2014

Tiitu-koiran puoli vuotta kestänyt karkumatka päättyi lopulta  30.12.2014

Moni Viipurista kotiutunut koira karkaa uudelta omistajaltaan varoituksista ja varovaisuudesta huolimatta. Näin kävi myös Tiitulle, vaikka sen turvallisuuden eteen tehtiin kaikki mahdollinen. Haluammekin nyt kertoa Tiitu-koiran tarinan varoituksena, mutta myös innoituksena. Tiitun miltei puoli vuotta kestänyt reissu on osoitus siitä, ettei ikinä saisi antaa periksi.

Tavallisen näköisen Tiitun kohtalo on yhdistyksen väelle liiankin tuttu. Musta koira hukkui helposti muiden söpömpien koirien sekaan, eikä vuosia tarhalla omaa kotia odottanutta Tiitua kysellyt kukaan. Tarhalle pentuna päätynyt Tiitu katsoi vierestä kun muut sisarukset matkasivat koteihinsa. Arka Tiitu tarvitsi aivan erityisen kodin. Tiitun onni tuntui kuitenkin lopulta kääntyvän, kun sille löytyi osaava tuttu hoitopaikka.

Tiitu pääsi kotihoitoon huhtikuun alussa ja opetteli kotikoiran elämää hiljalleen omassa tahdissaan. Kesäkuun 23. päivä saimme kuitenkin tiedon, että Tiitu oli päässyt irti. Tästä alkoi Tiitun pitkä karkumatka. Tiitun etsintöjä vaikeutti karkulaisen laaja reviiri erityisesti Jämsän ja Mäntän seudulla. Väsynyt Tiitu jaksoi liikkua hyvinkin laajalla alueella. Kekseliäs tyttö tuntui vaihtavan paikkaa tiuhaan ja osasi vältellä loukkuja. Jo varhaisessa vaiheessa kuulimme, että Tiitu näyttää ontuvan ja huolemme koirasta kasvoi päivä päivältä.Syksyn tullen nälkäinen Tiitu oli erityisen kiinnostunut ystävällisten hirvimiesten saaliista ja saikin siitä säännöllisesti osansa. Olimme toiveikkaita, koska Tiitusta oli usein näköhavaintoja ja riistakamerassa tuttua liikettä. Loukkuun tyttö ei vain silti mennyt. Joulukuun alussa saimme järkyttävän uutisen, että Tiitu oli jäänyt auton alle Mäntässä, mutta jatkanut matkaansa ontuen entistäkin enemmän. Olimme surun murtamia. Suurin pelkomme oli, että Tiitu piiloutuisi jonnekin kuolemaan yksin ja kovissa kivuissa. Etsintöjä tehostettiin, mutta loukkaantuneesta koiraparasta ei näkynyt jälkeäkään useisiin päiviin.16.12. saimme kuitenkin tämän joulun parhaan lahjan. Tiitun kotihoitaja ilmoitti, että Tiitu oli viimein saatu kiinni. Tiitu oli lopulta mennyt paikallisen metsästäjän virittämään supiansaan. Loukkaantunut, mutta yllättävän rauhallinen karkulainen pääsi heti lääkäriin.Tiitulla oli toisessa takajalassa paha vamma auton tönäisyn takia. Tiitu oli myös laihunut ja väsynyt. Jo kotiin lähtenyt ortopedi suostui palaamaan töihin ja leikkasi jalan samantien. Tiitun sääriluusta oli irronnut sirpale, mutta vamman ei pitäisi haitata Tiitua tulevaisuudessa. Nyt Tiitun haavaa hoidetaan avohaavana, se saa antibioottia ja särkylääkettä ja tarvittaesssa haavan umpeutumista nopeutetaan laserhoidolla.


Tiitu-koiran pitkä karkumatka on nyt ohi ja tyttö saa toipua hoitopaikassaan rauhassa. Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia Tiitun etsintöihin osallistuneita. Ilman teitä Tiitu ei olisi ikinä selvinnyt.

Kiitoksen ansaitsevat erityisesti:
Tietenkin Tiitun kotihoitaja Leena perheineen, joka ei antanut periksi vaikka Tiitun karkumatka venyi. Olemme kiitollisia, että Tiitulla on turvallinen paikka toipumiseen.Terhi perheineen, joka huolehti loukuista ja Tiitun syöttämisestä pihallaan sekä vapaapäivänsä rämpivät metsässä Daisy-koiran kanssa Tiitua jäljittämässä.Rauno, joka suunnitteli, rakensi ja asensi loukun, johon Tiitu lopulta lankesi.Virve, joka ensimmäinen kiinnitti huomiota Tiituun Mäntässä ja laittoi ilmoituksen Karkureihin. Postinjakajana hän seurasi Tiitun liikkeitä Mäntän ja Jämsän välillä auton peräkontti täynnä maksalaatikkoa ja makkaraa.

Pirkanmaan etsijäkoirien Johanna ja Nina sekä Ropi-koira, jotka järjestivät loukkuja, jäljitystä ja asiantuntija-apua.

 Vesa ja Riina, jotka tarjosivat Tiitun paikannusta sekä koirien kanssa että riistakameralla.Pentti ja Jämsän Turkinkylän hirviporukka, jotka huolehtivat loukusta sekä seurasivat ja ruokkivat Tiitua ruhtinaallisilla hirvipaisteilla.Timo Jämsän koirahoitolasta, joka jäljitti Tiitua ja tiedotti usein sen vaiheista.Kiitokset myös kaikille muille, jotka ilmoittivat havainnoistaan ja näin auttoivat karkulaisen paikannuksessa.

  

Koiramainen glögijuhla 7.12.

  1.12.2014

Perinteeksi muodostunut glögintuoksuinen pikkujoulupuistoilu järjestetään taas Pitkäkosken koirapuistossa Helsingissä sunnuntaina 7.12. kl. 14:00 alkaen. Tervetuloa mukaan!

Koirapuisto sijaitsee Pitkäkosken ulkoilumajan läheisyydessä osoitteessa Kuninkaantammentie 20, Kaarela. Ulkoilumajan parkkipaikalta on 200 metrin kävelymatka, tapaamme suurien koirien puolella. Voit halutessasi tuoda pieniä lahjoituksia tai tervehdyksiä Viipuriin vietäväksi, mutta tapahtuman ensisijaisena tarkoituksena on tarjota mahdolllisuus mukavaan yhdessäoloon (suuremmista lahjoituksista pyydämme ottamaan yhteyttä etukäteen). Tapahtumassa on kannatustuotteita saatavilla säävarauksella.

 

Eettiset joululahjat myynnissä

  28.11.2014

Viipurin Koirien perinteinen joulukeräys on käynnissä! Jos ystävälläsi on jo kaikkea, anna hänelle aineeton joululahja! Lähetämme kauniin kortin sähköpostilla puolestasi lahjan saajalle. Voit myös osallistua keräykseen, vaikket antaisikaan lahjaa eteenpäin.

Eettiset joululahjat ovat mainio tapa auttaa kodittomia koiriaä. Joulukeräyksen tuoton avulla hankitaan heti joulun jälkeen viemisiä Viipurin kahdelle kodittomien koirien tarhalle, missä apu on kipeästi tarpeen. Yhdistyksen suomalaiset aktiivit toimittavat lahjat perille. Lahjavaihtoehdoiksi on valittu tarhoilla juuri nyt eniten tarvittuja tuotteita. Vaihtoehtoina on mm. ruokaa, matokuuri ja hylätyn pentueen pelastuspaketti. Käy tutustumassa osoitteessa: http://www.viipurinkoirat.fi/eettinen-joululahja

 

Kodin saaneita koiria 19. & 21.11.2014

  25.11.2014

Viime viikon kuljetus toi palelevia pentuja kotihoitoon sekä muutaman onnekkaan omaan, uuteen kotiinsa. Jättityttö Flooran saapumista odotettiin innolla ja nyt oli vihdoin Flooran vuoro. Myös pikkuinen Fima-poika sai kodin samoin kuin pahvilaatikosta ulkoa löytynyt Kljaksa, sekä Unelma-pentu. Unelman mukana samassa kyydissä saapui kotihoitoon sisko Anelma sekä terrierimäiset Nelson ja Nyyti. Lisäksi hoitoon pääsivät tyttöpentu Ani sekä ohutturkkisena tarhalla palellut Vekku-pentu. Tuhannesti onnea uusille kodeille ja lämpimät kiitokset sijaiskodeille!

Floora

Fima

Kljaksa

Unelma

Anelma & Unelma

Vekku

Ani

Nelson

Nyyti

 

Kodin saaneita koiria 19. & 21.11.2014

  25.11.2014

Viime viikon kuljetus toi palelevia pentuja kotihoitoon sekä muutaman onnekkaan omaan, uuteen kotiinsa. Jättityttö Flooran saapumista odotettiin innolla ja nyt oli vihdoin Flooran vuoro. Myös pikkuinen Fima-poika sai kodin samoin kuin pahvilaatikosta ulkoa löytynyt Kljaksa, sekä Unelma-pentu. Unelman mukana samassa kyydissä saapui kotihoitoon sisko Anelma sekä terrierimäiset Nelson ja Nyyti. Lisäksi hoitoon pääsivät tyttöpentu Ani sekä ohutturkkisena tarhalla palellut Vekku-pentu. Tuhannesti onnea uusille kodeille ja lämpimät kiitokset sijaiskodeille!

Floora

Fima

Kljaksa

Unelma

Anelma & Unelma

Vekku

Ani

Nelson

Nyyti

 

Kiitos Vantaan ruoka- ja tarvikekeräykseen osallistuneille!

  23.11.2014

Yhdistys järjesti lauantaina 22.11. Vantaan Musti ja Mirri Petikon edustalla ruokakeräystapahtuman. Loskaisesta säästä huolimatta paikalle saapui sekä koirien ystäviä että tuttuja, Viipurista kotoisin olevia koiria.

Aivan erityisesti kaivattiin ravinteikasta pentujen kuivamuonaa, ja jonkin verran sitä saatiinkin. Aliravittuja pentuja on pitkin syksyä tullut molemmille tarhoille ja niitä uhkaavat nälän lisäksi riisitauti ja muut puutossairaudet.

Koirien kuivamuonaa saatiin yhteensä noin 400 kiloa. Lisäksi saatiin purkkiruokaa, hiukan kissanruokaa, leluja ja runsaasti koirien herkkuja. Matolääkkeet ja ripulipotilaan vatsan toimintaa tukevat lääkkeet olivat todella tervetulleita lahjoituksia. Lisäksi lahjoituskuormaan kertyi mm. vilttejä, kuljetusbokseja ja hiukan vaatteita. Kahvikassaan kertyi 150 euroa ja 87 senttiä ja kannatustuotteita sekä jouluisia käsitöitä myytiin 227 eurolla.

Paikalla oli erikoisvieraina kaksi kummikoiraa: 8-vuotias Peka-tyttö, joka on etsinyt omaa kotia jo pitkään, sekä jalkaoperaatiosta toipuva ja omaa kotia etsivä Taneli. Molemmat saivat tutustua muutamiin paikalle saapuneisiin kummitäteihin ja -setiin, joiden antama taloudellinen tuki on ollut korvaamaton lääkärikulujen kattamiseksi.

Kiitos kaikille mukana olleille ja lahjoitauksia tehneille! Ja kiitos myös jälleen Vantaan Musti ja Mirri Petikolle!

Peka ja kummisetä

Taneli ja kummitäti

 

 

Ruoka- ja tarvikekeräys Vantaalla lauantaina 22.11.

  21.11.2014

Lauantaina 22.11. on pääkaupunkiseudulla Vantaan Musti ja Mirri Petikossa (Petikontie 1, 01720 Vantaa) mahdollisuus tuoda jouluterveiset tarhanpitäjille Olgalle ja Irinalle - ja ennen kaikkia tarhojen suurille koiralaumoille. Yhdistyksen aktiivit toimittavat viemisiä myös Viipurin kissojen turvakotiin.

Aivan erityisesti kaivataan ravinteikasta pentujen kuivamuonaa, koska siitä on molemmilla koiratarhoilla huutava pula. Aliravittuja pentuja on pitkin syksyä tullut molemmille tarhoille ja niitä uhkaavat nälän lisäksi riisitauti ja muut puutossairaudet. Kaikki koirien ja kissojen tarvikkeet ja ruoka ovat tervetulleita!

Paikalla on erikoisvieraina kummikoira Peka, joka on etsinyt omaa kotia sivuillamme jo pitkään, sekä jalkaoperaatiosta toipuva kummikoira Taneli. Myös Taneli etsii kotia. Tervetuloa tutustumaan!

Muistathan, että voit osallistua keräykseen myös lahjoittamalla haluamasi summan tilille FI74 1394 3500 1553 91, viite 1038 (Saaja: Viipurin Koirat ry, keräyslupa 2020/2013/4368). Saadut varat käytetään koirien ruokakuluihin.

 

Kodin saaneita koiria 11. & 13.11.2014

  14.11.2014

Parin viikon tauon jälkeen saimme koiria Suomeen kahtena päivänä. Onnekkaat omiin koteihinsa matkanneet olivat suloiset siskokset Alisa ja Amina sekä veljekset Filia ja Stepan. Riemumielin toivotimme tervetulleeksi myös sokean herrasmiehen Seriyn, joka vihdoin pääsee nauttimaan kotikoiran elämästä.

Hoitopaikkoihinkin pääsi monta koiraa. Reipas, nuori Silmu-tyttö, sisarukset Nipsu ja Nunu, energinen Melissa-pentu sekä tarhalla yli vuoden odottanut sympaattinen Lydia. Onnea uusiin koteihin ja lämmin kiitos kotihoitajille!

 

Viipurin Koirat Ry:n joulunajan tapahtumakalenteri

  4.11.2014

Joulukiireiden keskellä haluamme muistuttaa mahdollisuudesta tukea tärkeää eläinsuojelutyötä. Olemme keränneet kaikki joulunajan tapahtumamme ja keräyksemme yhteen ja toivotamme kaikki tervetulleiksi tekemään hyvää.

KE 12.11. Viipurin Koirien esittely- ja keräyspiste, Musti ja Mirri Malmi, Helsinki, Malmin kauppatie 18 (Malmintori), klo 17-19.
Tule tutustumaan yhdistyksen toimintaan ja tuomaan terveisesi Viipuriin.

LA 15.11. Hurtta Helppi ry:n Hyvän mielen joulutori, Harjun nuorisotalo, Helsinki, Aleksis Kiven katu 1-3, klo. 9-17.
Hurtta Helppi kokoaa useamman yhdistyksen saman katon alle myymään jouluisia tuotteitaan eläinten hyväksi.


LA 22.11. Ruoka- ja tarvikekeräys, Musti ja Mirri Petikko, Vantaa, Petikontie 1, klo. 10-14.
Viipurin Koirat ry:n oma keräys- ja kannatustuotemyyntitapahtuma nyt myös näin joulun alla, kun tuleva talvi pistää tarhakoirat koville.


LA 29.11. Ruoka-ja tarvikekeräys, Musti ja Mirri Kauppakeskus Valuri, Salo, klo. 10-15.
Mahdollisuus tukea Viipurin koiratarhoja nyt myös Salon suunnalla.


SU 7.12. Jouluinen glögipuistoilu, Pitkäkosken koirapuisto, Kuninkaantammentie 17, Helsinki, klo. 14-15:30.
Perinteeksi muodostunut tapaaminen Pitkäkosken koirapuistossa. Glögitarjoilu!

LA 13.12. Kulkurien joulumyyjäiset, Vantaan Korsotalo, Korsontie 14, klo. 12-19.
Kolmen yhdistyksen yhteinen voimanponnistus ja hyvä tilaisuus ostaa viimeiset hyvää tekevät joululahjat.

MA 1.12-TI 23.12. Eettinen joululahja
Aikaisempien vuosien tapaan haluamme tarjota oman aineettoman joululahjavaihtoehtomme. Lahjojen tuotolla pelastetaan henkiä ja tuetaan tarhojen toimintaa piktälle ensi vuoteen. Lue lisää ja tee tilaus sivuillamme: http://www.viipurinkoirat.fi/eettinen-joululahja

 

Kodin saaneita koiria 21. & 23.10.2014

  28.10.2014

Toimme kuljetustaukoa edeltävällä viikolla kaksi koirakuljetusta, joten jokunen koira pääsi lämpimään ennen pahempia yöpakkasia. Onnekkaat adoptoidut olivat siskokset Taateli ja Viikuna sekä Roope-pentu ja supersympaattinen Karasik. Onnea heille sekä heidän perheilleen!

Hoitopaikkoihin pääsivät jalkansa murtanut kummikoira Olli, reipas neitonen Naiki, ujo Asia sekä pennut Nessi, Muisku ja Vanamo.

Kotihoidossa olevista koirista omiin koteihinsa varattiin Taatelin ja Viikunan veli Touko sekä Sointu, joka muuttui tarhalta päästyään lamaantuneesta arkajalasta hämmästyttävän iloiseksi ja puuhakkaaksi koiraksi.

Taateli

Viikuna

Roope

Karasik

Olli

Naiki

Asia

Vanamo

Muisku

Nessi

 

Operaatio Olli: keräys leikkauksen rahoittamiseksi

  27.10.2014

Puolivuotias Olli-koira on katsonut kuolemaa silmiin jo monta kertaa. Se hylättiin pentuaikaisesta kodistaan, ja kuljeskellessaan ulkona yksinään sen päälle ajoi auto. Jalkansa pahasti murtanutta ja nälkäistä Ollia ei auttanut kukaan. Viikkojen kuluessa murtuma luutui väärään asentoon. Sitten joku tarjosi Ollille ruokaa, jota oli maustettu myrkyllä, koska ihmisten seuraan tuppautuvasta, jalkapuolesta koirasta haluttiin alueella eroon. Olli selvisi hengissä, mutta joutui seuraavaksi tapporankkurien käsiin. Ollin elämän piti loppua viimeistään tähän, mutta kohtalo käänsi vielä uuden sivun: Olli pelastettiin ja vietiin kodittomien koirien tarhalle.

Siellä me suomalaiset kohtasimme Ollin ensimmäistä kertaa: ihmisrakkaan, ison poikapennun, joka näytti ontuvan jokaista jalkaansa ja sai sydämemme särkymään. Lähes toivottomalta tapaukselta vaikuttaneen koirapojan elämän oli määrä seuraavaksi päättyä eläinlääkärin vastaanotolla Suomessa, mutta Olli yllätti jälleen. Ortopedin mukaan murtuma on hyvässä kohdassa, joten vielä kasvuikäistä Ollia voidaan auttaa leikkauksella. Olli ei aio antaa periksi. Emme myöskään me.

Olli on yhdistyksen uusi kummikoira. Olli on kotihoidossa Vantaalla, ja toivuttuaan se voi alkaa etsiä omaa kotia ja unohtaa kaiken kivun ja ikävän. Tavoitteenamme on kerätä huima summa, 1600 euroa, joka kattaa Ollille suoritetun eläinlääkärin tutkimuksen ja röntgenit sekä suunnitteilla olevan jalkaleikkauksen. Voit osoittaa apusi Ollille laittamalla haluamasi summan Viipurin koirat ry:n keräystilille [tilinumero poistettu, keräys päättynyt!]. Ollin kummeilla on mahdollisuus saada postia kummikoiraltaan. Jos haluat, ilmoita siis sähköpostiosoitteesi kummikoiravastaavalle osoitteeseen laura.viipurinkoirat(at)gmail.com.

Päivitys 29.10.2014:
Tuhannet kiitokset kaikille teille, joita Ollin tarina on koskettanut. Olemme saaneet ennätysajassa kokoon tarvittavan summan ja keräys päättyy tähän. Ollin leikkaus etenee nopealla aikataululla ja itse asiassa poika leikataan vielä tänään! Voitte nyt lähettää tukenne Ollille lämpimien ajatusten muodossa. Ollilla on jännittävä päivä klinikalla ja leikkauksen jälkeen se tulee olemaan toipilas useita viikkoja.

 

Kodin saaneita koiria 16.10.2014

  19.10.2014

Kuluneella viikolla omaan kotiinsa muutti tarhalta vain yksi koira, mutta se oli sitäkin mahtavampi tapaus. Kodin sai nimittäin jo useamman vuoden tarhalla asunut suht kookas ja eläväinen Dusja. Iloiselle Dusjalle ei niin vain löytynyt kotia, mutta nyt on sekin onnenpäivä koettu! Toivomme Dusjalle perheineen oikein paljon hyvää jatkoa.

Samalla kyydillä toimme kotihoitopaikkoihin neljä pentua: ujon Vieno-tytön, reippaat pojat Toukon ja Nuuskun sekä tarhalla huonosti voineen Rekon, joka pääsikin heti seuraavana päivänä lääkäriin hoitajansa toimesta ja aloitti antibioottikuurin. Rekoa lukuunottamatta hoitolaiset ovat pian valmiina jatkamaan kodinetsintää hoitopaikoistaan käsin.

Dusja

Vieno

Touko

Nuusku

 

Pages