Sterilointitempaus Svetogorskissa

Viipurin Koirat ry järjesti Svetogorskissa 30.10.2016 pienen sterilointitempauksen yhteistyössä paikallisten vapaaehtoisten kanssa. Tavoitteena oli puuttua kaupungin hankalaan irtokoiratilanteeseen, jonka seurauksena myös Viipurissa sijaitseville tarhoille on tullut varsinkin tänä vuonna useita Svetogorskin alueelta peräisin olevia pentueita.

Svetogorskin kaupunki kuuluu Viipurin piiriin ja sijaitsee noin 50 km Viipurista pohjoiseen. Järjestäjille aiheutti haastetta se, ettei kumpikaan kaupungissa sijaitsevista eläinklinikoista kiinnostunut osallistumaan projektiin. Mukaan lupautui onneksi Viipurissa sijaitsevan Aurika-klinikan eläinlääkäri Julia Mane, joka matkusti suomalaisten kyydissä Svetogorskiin. Käytettävissä ei ollut klinikkaa, joten leikkaukset tehtiin kerrostaloasunnossa. Eläinlääkäri Julia Mane operoi päivän aikana 7 koiraa.

Viipurin Koirien aktiivit olivat mukana koko päivän ja veivät myös ruokaa ja tarvikkeita mennessään. Mm. kesällä Helsingissä järjestetyssä Puppy parade -tapahtumassa kerätyt pannat ja hihnat päätyivät Svetogorskiin. Paikallisilla vapaaehtoisilla on tällä hetkellä n. 15 aikuista koiraa ja kymmenkunta pentua huollettavinaan. Lisäksi heillä on kymmeniä kissoja.

Haasteista huolimatta tempaus saa toivottavasti pian jatkoa. Viipurin Koirat ry on lupautunut toimimaan rahoittajana tempauksissa toistekin ja toivomme, että hyvin alkanut yhteistyö jatkuu. Lämpimät kiitoksemme paikallisille vapaaehtoisille sekä eläinlääkäri Julia Manelle arvokkaasta työstä!

Teksti ja kuvat: Aino Arjas
---

Viipurin Koirat ry:n Ei vahinkopennuille –sterilisaatiokampanjaa voi tukea lahjoittamalla Viipurin Koirat ry:n keräystilille Nordea FI74 1394 3500 155391. Viite: 1041. Keräysluvan tiedot: http://www.viipurinkoirat.fi/lahjoita

Kaikista kampanjan avulla leikatuista koirista kerätään kuvat ja tiedot verkkosivuillemme: http://viipurinkoirat.fi/sterilisaatiokampanja-ei-vahinkopennuille