Leyla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2/2017

2.6.2017
Ujohko Leyla haaveilee ymmärtäväisestä omistajasta. Mitä sitä muutamista nakerrelluista kengistä, jos vastapainona saa kulkea parhaan ystävän rinnalla, kaikkea uutta ihmetellen?

Leyla ja sen sisarukset LiaraLiisaLucyLenni ja Lexa tuotiin tarhalle yhdessä Lucia-emon kanssa. Paikallinen eläinsuojelija oli kuullut hädässä olevasta pentueesta, ja Irina lupasi ottaa emon ja pennut vastaan. Yhdistyksen aktiivit olivat juuri tarhalla käymässä, kun Lucia ja pahvilaatikossa nököttäneet pennut tuotiin tarhalle. Nyt pennut alkavat olla jo siinä iässä, että kotimatka Suomeen voisi alkaa.

Leyla on sisarustensa tapaan hieman ujo tyttö. Se kipittää kopin turvaan tarkkailemaan ihmisiä, mutta jää kuitenkin napottamaan oviaukkoon ja katselee sieltä selvä uteliaisuus silmissään. Kun tulee Leylan kuvausvuoro ja otan sen syliin, livistää se kopin takaosaan. Nostan sen sieltä syliin, ja varsin kiltisti Leyla tyytyy osaansa kuvattavana, vaikka tilanne onkin sille ihan uusi ja jännittävä.

Koska Leyla on vielä ujo pentu, etsii se ymmärtäväistä omistajaa. Sellaista, joka ei odota, että jo toisena päivänä päästään pitkälle lenkille ja kolmantena päivänä kutsutaan vieraita tupa täyteen. Leylan omistajan tulee ymmärtää, että ujo pentu tarvitsee aikaa rohkaistuakseen, eikä sitä saa väkipakolla viedä liian vaikeisiin tilanteisiin. Tukemalla, siedättämällä ja totuttamalla Leyla oppii kyllä vielä, ettei maailma ole niin jännittävä paikka kuin ensin voisi luulla. Reipas aikuinen koirakaveri olisikin oiva malli ja tuki uudessa kodissa.

Leylasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Emo Lucia on noin 55 cm korkea ja parikymmenkiloinen, joten oletettavasti Leylasta tulee ainakin samaa kokoluokkaa. Kunhan Leyla pääsee kotiutumaan kunnolla, voi siitä kuoriutua varsin vilkas ja elämäniloinen tyttö. Siksi Leyla haaveilee ymmärtäväisestä, mutta aktiivisesta omistajasta - sellaisesta, joka on valmis etenemään Leylan tahtiin, mutta joka haluaa kuitenkin tarjota Leylalle riittävästi aktiviteettia.

Vaikka yhteiselämän alku vaatisi töitä ja omistautumista, korvaa Leyla sen varmasti moninkertaisesti. Mitä sitä muutamista nakerrelluista kengistä, jos vastapainona saa kulkea parhaan ystävän rinnalle, kaikkea uutta ihmetellen ja ihaillen?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.