan. Eläinlääkärikäynneistä on aina sovittava etukäteen yhdistyksen kanssa.

Hoitojakson kestoa on mahdotonta ennustaa etukäteen. Hoitaja sitoutuu huolehtimaan koirasta ja majoittamaan sen kotonaan, kunnes oma koti löytyy. Hoitaja toimittaa koiran kuvia ja kuulumisia julkaistavaksi yhdistyksen verkkosivuilla. Hän sitoutuu tapaamaan mahdollisia omistajaehdokkaita yhdessä koiran kanssa. Mikäli perheessä on useampia ihmisiä, on koko perheen sitouduttava hoitokoiran tuloon. Hoitokoiria luovutetaan alle kouluikäisten lasten perheisiin vain poikkeustapauksessa.

Mikäli sijaiskodissa on ennestään muita koiria, tulee näiden rokotusten olla ajan tasalla. Vapaaehtoisina kotihoitajina toimivilla on suositeltavaa olla tapaturma- ja kotivakuutus. Kotihoitajia tai hoitokoiria ei ole vakuutettu yhdistyksen puolesta.

Kotihoito on tärkeä osa toimintaamme; se on myös mitä mainioin tapa auttaa kodittomia koiria sekä sitä kautta olla mukana yhdistyksemme toiminnassa. Annamme kotihoitajillemme opastuksen sekä tukemme tehtävään. Kotihoitaja ja yhdistys allekirjoittavat kotihoitosopimuksen ennen hoitojakson alkamista.

Kiinnostuitko tästä arvokkaasta työstä?

Jos kiinnostuit, tutustu kotihoitosopimukseen ja täytä alla oleva kiinnostuslomake. Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt, että yhdistyksen koiravaraajat käsittelevät antamiasi tietoja sijaiskotien valinnassa. 

Otathan huomioon, että yhdistys ei voi tuoda rajattomasti koiria hoitoon. Voit joutua odottamaan yhteydenottoa ja omaa hoidokkiasi pitkäänkin. Haastattelemme hoitajaehdokkaat ja valitsemme sijaiskodeiksi parhaiten soveltuvat. Toisinaan hoitoon tuotavat koirat vaativat erityistä huomiota esimerkiksi arkuuden vuoksi – tällaiset koirat pyrimme sijoittamaan ainoastaan kokeneille hoitajille. Aloittelevan hoitajan luokse pyrimme sijoittamaan reippaita pentuja.

Yhdistys valitsee hoitoon tulevat koirat, mutta kotihoitaja itse päättää, ottaako tarjotun koiran hoidettavakseen. Jokaisella hoitajalla on yhteyshenkilö tukenaan.

HUOM! Lomake ei lähde, jos se on puutteellisesti täytetty. Tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia täytettäviä. Saat sähköpostiisi automaattisen kuittauksen lähetettyäsi lomakkeen.