Tuike

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 6/2018
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

30.5.2022
Tuike on elänyt tarhalla jo 3,5 vuotta. Se on reipastunut ja hyvin utelias ihmisten suhteen - varsinkin niiden, joilla on taskut pullollaan herkkuja.

Tuike on myös osoittautunut taitavaksi karkaajaksi ja ovien avaajaksi, joka huolehtii ettei aitauskavereidenkaan tarvitse viettää yksitoikkoisia päiviä tarhan porttien sisäpuolella. Tuike elääkin nykyään suurimmaksi osaksi vapaana, mutta se ei lähde minnekään tarhan alueelta. Sunnuntaisin kun lukuisat vapaaehtoiset saapuvat tarhalle ulkoiluttamaan koiria, Tuike rynnistää heti eturivin paikoille valmiina sieppaamaan maahan pudonneet herkut. Tuiken voi myös nähdä monien koirien videoilla tepastelemassa taustalla.

Vaikka Tuike on hyvin utelias ihmisten suhteen ja ottaa herkut käsistä, ei se silti uskaltaudu jäämään rapsutettavaksi.

19.10.2019
Tuike ei ole menettänyt toivoaan: kai jossain on koti odottamassa häntäkin? Tuike on ujo tyttö, mutta silti kovin utelias.

Tuikkeen sisarusparvelle ei käynyt kovin hyvä tuuri: suurin osa niistä jäi kasvamaan tarhalle. Kun söpöin pentuvaihe on ylitetty, muuuttuu kodin löytyminen hyvin vaikeaksi. Suurin osa adoptoijista kun toivoo pentua, eikä teini-ikään kasvaneet nuoret koirat enää herätä samalla tavalla kiinnostusta.

Kun aitaukseen menee, väistää Tuike ensin kauemmas. Se katselee sieltä uteliaana ja taitaa pohtia, että voittaisiko uteliaisuus jännityksen. Kun taskusta kaivaa muutaman herkkupalan, toteaa Tuike nopeasti, että johan kannattaa lähestyä! Nakit häviävät käsistä nopeasti ja senkin jälkeen Tuike jää varovasti nuuskimaan käsiä ja lahkeita.

Tuike jakaa aitauksen sisarustensa ja muutaman muun hieman vanhemman koiran kanssa. Tuike tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa, sukupuolesta riippumatta. Tuike toivoo sellaista kotia, jossa olisi koirakaveri jo odottamassa.

15.8.2019
Tuikelle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Tuike, Aisha & Maukka 13.8.2019

26.12.2018
Tuike osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml.

Tuikelle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

25.11.2018
Kiltti Tuike ujostelee alkuun vieraita, mutta pohdiskeltuaan hetken uteliaisuus voittaa ja tyttö tulee nuuhkimaan ihmisiä tarkemmin.

Sisarukset Aisha, ArnicaMaukkaMiyaTamiTati ja Tuike päätyivät Irinan tarhalle syksyllä. Ne ovat peräisin Pietarin alueelta ja syntyivät autokorjaamon tontille. Korjaamo halusi pennuista eroon ja olisi tappanut ne ellei ulkopuoliset olisi ryhtyneet auttamaan niitä. Eräs nuori nainen yritti järjestää pennuille koteja tai edes paikkaa tarhalta, mutta monet tarhat kieltäytyivät tilanpuutteen vuoksi. Irina suostui kuitenkin ottamaan pennut vastaan ja niinpä ne haettiin tarhalle. Pentuja oli alun perin kymmenen, mutta kaikki eivät selviytyneet. Toivottavasti näiden seitsemän sisaruksen onni olisi nyt kääntymässä ja niille löytyisi vielä kodit tai hoitopaikat ennen pahimpia pakkasia.

Pienessä aitauksessa käy mahdoton mylläys kun pentujengi painii ja koheltaa toistensa kanssa. Kun aitausta lähestyy, ilmestyy verkon taakse parissa sekunnissa monta uteliaasti tapittavaa silmäparia. Yksi silmäpari kuuluu Tuikkeelle, joka katselee odottavaisena vieraita. Tuike ei oikein tiedä miten ja missä kuuluisi olla kun vieraat astelevat sisälle aitaukseen ja se jää pyörimään aitauksen reunamille. Erottamisen helpottamiseksi Tuike saa ruskean pannan kaulaansa, ja sekös on ihan hirveän ahdistava juttu. Niin kamalaa, että menee hetkellisesti ihan liikuntakykykin pienellä pennulla! Pannan aiheuttama järkytys katoaa kuitenkin heti kun taskuista kuuluu rapinaa ja herkkujen jako alkaa. Tuike tulee rohkeasti jaolle ja makupalojen jälkeen putsaa vielä sormetkin. Sylissä Tuike istuu kiltisti vaikka jännittääkin. Pienestä varovaisuudestaan huolimatta Tuike on kovin utelias ihmisten suhteen ja toisenlaisissa olosuhteissa se saattaisi reipastua nopeastikin. Ei voi kun toivoa, että lottovoitto osuisi kohdalle ja Tuike saisi vielä kokea onnen omasta kodista.

Monen tarhalle joutuvan pennun tavoin Tuikkeellakaan ei ole kokemusta kotikoirana olosta. Tyttö on elänyt elämänsä ensivaiheet autokorjaamon pihassa ja jatkanut sieltä matkaansa koiratarhalle. Tuikkeella ei siis voi olla minkäänlaista käsitystä esimerkiksi sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai yksin olemisesta, koska kukaan ei niitä sille ole koskaan opettanut. Tuike toivoo löytävänsä jostain ymmärtäväisen ja kärsivällisen ihmisen, jonka kanssa aloittaa kotikoiran opiskelut. Koska Tuike on aavistuksen varovainen pentu, etsitään sille tässä vaiheessa vain koirakaverillista kotia. Pienen ujon mutta uteliaan kuoren alla asuu taatusti normaali pentuviikari, joka odottaa kovasti poispääsyä tarhalta.

Alla viimeisessä kuvassa on pentujen emo.

Viipurin koirat - Tuike 21.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus. Jos harkitset kodin tarjoamista Tuikelle, luethan ajatuksella myös tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.