2012

Koppitalkoita Viipurissa - kiitos keräyksiin osallistuneille!

  19.12.2012

Yhdistyksen aktiivit sekä muut vapaaehtoiset ovat käyneet kahtena viikonloppuna kokoamassa lahjoitusvaroin Irinan tarhalle hankittuja koppeja Viipurissa. Porukalla homma on sujunut joutuisasti, ja pian kaikki 20 koppia ovat valmiina. Koirat ovat ottaneet uudet kopit vastaan innolla, ja rakentajat ovatkin saaneet innostuneita apulaisia ympärillä häärivistä (ja työkaluja "lainaavista") koirista.

Samalla sekä uudet että vanhat kopit on vuorattu reilulla kasalla lämpöä eristävää ja kosteutta pois pitävää puukuiviketta.

Lämmin kiitos kaikille koppien ja kuivikkeiden hankintaan osallistuneille!

 

Kristan ja Pinelopan hartain joulutoive - viimeinkin oma koti

  7.12.2012

On kurjaa huomata, että yhdistyksellä on monta ihanaa koiraa kotihoidossa, joista tulee vain vähän kyselyitä. Kotihoidossa olevaan koiraan tutustuminen on helppoa. Koirien luonteesta osataan kertoa paljon ja kavereita on myös mahdollista päästä tapamaan ennen lopullista päätöstä. Kotihoidossa olevan koiran ottaminen on yhtä iso teko kuin koiran ottaminen suoraan tarhalta, sillä jokainen kodin saanut hoitokoira vapauttaa paikan seuraavalle hoitolaiselle. Krista ja Pinelopa ovat odottaneet omaa kotiaan jo kauan ja toivommekin hartaasti näille kahdelle ihanalle tytölle joululahjaksi omaa isäntää tai emäntää.

Kristasta ja Pinelopasta voit kysellä enemmän kotihoitovastaaviltamme Nooralta (ma-pe klo 15-17, 040 834 2427 tai noora.vk(at)suomi24.fi) ja Susannalta (ma-pe klo 15-18, 050 490 7892 tai susanna(at)koiruus.org).

 

Kiitokset Niittykummun PetPointille

  2.12.2012

Suurkiitos Niittykummun PetPointille saamastamme lahjoituksesta Viipuriin.

 

Eettinen joululahjatempaus 5.11. - 23.12.

  24.11.2012

Eettinen joululahja on hyvää tekevä lahja. Sterilisointi, ruokaa, uusi koppi tai muu oikea apu Viipurin kahdelle koiratarhalle onnistuu nyt eettisten joululahjojen kautta. Avustamme kahta koiratarhaa, joilla asuu noin 250 koditonta koiraa. Tutustu lahjavaihtoehtoihin ja tilausohjeisiin täällä.

 

Koiramainen glögijuhla Pitkäkosken koirapuistossa 2. joulukuuta

  18.11.2012

Tervetuloa viettämään lämmin glögihetki viipurilaisessa seurassa Pitkäkosken koirapuistossa Helsingissä 2.12. kl. 14:00.

Koirapuisto sijaitsee Pitkäkosken ulkoilumajan läheisyydessä osoitteessa Kuninkaantammentie 20, Kaarela. Kävele ulkoilumajan parkkipaikalta noin 200 metriä oikealle hiekkatietä. Tapaamme suurien koirien puolella.

Tapahtuma ei ole keräys, mutta voit halutessasi tuoda pieniä paketteja tarhoille vietäväksi. Suuremmista lahjoituseristä tulee sopia etukäteen.

 

Toipilaskummikoira Leon tarvitsee apua

  16.11.2012

Päivitys 5.12.2012: Leon todettiin eläinlääkärin tutkimuksissa valitettavasti niin pahoin sairaaksi, että poika jouduttiin nukuttamaan ikiuneen 1.12.2012. Lämpimät kiitokset teille kaikille, jotka teitte mahdolliseksi Leonin auttamisen yrittämisen! On kovin surullista, että Leonin kunto oli romahtanut jo liian huonoksi, eikä auttaminen ollut enää mahdollista.

Ihosairaudesta kärsivä Leon tarvitsee kipeästi apua päästäkseen pois tarhaolosuhteista. Haluaisimme näin joulun alla lahjoittaa kummien avulla Leonille lämpöä, turvaa ja parempaa terveyttä!

Leon kärsii sairaudesta nimeltä demodikoosi. Leonin turkki on sikaripunkin aiheuttaman sairauden vuoksi hyvin harva. Sen iho on parkkiintuneen harmaa, kuiva ja tulehduksille altis. Leonin tilanteessa olevan puolikaljun koiran elämä tarhan askeettisissa olosuhteissa on erityisesti talvella todella kovaa, ja muuttuu pakkasten myötä pian mahdottomaksi.

Sikaripunkit eivät normaalisti aiheuta terveelle koiralle haittaa. Esimerkiksi aliravitsemus, stressi ja koiran vastustuskykyä alentavat sairaudet voivat kuitenkin altistaa koiran yleistyneelle demodikoosille. Jos koira sairastuu demodikoosiin aikuisiällä, siitä ei helposti parane. Sikaripunkit eivät kuitenkaan tartu ihmisiin, toisiin koiriin tai muihin eläimiin. Sairaus vaatii pitkällistä hoitoa mm. antibiootein eläinlääkärin valvonnassa, mikä tulee usein varsin kalliiksi. Lisäksi koira tarvitsee hyvää ravintoa, lämpöä, stressittömän ympäristön ja hellää huolenpitoa.

Leon on vielä nuori ja suhtautuu kovasta kohtalostaan huolimatta ihmisiin ujon ystävällisesti. Mielestämme se ansaitsisi mahdollisuuden parempaan elämään - ja aivan ensimmäiseksi se täytyy saada sisälle lämpimään. Leon onkin valittu joulun toipilaskummikoiraksi: toiveemme on saada Leon Suomeen kotihoitoon ja lääkärin vastaanotolle ennen pahimpia pakkasia. Jos käy hyvin ja Leon kuntoutuu, se voi aikanaan alkaa etsiä omaa kotia.

Jos haluat tukea Leonia, auttaa sitä pääsemään Suomeen ja osallistua hoitokuluihin, voit ryhtyä sille kummiksi. Voit myös muistaa ihmisystävääsi eettisellä joululahjalla ja antaa samalla Leonille lahjan, jollaisesta se ei tarhan kylmyydessä osaa vielä edes uneksia.

Voit lahjoittaa Leonia varten haluamasi summan Viipurin Koirat ry:n lahjoitustilille Nordea 139435-155391 (IBAN FI74 1394 3500 1553 91). Kirjoita maksuun viestiksi "Leon" sekä sähköpostiosoitteesi. Huom! Saat kummikoirasi kuulumisia ja kuvia sähköpostitse, joten lähetäthän yhteystietosi myös osoitteeseen info(at)viipurinkoirat.fi.

Viipurin Koirat ry:lle myönnetyn keräysluvan numero on 2020/2011/3416 ja se on voimassa 13.12.2011-12.12.2013. Lupa on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kaikki lahjoitukset käytetään suoraan löytökoirien hyväksi.

**Päivitys 26.11.2012: Leon saapui Suomeen 22.11.2012. Se on tällä hetkellä yhdistyksen hoivissa Uudellamaalla toipumassa matkan aiheuttamasta shokista ja uupumuksesta. Leonille etsitään rauhallista, osaavaa hoitopaikkaa omakoti- tai rivitalosta. Yhteydenotot osoitteeseen info(at)viipurinkoirat.fi.

 

Kodin saaneita koiria 15.11.2012

  15.11.2012

Torstai-illan pimeydessä saapui Suomeen viisi koiraa, jotka olivat ymmärrettävästi alkuun peloissaan ja pää pyörällä kaikesta uudesta ja ihmeellisestä. Tulijat olivat Belka-rouva, veljekset Tim ja Tuli sekä ihanat tyttöpennut Estelle ja Milena. Nämä koirat eivät enää palele tarhalla, vaan saavat nukahtaa kylläisinä omissa, pehmeissä pedeissään. Niiden tulevaisuus näyttää nyt varsin hyvältä.

Viipurin Koirat kiittää!

 

Kodin saaneita koiria 14.11.2012

  14.11.2012

 

Syksyisen pimeä ilta toi uudet tuulet DollynMariuksenSalkan ja pikku Samalin elämään. Koirat saapuivat Suomeen autokyydillä hämmentyneinä, mutta reippaina. Heti ensimmäiseksi ne tapasivat uudet perheensä. Nämä neljä onnekasta eivät enää ole kodittomia!

Samassa kyydissä saapui myös töppöjalkainen Filia (viimeinen kuva), joka jatkaa kodinetsintää kotihoitopaikastaan.  

 

Eettinen joululahjatempaus pyörähtää käyntiin tänään

  5.11.2012

Tänä vuonna yhdistyksen valtasi joulumieli jo melko varhaisessa vaiheessa syksyä ja päätimme aloittaa eettisen joululahjatempauksen hyvissä ajoin. Jos haluat tutustua yhdistyksen joululahjavaihtoehtoihin, käy lukemassa lisää eettisistä lahjoista.

 

Neppis nousee kuukauden kodittomaksi

  3.11.2012

Tarhalla kävijät ovat vähän suruissaan seuranneet Neppis-pojan kehitystä tavallisesta touhukkaasta pennusta ujoksi nuoreksi mieheksi. Kerta kerran jälkeen Neppis jää muiden koirien alle, eikä osaa pitää puoliaan suuressa laumassa. Me aktiivit ja myös tarhahenkilökunta toivomme tälle pienelle pojalle mahdollisuutta Suomessa. Arkuuden takia Neppistä ei ehkä voi heittää kaupungin keskustaan, mutta muista mahdollisuuksista juttelemme mielellämme.

 

Tästä eteenpäin voit kysellä Suomessa olevia koiria suoraan kotihoitovastaavilta

  3.11.2012

Olemme muuttaneet adoptioprosessia siten, että Suomessa kotihoidossa olevista koirista kiinnostuneet voivat olla suoraan omatoimisesti yhteydessä kotihoitovastaaviin, Nooraan ja Susannaan. Puhelinnumerot ja soittoajat löytyvät yhteystiedoista. Ennen soittoa on hyvä tutustua kuitenkin adoptio-ohjeisiin ja halutessaan kiinnostunut voi myös täyttää adoptiohakemuksen valmiiksi.

 

Leinolan koulun jouluinen viipurinmatka ja ruokakeräys Tampereella

  1.11.2012

Yhdistys välittää pyynöstä seuraavan viestin. Matkalla ei ole mukana yhdistyksen aktiiveja.

Leinolan koulu Tampereelta järjestää perinteisen pikkujoulumatkan Viipuriin la 1.12 - su 2.12.
Matkalla vieraillaan Irinan tarhalla ja toimitetaan sinne kerätyt nappulat ja muut tarvikkeet.
Tarhalla voi viettää enemmänkin aikaa viikonlopun aikana , jos haluaa.
Ajoreitti: Tampere-Lahti-Kouvola-Vaalimaa-Viipuri
Majoitus: hotelli Atlantik vanhan kaupungin sydämessä Piispankadulla.
Hinta 150 €, joka sisältää kuljetuksen, ryhmäviisumin, hotellimajoituksen 2hh + aamupala + mahdollisuuden osallistua muuhun ohjelmaan. Lauantai-iltana mahdollisuus osallistua omakustanteiseen iltapalaan ravintola Camelotissa Mustainveljesten kadulla Pöllöä vastapäätä.

Matkalle tarvitset: Passin, joka on voimassa 6 kk matkan jälkeen
Viisumianomuksen, jonka saa tulostettua netistä esim. Tuovinen, Turun Neva
Tours .Tuovisella myös täyttöohjeet ( anomuksen voi täyttää käsin)
passikuvan anomukseen
todistuksen matkavakuutuksesta ( saa vakuutusyhtiöstä soittamalla )
mustavalkoinen kopio oman passin kuva-aukeamasta ( ei suurennettu eikä
pienennetty.

Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 19.11. Eli viisumianomus täytyy olla silloin Tampereella.

Tampereella järjestetään koiranruokakeräys tähän matkaan liittyen Linnainmaan Faunatar-myymälässä KCM-kauppakeskuksessa Mäentakusenkatu 1. Puh. 010-3221420
Auki arkisin 10 - 20 , lauantaina 10 - 17
Keräysaika: torstai, perjantai ja lauantai 22.11 - 24.11

Viipurin matkasta ja Linnainmaan ruokakeräyksestä lisäinfoa+ilmoittautumiset:
pertti.laanti(miuku)suomi24.fi tai 040-5877722.

 

Pages